Patricia’s Post: Glamour vs. De Dood

In de eerste instantie denk je dat er niets glamourous aan de dood is, maar het is druk bij de V.I.P-rij voor de hemelpoort. Celebrities die het tijdige voor het eeuwige inruilen, blijken vaak heel veel geld te verdienen en Forbes magazine komt elk jaar met een nieuwe lijst wie er postuum het meest verdiend.

Het zal je niet verbazen dat Michael Jacksons ster rijzende is op deze lijst. Toch moet hij nog steeds as happen van Yves Saint Laurent. De overleden modetycoon verdiende afgelopen jaar maar liefst 350 miljoen dollar en de late King of Pop maar 347 miljoen dollar. De meest opvallende naam in de lijst vind ik die van Albert Einstein. Hij verdiende afgelopen jaar nog een luttele 6,7 miljoen Euro. Hij zou zich in zijn graf omdraaien als hij zou weten dat dat door lullige poppetjes in de Happy Meals zou komen.

De dood en the famous gaan op een een of andere manier goed samen. Vooral in de muziek is de dood razend populair. Begeleid door een enorm videoscherm is het tegenwoordig doodnormaal om te zingen met iemand die allang een toontje lager zingt. Ja, wij Nederlanders hebben nog al wat noten op onze zang; Jan Smit deed het met wijlen John Denver, Gerard Joling liet Rita Hovink na 34 jaar nog niet alleen en een beetje Topper heeft het met Andre Hazes gedaan.

Maar in het buitenland gaan ze nog een stapje verder. Daar staat R.I.P. voor Rest in Production met Sean ‘Puffy’ Combs als Petrus. Notorius BIG rapt er op los vanuit de G G G Graveyard en om het allemaal nog curieuzer te maken doet hij dat met Bob Marley. Die toch echt echt sinds 1981 tussen de planken ligt en er niet meer op staat.

Maar in Tokio spannen ze de kroon. Daar is het namelijk traditie om dicht bij de spullen van een overleden persoon te slapen. Een steenrijke Japanner heeft wat spullen van Michael Jackson gekocht en voor een niet al te hoog bedrag mag je een dutje doen met de handschoen van MJ. Op een vreemde manier glamourous, zeg ik. Tja, voor sommige celebs kan gaan hemelen op een bizarre manier, hun carriere nieuw leven inblazen…


Patricia van Liemt is 31 jaar en woont in Amsterdam. Ze is getrouwd met Pieter en heeft begin april 2010 een dochter, Maria, op de wereld gezet. Ze is DJ en heeft haar eigen programma bij Wild FM. Daar kun je haar elk weekend horen tussen 13u en 15u. Naast het schrijven van columns is ze bezig met het afronden van haar eerste roman.

Lees ook:U2 verdiende in 2009 meer dan 108 miljoen dollar
Lees ook:Uri Geller stond op lijst van vijanden Michael Jackson
Lees ook:De rijkste jonge miljonairs
Lees ook:Jolie verdiende in 2009 een miljoen meer dan Aniston
Lees ook:Slecht jaar voor duurste huizen van Amerika

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Patricia’s Post: Glamour vs. De Dood

 1. Elke

  Wederom leuk om te lezen Patricia!

    /   Reply  / 
 2. Francis

  Leuk geschreven,Wikipedia heeft aan jou een goeie ;-)

    /   Reply  / 
 3. Naat

  Leest erg makkelijk weg! leuk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>