Reinier’s Column: Leve de Komkommertijd!

Reinier Vegter (40) begon zijn zangcarrière op jonge leeftijd (11). Hij speelde in kindermusicals, soleerde in een sing and swingkoor en was leadzanger van de band Blue Sky. Na zijn studie ging Reinier werken als financieel manager en was het even stil rondom Reinier, totdat hij stadionzanger werd bij zijn cluppie FC Zwolle. Inmiddels is Reinier een ervaren zanger & entertainer. Hij heeft voorprogramma’s verzorgd voor Vandikhout en van Velzen en onlangs stond hij samen op het podium met Jan Smit. Zelf ziet hij het optreden met de begeleidingsband van Andre Hazes tijdens een tributeconcert in Amsterdam als zijn hoogtepunt tot nog toe. Naast het zingen is Reinier actief als tekstschrijver en produceert hij cd’s. Om zijn enthousiasme, maar ook frustraties te kunnen uiten, schrijft hij regelmatig columns. Lees zijn eerste column voor Glamourblog!


Leve de Komkommertijd!

Je moet tegenwoordig wel oppassen wat je opschrijft als columnist, want voor je het weet heb je een bloedlip en word je bedreigd. Dit overkwam celebrity-blogger Perez Hilton. Hij werd aangevallen door bodyguards van Will.i.am van de band Black Eyed Peas. Ik las over dit incident op de website van De Gele Raaf, u weet wel de krant van ‘Wakker Nederland’. Helaas geen woord over de toedracht van dit incident en waarom Will.i.am zo verbolgen is. Nou maak je me nieuwsgierig en dan krijg ik de clou niet te horen. Hoogst irritant!

Ik kan u verklappen dat in deze column louter en alleen de waarheid wordt gesproken of mijn persoonlijke kijk op de zaak. Om op de hoogte te blijven van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft kocht ik onlangs bij een tankstation het nieuwe magazine “100%NL”. Wat mij gelijk opviel is dat ik weer dezelfde gezichten zie in dit soort bladen. Zelden of nooit lees ik iets van achtergrondinformatie over Anouk, Ilse de lange, Ellen ten Damme, Hind, Van Velzen om maar wat namen te noemen. Dat is toch ook 100%NL of ben ik nou achterlijk?

Het zijn de Tros-sterren die bladen domineren en de hitlijsten aanvoeren. Ik weet niet wat ik hier van moet denken. Weet je wie ik persoonlijk niet uit kan staan? Woltertje Kroes! Ik weet ook niet hoe dat kan, maar ik vind hem het cliché mannetje van Nederland. Let er maar eens op welke onzin deze gevulde Zaanse koek uitkraamt als hij in de media komt. Een soort van Ries Drolvink, maar dan met net iets beter repertoire. Niet veel beter, dat geef ik toe. Ik blader door. Koekoek! Wie hebben we daar? Chiel Ottink uut Enschede, bekend geworden door zijn wereldhit “Mijn luchtballon”. Ik bedoel natuurlijk Thomas Berge en voor degene die niet weet wie dat is… Ach, u heeft niets gemist. Eén Jan Smit is voldoende en we gaan voor het orgineel, nietwaar? Ik sla nog even een pagina om en kijk eens wie daar is? De piratenkoning himself – Jannes! Groot geworden door WKE (Woonwagenkamp Emmen) en nazaat van kampleider en geldschieter Grote Geert. Zijn ceedeetjes vinden gretig aftrek onder de kampbewoners en als er een schaap over de dam is dan… juist!

En als je denkt dat je alles hebt gehad komt Willie Oosterhuis in beeld. De presentator van het van de buis gehaalde tv-programma Regiotap van RTV Oost. Deze man beledigt gasten, is half bezopen, kraamt totale onzin uit en gedraagt zich als een volslagen randdebiel. Zo dat was 100% bagger! Is er dan niets goeds te melden? Jawel! Binnenkort is het komkommertijd en dan gaan de ‘sterren’ op vakantie. U zult zien dat Shownieuws en Boulevard ook op vakantie gaan en dan is het genieten geblazen! Eigenlijk zou ik ook niet op vakantie moeten gaan want de beste tv wordt altijd in deze periode uitgezonden. Om de (zend)tijd te doden gaan de meeste commerciële zenders films uitzenden of interessante documentaires die nog op de plank lagen. Schat, zet het bier maar koud – we blijven dit jaar thuis!

Reinier Vegter

Lees ook:Column Reinier: GOOR!
Lees ook:Victor Reinier en Kim Petit weer samen?
Lees ook:Roel van Velzen is vader geworden
Lees ook:Kerst met… Jan Smit
Lees ook:Dave’s Column: Als Wesley Sneijder bij Heracles voetbalt…

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Reinier’s Column: Leve de Komkommertijd!

 1. Nathalie

  Wat een onzin artikel.. kun je nog meer artiesten afkraken ;) !? Kunnen het vast beter dan ‘Reinier’ zelf

  Echt bullshit

    /   Reply  / 
 2. Esther

  Ik vind de zomer wat betreft tv-programma’s juist verschrikkelijk. Ik hou helemaal niet van films en de leuke programma’s (DWDD en Paul de Leeuw bijvoorbeeld) stoppen in de zomer. Laat het nieuwe tv-seizoen maar snel beginnen. Enne, met die Nederlandstalige artiesten heb ik toch al helemaal niets. Sorry ;)

    /   Reply  / 
 3. Erik

  Heerlijk sarcastisch hou ik wel van!

    /   Reply  / 
 4. Gretha

  klink allemaal heel logisch wat je hier neer zet en kan niet anders zeggen dan JE HEBT GELIJK

    /   Reply  / 
 5. Mathieu

  ehhhhh. Reinier
  je moet ze prijzen
  regelrecht het graf in duzzzzzzz

    /   Reply  / 
 6. Herman Roggeveen

  Niet de sterkste column, vooral door onjuistheden. Over Anouk, Trijntje, VanVelzen en die andere artiesten is genoeg ‘achtergrondinformatie’ te vinden, al moet je dat niet in de roddelblaadjes zoeken. Boulevard en Shownieuws hebben verder geen zomerstop. En in de zomerperiode komen op tv vooral herhalingen voorbij en stokoude films die al meer dan eens zijn vertoond – een uitzondering daargelaten.

    /   Reply  / 
  1. Polleke

   nou van mij mag Boulevard en Shownieuws samen op vakantie en nooit meer terugkomen s.v.p.

     /   Reply  / 
 7. Margriet

  Ga lekker zo door Reinier eindelijk eens iemand die de waarheid durft te schrijven,deze reacties zijn geweldig!

    /   Reply  / 
 8. Inge

  Ik ben meer van grungemuziek en ik moet altijd een beetje lachen om die Nederlandse sterren.
  Die handjes, die handjes in de lucht – ga toch fietsen!

    /   Reply  / 
 9. Mark Schrier

  Reinier, ten eerste ik bewonder je in wat je doet en wat je tot nu toe allemaal heb t bereikt in je artiesten loopbaan. Echter valt het me op dat je krietiek geeft op artiesten die het stuk voor verder geschopt hebben als JIJ.
  Heb jij een top 40 hit gehad, bijv.
  Hoeveel cd heb jij gemaakt die echt succes vol waren, op zelfs bekroont zijn met goud of platina?.

  Oke over kwaliteit en smaak van de des betreffende artiesten valt te twisten, heb wel je kolom met plezier gelezen

    /   Reply  / 
 10. Pingback: Het eindeloze plaatje (komkommertijd) | madbello

 11. Borreltje

  Beetje late reactie, maarre leuk! En waar!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>