Je huid aan het werk bij Hannah

Als ik wakker word en mijn gezicht in de spiegel zie, slaak ik een diepe zucht. Het wordt weer winter. Mijn huid staat strak, is grauw en droog. Waar zijn de blozende appelwangetjes en het babyzachte velletje? Op deze manier zie ik er dus echt niet zo jong uit als dat ik mij graag voel…

Je huid heeft veel te lijden. Zon, zee en zand worden deze maanden ingeruild voor verwarming en vrieskou en dat is niet bepaald een weldaad voor je gezicht. In ons drukke bestaan schiet het regelmatig smeren er ook gauw bij in, om maar te zwijgen over de vraag wát je in vredesnaam moet smeren? Het liefst lag ik wekelijks bij de schoonheidsspecialiste voor een onderhoudsbeurt, maar mijn portemonnee en agenda laten dat ook al niet toe. Huidcoach Stephanie van den Ing kijkt me lachend aan als ik mijn relaas doe. “Jij bent hier duidelijk aan het juiste adres,” zegt ze, terwijl ze me na het intakegesprek naar een camera dirigeert.

Ik ben te gast op het hoofdkantoor van Hannah, specialisten in huidverbetering, en sta op het punt een Hannah Xperience te ondergaan. Stephanie vertelt: “Het gaat er niet om wat je voor je huid doet, maar wel hoe je het doet. Hannah Hakze ontwikkelde nieuwe technieken en producten om de huid de kans te geven zichzelf te herstellen. Je huid wordt met onze methodes zelf aan het werk gezet om zich te verbeteren. Rimpels verwijderen is onmogelijk met Hannah. Maar het verouderingsproces kan wel vertraagd worden en als je je huid gezond houdt, straalt dat er ook vanaf.” Dan maakt ze drie digitale foto’s van mijn gezicht en draait het computerscherm naar me toe. “Kijk, op deze foto’s kan ik zien hoe het met de doorbloeding en het pigment van je huid gesteld is. Op basis daarvan bepaal ik de behandeling.” Een aantal niet flatteuze en confronterende foto’s staren me aan. Elk puistje is gevangen en ieder littekentje zichtbaar. Oeps.

“Zie de Hannah Xperience als een trainingsprogramma voor de huid,” zegt Stephanie als ze me voor gaat naar de behandelkamer. “Op een sportschool heb je een trainingscoach die je begeleidt en je de juiste oefeningen aanleert. In principe doen de huidcoaches van Hannah hetzelfde. In heel Nederland zijn er 300 van ons actief. Maar wij doen het werk niet alleen. We meten de huid, geven behandelingen om de conditie te verbeteren, maar de cliënt zelf moet er dagelijks mee bezig blijven, wil het effect hebben.” Ik denk meteen aan mijn eigen smeerregime. Een keertje wel, dan drie weken niet. Eigenlijk smeer ik alleen als ik mijn huid voel trekken. “Dan is het al te laat,” zegt Stephanie. “Je moet je een dagelijks ritueel eigen maken. Vergeet ook niet je huid te reinigen voor je smeert. Vooral ‘s morgens is dat belangrijk. ‘s Nachts komen er veel afvalstoffen vrij en je crème wordt helemaal niet opgenomen als je zomaar smeert.” Ah, weer wat bijgeleerd!

Ondertussen lig ik in de behandelstoel en begint het goedje dat mijn huidcoach op mijn gezicht smeerde te tintelen en prikkelen. Volgens Stephanie een goed teken, dan is mijn huid aan het werk. Het mag even onaangenaam zijn, maar moet vooral niet erg pijn gaan doen. Wat dat betreft is de Hannah Xperience wel anders dan de gemiddelde schoonheidsbehandeling. Daar glijden de handen van de specialiste vlinderzacht over je wangen. Hier word je met stevige hand beklopt, geknepen, gewreven en gemasseerd. Eerlijk gezegd vind ik het heerlijk. Zo´n stevige behandeling haalt meteen de spanning van mijn schouders en kaken. Mooi meegenomen. Het is ook nooit echt pijnlijk. De warme handdoeken die na elke fase van de behandeling over mijn gezicht worden gelegd, zijn een weldaad. Zeker na de prikkelende peeling.

Als ik klaar ben, reikt Stephanie mij een spiegel aan. Een aardbeitje kijkt terug. “Je kunt je wat meer opgeblazen voelen en de roodheid kan tot morgen aanhouden, maar dat is allemaal zoals het hoort. Je huid is aan het werk!” Ik gloei inderdaad en heb het gevoel of ik een uur heb hardgelopen. Rozig. Ik krijg een speciaal smeeradvies en drie producten die elkaar versterken. Ook vertelt Stephanie me precies hoeveel ik moet smeren en in welke volgorde. Als ik thuiskom, is de roodheid al vrijwel verdwenen. Mijn lief kijkt me kritisch aan. “Ben jij onder de zonnebank geweest? Je ziet er zo zonnig uit.” Ik ren naar de spiegel en ben verbaasd. Inderdaad, mijn sneeuwwitte huid heeft veel meer kleur en ziet er uit alsof ik een dag buiten heb doorgebracht. Maar er is geen UVlamp of zon aan te pas gekomen. Ben benieuwd of dit een blijvertje is.

We zijn een week later en ik heb trouw gesmeerd. Okay, ik geef toe. Ik smeer maar één keer per dag i.p.v. de voorgestelde twee. Mea Culpa. Toch zie ik er nog steeds uit alsof ik net behandeld ben en ik krijg complimenten dat ik er zo goed en uitgeslapen uitzie (zelfs na een hele korte nacht). Mijn huid blijft zacht, houdt zijn mooie kleur en ik voel me echt heel goed. Na jaren stuntelen, lijk ik zomaar de wondercombinatie van huidverzorgingsproducten gevonden te hebben. Goedkoop is Hannah niet, maar ik ben fan!

Over Hannah
Oprichter Hannah Hakze begon in 1979 met haar bedrijf en ontwikkelde een totaalconcept, waarbij een effectief stappenplan  voor zichtbare en duurzame huidverbetering zorgt. Na Hannahs overlijden in 2006 bleef het hechte team van Hannah doorwerken en met succes. Met speciale producten en bijvoorbeeld bindweefselmassages kunnen allerlei grote en kleine huidproblemen worden aangepakt. Naast mensen die er gewoon gezonder uitwillen zien, komen ook klanten met extreme acné, littekens of andere problemen bij Hannah aan hun trekken. Er zijn 300 uitgebreid getrainde huidcoaches in Nederland actief en de Hannahproducten zijn o.a. in de eigen webshop verkrijgbaar. Op de website www.huidcoach.nl kun je zoeken waar bij jou in de buurt een Hannah huidcoach gevestigd is.

Tekst: Suzan Vermeulen

Lees ook:Beautyproduct van de Week: Xperience Weightless Foundation
Lees ook:Win een luxe Juvination Treatment Kit van hannah t.w.v. 195 euro!
Lees ook:Een gladdere en stralende huid door Visapure
Lees ook:‘Edgar Davids gaat vreemd’
Lees ook:Verbeter je huid met licht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>