Dave’s Column: Als Wesley Sneijder bij Heracles voetbalt…


Dave Heijnerman (41) begon zijn carriere in 1989 als plugger bij Dino Music en werkte daar o.a. samen met Rene Froger en Ruth Jacot. Samen met DJ Sven presenteerde hij het radioprogramma  ‘Sven & Dave’ op Radio 3 voor BNN. Later openden zij ook nog ‘Mediacafé Sven & Dave’. Hierna ging Dave bij de televisie werken als redacteur en regisseur en presenteerde een item in “Men’s Talk” en confronteerde later BN’ers met de roddels in de bladen in het programma ’Niets dan de waarheid’ bij Veronica. Daarna presenteerde Dave ook nog “De Reisleider” bij SBS 6. Vanaf heden zal Dave voor Glamourblog.nl columns gaan schrijven, waarin hij, zoals we gewend zijn van (Sven en) Dave, wederom geen blad voor de mond zal nemen. Lees zijn eerste column hieronder!

Dave’s Column: Als Wesley Sneijder bij Heracles voetbalt…

Heeft u het gelezen en/of gehoord? Yolanthe Kabeljauw van Casbergen is weg bij Jan S! De lichtjes van de Toppers werkten niet bij de generale repetitie van het songfestival! Heeft u het meegekregen? Laten we eerlijk zijn, dit is toch ook echt wereldnieuws en het haalt zelfs het journaal! Waar een klein land groot in kan zijn…

Vergeet de kredietcrisis, de atoomdreiging van Iran en de 300.000 vluchtelingen in Pakistan, peanuts vergeleken bij wat er op de dijk in Volendam afspeelde! Jan S en Y K v C zijn uit elkaar!! Verdomme, wat erg! Ik riep het al eerder: ‘Jan, die vrouw is een golddigger!!!’

En nu…? Volendam rouwt! En jij erbij! Trust me, het is nu in Volendam bijna net zo erg als toen dat nieuwjaar in het Hemeltje. Het dorp is niet meer zichzelf! A disaster has occured!

En wat is dan eventueel wel belangrijk vandaag buiten dit nieuws?
Pakistan blijkt inderdaad het kankergezwel van Al Qaida te zijn en dus tevens de internationale buitenspelzone te zijn van iedere geloofsfanaticus en zelfmoordterrorist, maar vanwege de impact van het nieuws van Jan zal ik het verdere wereldnieuws niet aan u opsommen…

Lekker belangrijk zeg: Jan S is vrijgezel!!! Verkankert door een man van 1:61 meter groot, maarrrrrr met een linkerachterzak van 21 miljoen! Superlatieven schieten tekort, echter Y K V C viel er wel voor! Gek hè? Wesley Sneijder is rijker en dus een prooi voor Kabelklauw! Hoe meer exposure rond haar nietszeggende persoontje hoe beter, dus zij op haar plaats, nu nog aan Wesley S om erachter te komen dat ze niet deugt… Lastige klus, deze man is namelijk alleen maar op de hoogte van de buitenspelval en kan net een gesneden wit bestellen in het Spaans… Dus of hij oprechte liefde kan herkennen? Denk het niet.

Wijze les: “Lieve Jan, dit zag je aankomen. Je deed het toch en nu ben jij samen met een heel dorp in tranen, de wereld is opgehouden met draaien voor jou en voor iedere garnalen- en scholvisser in het land”. Laaf je aan de gedachte dat ze het nooit was en nooit werd en dat iedere pessimist altijd gelijk heeft. Drink een borrel, zoek gezelschap bij de 3 J’s of Nick en Simon of bij alle 5.

Luister naar de wijze woorden van Jaap Buijs, je manager, en mocht het niet helpen, bel Annie Schilder of Jan Keijzer. Zij weten als geen ander dat je nooit iemand of iets buiten het “dorp” moet zoeken. Jij was eigenwijs en wilde tegen wil en dank schitteren met haar… Geeft niet, maar nu zit je op de Madrileense blaren… kut he?

Wel chique by the way dat je mag ondervinden wat je geliefde uitvreet door de ogen van een bewakingscamera in een parkeergarage op de Prinsengracht, afkomst verloochent zich niet…

Lieve lieve Jan, vergeet Pakistan, de Mexicaanse griep en de Q koorts in Brabant als je er überhaupt al aan dacht. Vandaag ben je weer de meest felbegeerde vrijgezel van Nederland en er zijn zoveel meer leuke, misschien mooiere, aardigere en zeker meer oprechte vrouwen dan Y K v C. Dusssss… de wereld ligt aan je voeten en er zijn 100.000 dames die je willen troosten. Al dan niet bloot… doe maar, daar word je niet slechter van. Wesley S komt er over 3 maanden ook wel achter dat ze liever shopt in Madrid, dan dat ze met hem op de (dure) bank zit. Tot die tijd: bel me, fax me of schrijf me.

Liefde is een complex verhaal, maar op een dag ben je net zo oud als ik, of zoals ze in jouw dorp zeggen “als mij” en dan weet je dat alles relatief is, dus ook geld en status. Zij die dat bij je bewerkstelligt, is de nieuwe mevrouw Smit en dat weet je op dat moment en dan mag je altijd bellen, mocht je daar behoefte aan hebben…

Kop op Jan!, over 2 jaar lach je erom, zeker als Wesley Schneider bij Heracles voetbalt! En voor je gemoedsrust: Y K v C wordt vanzelf de felst geweerde vrijgezel van Nederland!”

Liefs,
Dave

Lees ook:Dave’s Column: Het Gooi…
Lees ook:Dave’s Column: Voorheen het Gooi…
Lees ook:Dave’s Column: Nederland “Op zoek land”…
Lees ook:Gaat Yolanthe vreemd met Wesley Sneijder?
Lees ook:Dave’s Column: Haren rijzen mij te berge

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Dave’s Column: Als Wesley Sneijder bij Heracles voetbalt…

 1. maikel

  Wat is er mis met HERACLES dan meneer Heijnerman??
  Je moet wel oppassen met zulke uitspraken!!!

    /  
 2. Pingback: Dave Heijnerman wordt columnist op Glamour Blog | Radioactive

 3. Pingback: Fleur Minjon ontkent alles! | Glamour

 4. hafc

  ja meneer dave wat is er mis met heracles!
  je meot niet gaan spotten over onze club!
  ga spotten met 053 ofso

    /  
 5. Eddie

  Wat Dave bedoelt is dat Heracles een veel kleinere club is dan Real Madrid (uiteraard met alle respect voor de Almelo-ers, maar het is nou eenmaal een feit), waar spelers bovendien minder beroemd zijn en minder salaris ontvangen dan bij Real.

  En dus zal Yolanthe om die reden nooit iets beginnen met een speler van een kleinere club en Wesley Sneijer keihard laten vallen zodra hij niet langer voor een Europese topclub speelt.

    /  
 6. Dave

  Dank je Eddie, ik bedoelde inderdaad helemaal niets met Heracles en het is best opvallend dat er dan meteen van die mensen zijn die daar weer over vallen.
  Een blog is vaak satire en in satire gebruik je overdrijvingen.
  Ik zal de volgende keer FC Zwolle schrijven dan krijg ik weer half Zwolle achter me aan.
  Het begon overigens met Jan Smit en Jolanthe, wat zit ik nu weer over voetbal te lullen?

  Groet Dave zelf

    /  
  1. Anne

   Noem dan gewoon geen namen!! Maakt niet uit wat je ermee bedoelt, het is niet handig om er zomaar een naam op te schrijven!

     /  
 7. Gwen

  Maak even een punt van een voetbalclubje zeg! Hilarisch goede column. Ik kan niet wachten tot de volgende.

    /  
 8. Dick

  Leuke column. Wat betreft sneijder en heracles…ik hoop dat je gelijk krijgt ;)

    /  
 9. kafka almelo

  he Lettie je was me net voor.hulde!!!!

    /  
 10. Toppie

  Als u zulke onzin kunt verkopen, kunt u ook wel normaal uw telefoon oppakken, of bent u te laf om uw woorden uit te leggen, dan moet u deze ook niet schrijven!

  voor de schrijver !next

    /  
  1. Final

   Heeft geen nut, hij neemt niet eens op

     /  

Comments are closed.