Josh’s Wereld: Wat ik wèl wil in een man

Je had haar misschien al gemist, onze Glamourgirl. Ze was de afgelopen weken even superdruk met haar werk en ondertussen werd er veel gespeculeerd over haar identiteit. Een enkeling had het al geraden, onze Glamourgirl was niemand minder dan model Josh Veldhuizen!

Voortaan zal ze onder haar eigen naam haar maandelijkse column schrijven op Glamourblog.nl. Voor degenen die Josh nog niet kennen:  Josh is fotomodel, 23 jaar, gek op shoppen en ontzettend ambitieus. Je leest alles over haar drukke leventje in haar columns op Glamourblog!

Wat ik wèl wil in een man

Je kent ze wel. Van die mannen die denken dat wij niet zonder hen kunnen. Zo verschrikkelijk vermoeiend! Ik had ook een tijdje een relatie met een man, die dacht dat ik een bezit was en hopeloos verloren zou zijn als ik hem niet had. Aan het begin van de relatie vond ik dat dominante machogedrag ergens nog een soort van sexy, maar laten we het er maar op houden dat ik te jong en naïef was om te beseffen dat zijn gedrag behoorlijk egocentrisch was. Dit type man wil graag dat je denkt, maar vooral gelóóft niet zonder hem te kunnen. Ik snap best dat je als vrouw mannen een beetje het gevoel moet geven dat zij de jager zijn, zij voor je zorgen en onmisbaar zijn, maar er zijn natuurlijk grenzen. Mijn grens was inmiddels bereikt dus zette ik resoluut een punt achter de relatie. Dit vond betreffende ex natuurlijk onacceptabel en belachelijk; ik was toch nergens zonder hem?!

Natuurlijk kon ik mij niet echt vinden in deze gedachtegang, dat is zó pre-1950, en ben lekker mijn eigen gang gegaan, eindelijk. Op één of andere manier bleek het voor mijn ex onmogelijk te verkroppen dat ik ook nog een eigen leven had en een carrière die zelfs veel succesvoller bleek ná hem. Van zijn kinderachtige en ronduit asociale –nee, wacht- stráfbare gedrag probeerde ik zo min mogelijk aan te trekken. Maar nogmaals, er zijn grenzen.

Tijden zijn, thank God, veranderd. Nu ik precies weet wat ik niet wil in een man (met dank aan betreffende ex en daarop volgende scharrels en rebounders), ben ik serieus gaan nadenken over wat ik wèl zoek in een man en die dus relatiewaardig is. Ik doel eigenlijk niet eens zo zeer op gelijkwaardigheid, waar veel vrouwen naar streven in een relatie, emancipatie enzo, nee, hoor. Ik neem heel graag de semi-hopeloze (red. verwende, zelfverzekerde, doordachte) rol aan van een prinsesje en verwacht stiekem van een man dat hij mij ook zo behandelt.

Hoe ontzettend woest aantrekkelijk is het als een man om de auto heen loopt om je een hand te geven terwijl jij in je jurkje zo charmant mogelijk uitstapt, de deur voor je openhoudt, je stoel aanschuift tijdens een diner, een goede wijn weet te bestellen, zijn strakgesneden jasje uittrekt als jij het koud lijkt te hebben… Voor mij was het zo verfrissend te ontdekken dat dergelijke mannen nog bestaan. Niet in Nederland, althans, mijn vriendinnen en ik hebben tot nog toe niet één ontmoet, tot onze spijt. Ik vond mijn Prince Charming in The States, maar ik gun alle vrouwen het om zich als een prinses te voelen.

Bij dezen dus een tip, of eigenlijk een noodkreet, voor de oer-Hollandse man: Gedraag je als die charmante prins, in plaats van een zelfingenomen (…) egotripper. Hiermee bied je ons toekomstperspectief en maak je je als man alsnog onmisbaar, want wij vrouwen nemen voortaan met minder echt geen genoegen meer. Ik niet in ieder geval!

LFS,
Josh

Lees ook:Josh’ Wereld: Maar wat willen mannen dan?!
Lees ook:Josh’ Wereld: De iPad is hot!
Lees ook:Modemeisjes met een Missie
Lees ook:Sonja Bakker stopt ermee!
Lees ook:Mannen toch heel blij met aanwezigheid vrouwen tijdens WK 2014

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Josh’s Wereld: Wat ik wèl wil in een man

 1. De Nederlandse man

  Namens de Nederlandse man:

  Beste Josh,

  Als ik je stukje lees ben ik je type niet. Aan de andere kant ben jij mijn type niet. Het heeft dan ook geen zin om te veranderen, voor mij niet, en voor jou niet, want waarom zou je veranderen voor iemand die eigenlijk toch je type niet is. Daar wordt niemand gelukkig van.

  Ik kan je alleen maar toewensen dat je, waar dan ook ter wereld, wel je type vindt. Want daar draait het uiteindelijk om. Iemand die jou leuk vindt zoals jij bent, en iemand die jij leuk vindt zoals hij is.

  Dat wij elkaar nooit leuk zullen vinden is niet erg. We zijn elkaars type niet, en zouden niet gelukkig zijn met elkaar. Gelukkig is de wereld groot en vindt bijna iedereen een type dat goed bij hem/haar past.

  Veel succes in de liefde,

  De Nederlandse man

    /   Reply  / 
 2. An de Wit-Akkermann

  Lieve Josh, wat ben ik een geluksvogeltje. Ik heb een oer Hollandse galante maar vooral “lieve” selfmade man gevonden. Heb er weliswaar heel wat jaartjes op moeten wachten maar dat was de moeite waard. Na een paar bloopers (relaties)sprong hij er echt uit. Ook ik had net als jij, een beeld gevormd hoe mijn ideale man zou moeten zijn. Wij zijn inmiddels al bijna 12 jaar samen. Hij neemt nog steeds bloemen mee, houdt de deur voor mij open etc. Kortom het is de man die jij ook zoekt. Helaas, maar die van mij is dus al bezet maar ik weet zeker dat je ooit een jongere versie tegen zult komen die aan jouw verwachtingen zal voldoen. Wat dat betreft sluit ik mij bij bovenstaande “Nederlandse man” aan.
  Bij iedereen past wel iemand. Het is geven en nemen. Na deze column had ik minstens verwacht dat het zou stormlopen want aan je uiterlijk zal het niet liggen. :)

    /   Reply  / 
 3. Petris

  ” Hoe ontzettend woest aantrekkelijk is het als een man om de auto heen loopt om je een hand te geven terwijl jij in je jurkje zo charmant mogelijk uitstapt, de deur voor je openhoudt, je stoel aanschuift tijdens een diner, een goede wijn weet te bestellen, zijn strakgesneden jasje uittrekt als jij het koud lijkt te hebben… ”

  D’r is er eentje die op slechts 40 km bij je vandaan zit maar ja, die dacht dat prinsesjes in NL niet meer bestonden en vond zijn prinses op 1700 km afstand;)
  Kortom Josh, ook in NL lopen nog zulke mannen rond.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>