Josh’ Wereld: Socialite Miles Traveler

Afgelopen jaar heb ik bijna meer tijd in de lucht doorgebracht dan thuis op de bank. Begin 2009 besluit ik de wereld te willen zien, te kijken op welke plek ik mij meer thuis voel dan in Amsterdam en mijn netwerk uit te breiden. Als cosmopolitan wil ik overal naartoe, of zoals Lawrence en ik elkaar graag noemen: Socialite Miles Traveler. Deze titel is alleen weggelegd voor de echte netwerkers en socialites.

Vorig jaar ben ik twee keer in St Tropez geweest, twee keer in Monaco, een keer in Cannes, drie keer in New York, drie keer in Los Angeles, twee keer in London, een keer in Miami en om het jaar in stijl af te sluiten; naar St Barths voor oud en nieuw. Van een beginnende Socialite Miles Traveler, mocht ik mijzelf binnen één jaar platinum-member noemen. Dit geldt trouwens ook voor mijn Flying Blue Miles, die liepen aardig op. Ik geloof dat ik bijna gratis een wereldreis kan maken.

Als ik via mijn wereldwijde netwerk verneem dat er iets interessants te beleven valt buiten de Nederlandse grenzen, begin ik mijn koffers te pakken. Om een voorbeeld te geven; Fashionweek in New York, het film-festival in Cannes, de Grand Prix in Monaco of de Grammy’s in LA, I’m there! Het fijne van mijn reizen is dat ik erover mag schrijven, bijvoorbeeld voor Glamourblog en Grazia. Op deze manier houd ik voor mezelf ook nog eens een prachtig digitaal en gedrukt reisdagboek bij.

Na het boeken van mijn ticket volgt de volgende procedure: Ik check standaard ruim van te voren online in, bekijk op seat-guru wat de beste plek is, vraag een speciale fruitmaaltijd aan en begin over het algemeen een dag van te voren met pakken. Ik ben hier trouwens zó goed in geworden dat als ik een week weg ga, ik slechts aan één koffer, een trolly en een handtas genoeg heb. Ik verbaas mijzelf elke keer weer hoe ik al die schoenen met bijpassende clutches, volledige outfits, make-up-, haar- en toiletspullen zorgvuldig hierin weet op te bergen.

En dan begint mijn avontuur. Op Schiphol word ik al vrolijk, want ik vind vliegen heerlijk en upgrades nog veel fijner. Daarnaast heb ik over het algemeen ontzettend veel geluk met de verschillende mensen die naast mij zitten tijdens de vlucht. Ik weet vaak binnen vijf minuten of ik het met de persoon naast mij kan vinden. Zo niet, pak ik mijn MacBook en kijk ik een film, schrijf een column of lees een boek. Ik vlieg momenteel boven Las Vegas, kom net terug uit LA en de persoon naast mij is geloof ik niet mijn type. Daarnaast heeft hij het te druk met zijn iPhone.

Een paar anekdotes van andere vluchten: De meest memorabele is een vlucht van LA naar New York. Ik zit naast een aantrekkelijke jongeman en voordat we opstijgen, pleegt hij nog druk een aantal telefoontjes. Ik hoor dat zijn naam ook Josh is. Als we opstijgen besluit ik mezelf voor te stellen. Natuurlijk gelooft hij niet dat ik ook Josh heet, dus geef ik hem mijn businesscard. Vanaf dat moment zijn we beste vrienden. We kletsen vier uur lang en ondertussen mag ik mijn benen strekken door deze over zijn schoot te leggen en valt hij na een tijdje in slaap terwijl zijn hoofd op mijn schouder rust, alsof we elkaar al jaren kennen. Josh en ik worden op LAX beide opgewacht door onze chauffeurs die, komisch genoeg, beiden met een bordje ‘Josh’ staan te wachten. Hier scheiden onze wegen, maar niet voor lang, want we houden contact en meeten elkaar nog regelmatig in LA. Zo ook afgelopen week.

Eind 2009 zat ik naast meneer Douqué en zijn vrouw, we kregen alle drie een upgrade en hebben de hele vlucht van Amsterdam naar Sint Maarten gekletst. Een stukje verderop in het vliegtuig zitten zijn dochters en zoon. Ik heb zelf ook drie zussen, dus we hadden genoeg gespreksstof. Ik ben onder de indruk van zijn zoon, die als yachtbroker letterlijk alles over elke boot weet. Ook over Toto, het zeiljacht waar ik op verblijf tijdens mijn vakantie. Al met al een ontzettend leuke familie en ondertussen zijn we allemaal ASW- en Facebook-vrienden.

Tijdens mijn laatste vlucht van New York naar Amsterdam zit ik naast meneer van der Kaaij. Wederom een ontzettend leuke gesprekspartner, want gedurende de hele vlucht, op een uurtje slapen na, kletsen we over Amerika, reizen, werk en familie. Ik krijg veel tips van hem, want hij woont al jaren in New York en dat is uiteindelijk toch de plaats waar ik mij het meeste thuis voel. Binnenkort vlieg ik weer naar NY voor werk en om een appartement te zoeken, en dan gaan we vast en zeker samen een Starbucksje doen. Ik ben namelijk benieuwd hoe meneer van der Kaaij, als distributeur van koffie voor mijn favoriete koffie-keten Starbucks, zijn koffie drinkt.

Zo sociaal ben ik dus. Ik denk dat ik Socialite Miles tot een hoger niveau ga brengen.

LFS,
Josh

Josh is fotomodel, 23 jaar, gek op shoppen en ontzettend ambitieus. Je leest alles over haar drukke leventje in haar columns op Glamourblog!

Volg Glamourblog op Twitter!

Lees ook:Josh’s Wereld: Wat ik wèl wil in een man
Lees ook:Josh’ Wereld: De iPad is hot!
Lees ook:Marathon New York afgelast, pech voor Fajah en Do
Lees ook:Josh’ Wereld: Maar wat willen mannen dan?!
Lees ook:Susan Sarandon en Tim Robbins na 23 jaar uit elkaar!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Josh’ Wereld: Socialite Miles Traveler

 1. DJANGO

  lEUK STUKJE MOP! AN SO TRUE! X LIEBE DICH

    /   Reply  / 
 2. Niels

  Misschien is dit super de luxe product iets voor jouw?!
  Past helemaal bij je!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>