Patricia’s Post: Glamour vs De Calorie

Het tikkeltje ordinaire, maar zeer nostalgische raketje staat met stip op nummer 1. Voor maar liefst 40 calorieën kun je jezelf te buiten gaan aan een heus ijsje. Maar of het heel erg glamorous is…

Het is zomer dus staat alles weer in het teken van De Calorie. Tussen alle herhalingen op televisie door wordt je dood gegooid met de dame in de rode jurk. ‘Ik wil vanavond een toetje’, zegt ze met een zeurderige stem. Dan knalt de voice-over er overheen dat je gewoon een toetje kunt nemen, als je maar wel je dag begint met Kellogs special K. Nou, ik eet dat spul al maanden en pas nog steeds niet in dat stomme rode jurkje. Zap.

MTV: Top 30 Extreme Celebrity Weight Gains And Losses. De cellulitis van Janet Jackson en Jessica Simpson vliegen je direct om de oren. Gevolgd door het memorabele, maar zeer uitgemolken moment van Tyra Banks die in haar badpak de wereld vertelt dat ze haar ‘fat ass kunnen kussen’. Fijn voor haar, maar die van mij schreeuwt ondanks de special K en de aanmoedigingen van Tyra nog steeds om de huidskleurige corrigerende slip van Bridget Jones. Oke, Hugh Grant keek er ook door heen, maar die man heeft het ook op een prostituee gedaan. Dus dat telt niet.

Ondertussen laten niet alleen de celebs, maar ook wij normale stervelingen ons leven beheersen door De Calorie. Je hebt de calorieënchecker, calorieënteller, calorieënwijzer, calorieënlijst, calorieënmeter,  het calorieëndagboek en ga zo maar door. Gek word ik er van! Ik kijk als eerste op de achterkant van een pak. Ik weet soms niet eens wat ik koop, maar er zitten wél weinig calorieën in.

Terug naar het glamourgehalte van De Calorie, want iedere celeb hangt niet alleen een bepaald geloof aan, maar ook een bepaald dieet. Het Zone-dieet bijvoorbeeld wordt al jaren gevolgd door Madonna, Sara Jessica Parker en Renee Zellweger. Ik vind dat deze vrouwen te mager en te gespierd zijn en daardoor valt het Zone-dieet voor mij af. Maar gelukkig hebben we keuze uit een heel scala van diëten. Naast de normale diëten zoals Atkins, South beach, Sonja Bakker en Dr. Frank heb je ook: het SMS-dieet, het 3D-dieet en het Bijbeldieet. Bij deze laatste stel ik me zo voor dat je alles mag eten, behalve appels…

Om het glamourgehalte tijdens het lijnen toch een beetje op peil te houden stel ik voor dat Ola komt met een antwoord op het houten ijsstokje dat al sinds 1962 bestaat. Laten we de smaken framboos, sinaasappel en ananas vervangen door de smaken druif, Prosecco en Champagne. Het houtenstokje pimpen we ook wat op en Ta-da… hét nieuwe Low Cal glamourijsje is gemaakt!

Patricia van Liemt

P.S. De sales manager van Ola kan direct contact met mij opnemen.

Patricia van Liemt is 31 jaar en woont in Amsterdam. Ze is getrouwd met Pieter en heeft begin april 2010 een dochter, Maria, op de wereld gezet. Ze is DJ en heeft haar eigen programma bij Wild FM. Daar kun je haar elk weekend horen tussen 13u en 15u. Naast het schrijven van columns is ze bezig met het afronden van haar eerste roman.

Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs WK
Lees ook:Columniste Patricia van Liemt nieuwe side-kick Jeroen van Inkel
Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs De president
Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs. De Dood
Lees ook:Was Jessica Simpson een van liefjes van Tiger Woods?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Patricia’s Post: Glamour vs De Calorie

  1. Josien

    Super leuke column! Kijk naar de volgende uit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>