An Schrijft: Een positieve scheiding voor Patricia Paay

Bij toeval las ik de berichtgeving over het Twitter-bericht van Christina Curry op Glamourblog.nl. Bij het lezen van de reacties, kon ik mijn ogen niet geloven. Bijna iedereen oordeelt over een situatie waar ze feitelijk niets van af weten. Men reageert ongenuanceerd op berichten uit de media. Op basis hiervan geeft men ronduit kwetsende meningen, waarvan enkele zelfs totaal niet relevant zijn. Niemand weet namelijk wat er zich al jaren werkelijk afspeelt tussen Patricia en Adam. Zoiets komt meestal niet zomaar uit de lucht vallen. Tevens is het vreemd dat men, zonder enige reële achtergrondkennis, Adam als schuldige aanwijst. Nu kan mij heel goed voorstellen dat deze situatie herkenbaar is bij vrouwen die ooit zelf bedrogen zijn.

Men is meteen geneigd zich met deze situatie te identificeren waardoor oude wonden weer worden opengetrokken. Toch is elke situatie weer anders. Wie kent deze mensen uberhaupt persoonlijk? Ik weet zeker dat het verhaal heel anders in elkaar steekt. Dit zal in de toekomst nog wel duidelijk worden. Het zou echter beter zijn, wanneer de werkelijke reden in de privésfeer van dit gezin zou blijven. Christina is teleurgesteld en dat is heel begrijpelijk. Ook zij heeft geen overzicht in de werkelijke oorzaak. Zij heeft tijd nodig een juiste stelling in te nemen. Logisch dat zij geen partij wil trekken en Micky als boosdoener ziet.

Het is mijn overtuiging dat ontmoetingen niet volgens toeval ontstaan. Wij zijn als mens schakeltjes in een ketting van gebeurtenissen en ervaringen die vloeiend in elkaar passen. In de ogen van Adam is Micky een bevrijdende engel. Hij herkent zichzelf in haar. Een prachtige spiegel. Zij hebben zelfs, net als Yolanthe en Jan Smit, uiterlijke overeenkomsten. De ontmoeting met Micky ervaart hij dus als uiterst positief. Hun energieën vloeien op dit moment als vanzelfsprekend in elkaar over. Een ontmoeting met Mickey was nodig om tot het besef te komen dat hij onvrede had met zijn huidige bestaan. Een onvrede die hij zeer waarschijnlijk lange tijd heeft onderdrukt om Christina en Patricia de pijn te kunnen besparen.

Micky is denk ik geen blijvertje. Zij is een vlinder die geen rust in een vaste relatie kan vinden. Haar zucht naar avontuur is niet te stillen. Juist deze situatie is voor haar zo spannend. Zij krijgt op dit moment de aandacht waar zij zo naar hunkert. Zodra zij Adam volledig heeft veroverd, is de spanning weg en fladdert zij alleen weer verder. Zij is echter op het pad van deze mensen gezet. Zij is een belangrijk schakeltje. Dankzij haar komst is er een proces opgang gebracht. Een proces wat al langer sluimerde en krampachtig door zowel Adam als Patricia werd tegen gehouden. Micky weet “onbewust” dat zij hier een belangrijke rol in speelt. Wanneer Micky en Adam weer alleen verder gaan, zullen zij geen langdurig liefdesverdriet kennen. De missie is volbracht. Micky diende tevens als emotionele boksbal voor de gevoelens van Chistina.

Door Patricia wordt de komst van Micky uiteraard in de eerste instantie als negatief ervaren. In een latere fase zal zij Micky zelfs dankbaar kunnen zijn. Zoals Patricia onlangs zelf al in een interview bij Shownieuws aangaf, heeft deze situatie haar juist aangemoedigd om weer zelfstandig te functioneren. Het opent weer nieuwe deuren. Mogelijk waren Adam en Patricia een in een sleur terecht gekomen. Gezien haar leeftijd kon zij deze sleurgevoelens beter relativeren als de jonge hond Adam. Patricia krijgt nu nogmaals op deze leeftijd de kans te mogen schitteren. Zij is een vrouw die graag bevestigd ziet dat zij nog steeds mooi en sexy is. Zij wil graag aanbeden worden. Het geeft haar nieuwe impulsen. Zodra zij volledig beseft dat haar leven in haar voordeel is veranderd, zullen haar haatgevoelens jegens Micky vanzelf verdwijnen. Dit is ook beter voor Christina. Zij heeft geleerd dat het leven geen sprookje is, maar een leerschool waarin wij allen emotioneel kunnen groeien.

Het is dus zinloos als buitenstaander met vingertjes te wijzen zonder men de ware toedracht kent.
Het is evenmin zinloos en kwetsend om Patricia op haar uiterlijk aan te vallen. Iedere vrouw die gezond is, sport, zich leuk kleed en verzorgd kan er tegenwoordig heel lang vrouwelijk en charmant uitzien. Iedere leeftijd heeft zijn namelijk zijn charmes. Dit is allemaal mogelijk zonder dure kunstgrepen. Mildheid, begrip en tolerantie helpen eveneens van binnenuit mee aan een mooi uiterlijk. Dat is zelfs nog waardevoller en langer houdbaar dan Botox.

Liefs,
An

An de Wit-Akkermann is moeder van twee volwassen kinderen en getrouwd met Peter. Ze is spiritueel coach en heeft een heldere en duidelijke kijk op de wereld. In 2006 schreef ze het boek Rimpels op je Ziel over haar bijzondere levenservaringen. Door haar werk en in haar omgeving heeft ze regelmatig te maken gehad met bekende en minder bekende Nederlanders. Hierdoor heeft An een geheel eigen, maar warme kijk en visie op de wereld van de ‘Rich & Famous’. In haar columns op Glamourblog.nl zal ze deze menselijke en spirituele visie op actuele gebeurtenissen dan ook regelmatig met onze lezers delen. Lees alle columns die An voor Glamourblog.nl schreef hier.

Lees ook:Adam Curry en Patricia Paay ook uit elkaar!
Lees ook:Christina Curry uit de kleren op Twitter
Lees ook:Adam Curry vertrekt met Micky naar Amerika
Lees ook:Adam Curry heeft Micky Hoogendijk ten huwelijk gevraagd
Lees ook:Christina Curry poseert naakt voor ‘stiefmoeder’ (zie foto!)

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “An Schrijft: Een positieve scheiding voor Patricia Paay

 1. Patries

  grappig dat de schrijfster kritiek geeft op het feit dat mensen hun mening geven ondanks dat zij de personen in kwestie niet kennen. Maar blijkbaar wordt de schrijfster daar niet door gehinderd! Zij kent de personen wel?

    /   Reply  / 
 2. Len

  Sorry hoor An, maar wederom ben je weer oeverloos aan het ouwehoeren. Eerst zeggen dat buitenstaanders niet met de vinger mogen wijzen, en dan vier paragrafen lang kletsen over mickey is geen blijvertje, Patricia wil graag aanbeden worden, bladiebla.

    /   Reply  / 
 3. Lisa

  Paay krijg gewoon wat ze verdiend heeft toen ze 20 jaar geleden Joey Fresco met zijn zoontje in de steek liet voor Adam Curry. Misschien ben jij dat vergeten An, maar ik niet.

    /   Reply  / 
 4. amorah

  enorm mooi en positieve visie op deze situatie – ik vind hem heel goed An….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>