Flora’s View: Allemaal goede vrienden

Ik kan heel slecht tegen mensen die liegen. Behalve dat ik het net als iedereen vervelend vind om in de maling genomen te worden, vind ik de confrontatie altijd zo gênant. Leugens komen uiteindelijk bijna altijd uit en het moment dat ik de ‘betrapte leugenaar’ moet confronteren, vind ik bijna nog erger dan de leugen zelf. Desalniettemin doe ik het toch, want het zit niet in m’n aard om te doen alsof ik niets door heb. Iedereen liegt wel eens. Onlangs is uit onderzoek gebleken dat mannen gemiddeld zes keer per dag liegen en vrouwen drie keer. De leugens variëren van “Nee schat, die broek maakt je niet dik!” tot “Sorry dat ik zo laat ben, ik moest weer overwerken.” Het eerste wordt beschouwd als een leugentje om bestwil. Je kunt je natuurlijk afvragen om wiens bestwil het dan precies gaat.

Ook in de media worden flink wat ‘Pinokkiootjes’ verteld. Uiteraard ook hier in diverse variaties. Van: “Nee ik heb er absoluut geen moeite mee dat ik vervangen word! Ik ben ervan overtuigd dat X het heel goed zal doen!” tot “Mijn geheim? Veel water drinken en voldoende slapen.” Maar de quote waarvan de haren in mijn nek overeind gaan staan is toch: “Nee hoor! We zijn gewoon goede vrienden.” Niet zo zeer omdat ik een moraalridder ben die met een leugen te shockeren is, maar meer uit plaatsvervangende schaamte. Ik krijg rillingen bij de gedachte aan de eerste foto’s, geluidsfragmenten of opnamen van een beveiligingscamera, waaruit blijkt dat er wel degelijk meer wordt uitgewisseld dan kooktips en programma-ideeën.

Het is 26 januari 1996 en een zekere meneer Clinton is op wonderbaarlijke wijze tot de conclusie gekomen dat (onder ede) liegen op Tv, een goed idee is. “I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky” Ik vraag me tot op de dag van vandaag af wat Bill (en zijn adviseurs) gedacht hebben. Misschien iets in de trant van: “Het gaat per slot van rekening slechts om de president van het machtigste land ter wereld, dus dat waait allemaal vast wel over.” Helaas voor Bill en zijn team hield Miss Lewinsky niet zo van huishoudelijke klusjes, zoals een wasje draaien.

In ons eigen land kennen we amper schandalen van bovenstaand kaliber, maar relaties ontkennen is door een aantal van onze BN’ers tot een ware kunst verheven. Wendy van Dijk bleef in 2008 maandenlang halsstarrig ontkennen dat ze een relatie had met RTL-baas Erland Galjaard. Zelfs na het verschijnen van de eerste foto’s waarop te zien was hoe de twee knuffelend genoten van een drankje op een terras, was er ab-so-luut geen sprake van meer dan vriendschap. De RTL-topman was zó boos over de foto’s dat hij bereid was bepaalde weekbladen voor de rechter te slepen. Wendy is inmiddels in blijde verwachting en ook dít kindje wordt niet mede mogelijk gemaakt door de ooievaar.

Ook Yolanthe Cabau van Kasbergen vond dat beelden waarop twee mensen zoenend te zien zijn, niet het bewijs van meer dan vriendschap. Ondanks dat de twee behalve in de parkeergarage, ook over de grens samen werden gezien, hebben ze nog wekenlang volgehouden dat ze ‘wel eens samen op stap’ gingen. Wesley en Yolanthe hebben waarschijnlijk nagedacht over een tactische manier om hun relatie naar buiten te brengen (aangezien de eerste poging iets minder tactisch was) en hebben gekozen voor een vooraankondiging: “Wie weet! We sluiten niets uit!” Op deze manier is het verrassingseffect enigszins beperkt. Deze grote verrassing speelt zich inmiddels grotendeels af in Milaan.

Momenteel zijn Sonja Bakker en Rik Felderhof aan de beurt. Nadat Sonja eerst tot in den treure heeft ontkent dat haar huwelijk met Koen Lenting in zwaar weer verkeerde, werd in juli van dit jaar bekend dat de twee besloten hadden te gaan scheiden. Sonja liet weten dat er absoluut geen sprake was van een liefdesrelatie met Rik Felderhof en had voor het feit dat ze samen in het buitenland waren gezien en Rik’s auto ’s nachts voor haar deur had gestaan, een logische verklaring. Ze waren namelijk goede vrienden. Inmiddels schijnen de twee zoenend te zijn gespot op een tropisch eiland en hebben de gelegenheid gekregen om hierop te reageren. Het antwoord? Ze zijn gewoon goede vrienden.

Ik begrijp best dat mensen tijd nodig hebben om te ontdekken wat ze precies voor elkaar voelen, een relatie ontstaat tenslotte niet van de één op de andere dag. Ook begrijp ik dat je liever niet te koop loopt met je liefdesleven, want eigenlijk gaat het natuurlijk niemand iets aan. Het lijkt me ontzettend frustrerend om zo in de gaten gehouden te worden en ik moet er niet aan denken om bij het buiten zetten van het vuil een fotograaf in de bosjes te vinden. Maar de gezegde: ‘Waar rook is, is vuur’ is ook bij de media bekend. Is het dan handig om stug te blijven ontkennen? Zou ‘we hebben wel iets maar weten nog niet hoe het zal lopen’ niet heel wat gênante momenten besparen? Voor een foto van twee mensen die een prille liefde zeggen te hebben, reist de gemiddelde fotograaf niet af naar de andere kant van de wereld. Maar voor een foto van ‘gewoon goede vrienden’ absoluut wel!

Lees ook:‘Sonja Bakker wel een relatie met Rik Felderhof’
Lees ook:Lauren Verster (30) en Jort Kelder (46) een stel
Lees ook:Doet Johnny de Mol het met Bridget Maasland?
Lees ook:Relatiebreuk voor Nicole Scherzinger en F1-coureur Lewis Hamilton
Lees ook:Albert Verlinde en Onno Hoes gaan scheiden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>