Patricia’s Post: Glamour vs WK

Nog heel even en dan ruil ik mijn Chardonnay-tje tijdelijk in voor een koud biertje. Elke twee jaar veranderen voor een korte periode mijn smaakpapillen. Bij de aanblik van elf zwetende mannen, hun tegenstander en een bal verander ik in ‘one of the guys’, maar de glamour always stays. Om mijn getailleerde vintage oranje YSL T-shirt recht aan te doen, googel ik altijd vlak voor een wedstrijd nog even wat buitenspel is. Toch wordt dit WK anders, ik ben namelijk bang dat de glamour ver te zoeken zal zijn.

Ten eerste vanwege de afwezigheid van de grootste fashionista op voetbalgebied: Victoria Beckam. Door de enkel van manlief missen wij de preview van de allernieuwste Hermes Birkin en weten we niet wat de zomermode van 2011 gaat worden. Nadat ik dat vreselijke bericht eindelijk verwerkt had, werd ook duidelijk dat ook al onze voetbalvrouwen thuis blijven, in ieder geval tijdens de groepsfase. De vrouwen, en dus de glamour, mochten wel naar het trainingskamp in Oostenrijk en naar de oefeninterlandwedstrijden komen. Maar ook daar is inmiddels een glamour-interventie ontstaan.

Wat is er namelijk aan de hand? Sylvie is het gezicht van het zogenaamde ‘Bavaria-jurkje’ en dit terwijl de voetbalbond een contract heeft met Heineken. Een groot probleem, vindt de KNVB en nu wordt er zelfs gesproken over een stadionverbod voor mevrouw Van der Vaart. Missie van brouwerij Bavaria geslaagd, de piepkleine oranje jurk krijgt hierdoor wel de nodige aandacht. Maar wat moeten wij normale stervelingen nu? We hoeven toch alsjeblieft voor een beetje voetbalglamour niet te wachten tot 17 juli? Het enige dat we weten is dat Yolanthe haar bruidsjurk, op advies van Rosanna Kluivert, zelf heeft ontworpen en laat maken door onbekende Portugees-Italiaanse ontwerpster genaamd: Maria Karin.

Hoe zit het met de rest van de buitenlandse voetbalvrouwen? Daar is het glamourgehalte ook wat laag. Cheryl Cole heeft inmiddels haar eigen carrière en op een onbekende paaldansende blondine van een een of andere Franse voetbalspeler zit menig fashionata niet te wachten. Wat nu? Moeten we het écht alleen met die foeilelijke Vuvuzela en supermarktarmbandjes doen? Nee toch! Ik zeg: laten we glamourland een handje helpen. Ik stel voor dat iemand regelt dat de familie Beckham een Zuid Afrikaans nanny in dienst neemt. Zo’n Charlize Theron-achtige dame. Het spijt me Victoria, maar dit is de enige manier om jou en je gezin weer in de picture te krijgen, en zo zijn wij tenminste weer op de hoogte zijn van de laatste mode.

Heineken vraagt gewoon aan Victor & Rolf om een eigen WK-jurkje te ontwerpen. En daarvoor regelen we dan de vrouw van de sterspeler van het WK 2010: mevrouw Van Persie.  En misschien kan iemand Rosanna nog een Kluivert-kind toezeggen, zodat zij voor een klein bedrag de foto’s van Yolanthe’s jurk laat ‘lekken’. Vervolgens plakken we dat Vuvuzela ding helemaal vol met Swarovskisteentjes en oké we doen ook mee met de armbandjes van de supermarkt, omdat ze stiekem best leuk zijn…

Patricia van Liemt

Over Patricia:

Patricia van Liemt is 31 jaar en woont in Amsterdam. Ze is getrouwd met Pieter en heeft begin april 2010 een dochter, Maria, op de wereld gezet. Ze is DJ en heeft haar eigen programma bij Wild FM. Daar kun je haar elk weekend horen tussen 13u en 15u. Naast het schrijven van columns is ze bezig met het afronden van haar eerste roman.

Lees ook:Glamour op de Musical Awards loper
Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs De president
Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs. De Dood
Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs De Calorie
Lees ook:Penney de Jager wil als oudste vrouw in Playboy

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Patricia’s Post: Glamour vs WK

 1. Pingback: Tweets die vermelden Patricia’s Post: Glamour vs WK | Glamour -- Topsy.com

 2. Pingback: Patricia van Liemt schrijft column voor Glamour Blog | Radioactive

 3. Trudie

  Wat wil Patricia nou eigelijk zeggen in deze column?

    /   Reply  / 
 4. n

  Nice!

    /   Reply  / 
 5. Irene

  Erg leuk om te lezen! Vrouwen en voetbal, een mooie combinatie! ;-)

    /   Reply  / 
 6. Bal van Goud

  Ik analyseer driftig de column Glamour VS WK…en ik kom tot verrassende inzichten: 1)Patricia heeft niet te overtreffen, goede ideeën (ik sla me voor mijn kop dat ik ze zelf niet bedacht heb) en 2)het schrijven van columns over voetbal is toch echt voorbestemd aan vrouwen zoals Patricia. Gek dat ze nog niet is uitgenodigd aan tafel bij VI.

  Maar ik moet toch ook een béétje kritisch zijn:
  1) Meneer Beckham neeg naar buitenechtelijke affaires met (van origine) Nederlandse vrouwen, dat verkleint de internationale afzetmarkt 2) Vuvuzela’s zijn door onze voorvaderen uit Afrika ontworpen (Slagtand van oer-tijger) om vrouw tijdens het jagen een functioneel medium te bezorgen*
  3) Kluivert is al lang niet meer opgesteld door Van Marwijk.. 4) De Spanjolen dronken na winnen van de cup een onbestemd bier van Amerikaanse bodem 5) Bavaria leek toch de opdrachtgever van de jurkjes te zijn 6) Silvie had het druk met het doen van aangifte omdat een onverlaat haar Swarovski stenen uit een hotelkamer had ontvreemd, erg vervelend…..

  Maar desondanks, sterk staaltje column….top!

  * Tegenwoordig in moderne begrippen gewoon in plastic vorm te bestellen via Christine Le Duc, verder: De kutscheet werd door deze Vuvuzela getrompetterd over het jachtveld zodra moeder de vrouw bronstig werd….handig voor de jagende man, kon ie snel huiswaarts keren om acte d’presence te geven. Gelukkig had Patricia haar mobiele telefoon om manlief te verwittigen….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>