Column Reinier: The story of Michael Jackson


Michael Jackson. Gek of een genie? Black or white? Popicoon of pedo? Waarschijnlijk was hij alles…

Overigens is Michael vrijgesproken voor zijn vermeende pedofilie, dus moeten we deze episode uit zijn leven maar laten voor wat het is. Ik las onlangs een verhaal over zijn vader die zei – om te zorgen dat zijn jongste zoon niet naast zijn schoenen ging lopen zei – dat hij een te dikke neus had (?) En bedankt Papa Joe! Nu weten we gelijk waar MJ’s obsessie vandaan kwam om steeds zijn neus te verkleinen tot er niets meer van overbleef. Ik blijf het nog jammer vinden dat zo?n aimabel ventje is verworden tot een freakshow. Michael was begin jaren tachtig gewoon een goodlookin guy! Helemaal niks mee punt. Maar helaas Michael dacht daar anders over.

Zijn zelfbeeld klopte niet met de werkelijkheid. Maar wat wil je als je in je jeugd wordt gekleineerd om je neus, dan moet je van goeden huize komen wil je dat complex overwinnen. Iets in hem moet hebben gezegd dat hij graag een blanke wilde zijn. Naast zijn neusoperatie is ook zijn haar ontkroest, zijn kin breder en hoekiger gemaakt (met kuiltje) en is zijn huid gebleekt. Wist u trouwens dat in Zambia huid bleken aan de orde van de dag is? Michael deed dit ook – maar zoals in alles – schoot hij te ver door. Zover zelfs dat hij er huidkanker kreeg. Eind jaren negentig begon Michael steeds meer op een wassen beeld te lijken. Madame Tussaud was er ook niet blij mee want die moest telkens ‘haar’ Michael naar de plastisch chirurg van wassen beelden brengen. Je herkende de King Of Pop op het laatst alleen nog maar aan zijn kleding, zonnebril en mondkapje. De man zag er niet meer uit en dat wist hij waarschijnlijk zelf ook denk ik. Jammer, jammer, jammer! Michael had dringend geestelijke hulp nodig.

Het deed me wel wat toen ik het nieuws hoorde dat hij was overleden. Ik weet ook nog waar ik was. En dat zegt ook wel veel denk ik. De wereld zal hem voornamelijk herinneren om zijn fantastische muziek. Ik ben misschien wel een beetje fan. En dan met name de jonge Michael in de tijd van de Jackson Five. Nee, ik ben geen pedo! Ik heb een Top 3 van mijn favoriete Michael Jackson songs en dat is op nummer (3) ‘Dirty Diana’ op nummer 2 ‘Beat it’ en met stip op nummer 1 ‘I’ll be there’. ‘Beat it’ is pure jeugdsentiment en ‘I’ll be there’ is voor mij een soort ‘My way’ geworden. “Michael, rest in peace and if you meet the other King (of Rock’n Roll) up there, say that we still care! Vaarwel.”

Reinier Vegter

Lees ook:Britain’s Got Talent-kandidaatje zingt tijdens Memorial Jackson
Lees ook:Michael Jackson (50) overleden
Lees ook:Michael Jackson was gay!
Lees ook:Nog een zoon van Michael Jackson meldt zich!
Lees ook:“Dit moet Nederland over Michael Jackson weten”

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Column Reinier: The story of Michael Jackson

 1. Inge

  Je schrijft leuk! R.I.P. Michael Jackson

    /   Reply  / 
 2. Josien

  Oh.. Ik wilde eigenlijk net zeggen: wat een waaaardeloze column. Ik vind er weinig fantasie en ‘eigen’ in zitten.. Jammer.

    /   Reply  / 
 3. Dirkje van Bennekom

  Reinier. Je schrijft dat Jackson geestelijke hulp nodig had. Wie had hem die kunnen geven en hoe dan? De wereld heeft (sorry had) hem gemaakt tot wie hij was. Vanaf zijn 6e. Zijn familie, zijn fans, zijn bewonderaars, zijn vijanden. Jij en ik kunnen met een mandje aan de arm naar de Lidl. Als Jackson dat deed, hing er direct een helicopter boven hem en ontstonden er kettingbotsingen. Nee, daar zou geen Dr. Phil aan geholpen hebben. Dit bovenaardse talent was nooit deelnemer aan de ‘gewone’ wereld, creëerde dus maar zijn eigen werkelijkheid en daar is ie aan ten onder gegaan. Hoeveel films gaan hier nog over gemaakt worden denk jij? Groet, Dirkje

    /   Reply  / 
 4. Rob

  Wel erg veel poeha in de media omtrent deze gevallen ster. Weer een ‘overkill’ aan Michael Jackson de laatste dagen!

    /   Reply  / 
 5. Thijs

  Typisch een columm van iemand die werkelijk geen idee heeft waar het over gaat.

  Klein tipje voor de volgende keer: ga je eerst eens verdiepen voordat je iets schrijft !!!!

    /   Reply  / 
 6. Joost

  Ander onderwerp please!

    /   Reply  / 
 7. Anita

  Grappige stukje Reinier, met name dat over madam Tussaud haha! Groetjes van een middelbare schoolvriendin! See you at hyves!

    /   Reply  / 
 8. lisette

  deze persoon heefd dus echt geen idee over wie hij het heefd en heeft niet genoeg waarheids dingen gelezen voor hij dit column begon wat een sukkel:S:@

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>