Patricia’s Post: Glamour vs. De Steward

“Hello you little monsters, welcome on this flight. This is gonna be the ride of your fucking life…” Ik weet zeker dat hij dit veel liever zou willen zeggen dan “Goedemiddag, welkom op deze vlucht”. De tekst is zó niet glamourous, iets wat hij wel is.

Alles aan hem is symmetrisch. Over elke gekamde haar is zorgvuldig nagedacht en iedere porie is brandschoon. Net als hij nog even zijn nagelriemen checkt, schalt er een donkere George Clooney-achtige stem door de krappe ruimte: “Hello this is your captain speaking”…  Aangezien mijn ogen precies op gulp-hoogte zitten, denk ik daar een kleine beweging te zien. Een blos die door zijn Indische gebruinde huid heen komt, geeft aan dat ik hoogstwaarschijnlijk gelijk heb.

Als captain Clooney zijn zegje heeft gedaan kan voor hem eindelijk de Show beginnen. Hij flaneert door de business class alsof Anna Wintour op stoel 1A zit. Ik bekijk hem van top tot teen en zie dat hij onder zijn donkerblauwe Oger KLM uniform Prince-achtige laarsjes draagt. Ze zijn gitzwart en glimmen zo over de top dat ze ook kunnen worden gebruikt als gangpadverlichting bij een emergency. Zijn afkomst heeft hem geen lengte meegegeven en daarom draagt hij, sinds jaar en dag, een klein hakje. De 1,5 cm die er bij is gekomen zorgt ervoor dat zijn kleine touche ritmisch heen en weer beweegt als hij de drankjes uitdeelt.

Als ik aan hem vraag of hij blij is met zijn uniform klaagt hij snit en zoom. “De stewardessen hebben namelijk wel een mooie Frans Molenaar en zijn uniform is zó 2000″, is zijn antwoord. Ik vind dat hij gelijk heeft. Net als ik hem wil vragen wie het nieuwe uniform dan zou moeten ontwerpen, roept hij met zijn handen gekruist op zijn smalle, waarschijnlijk aalgladde, borstje “Victor & Rolf natuurlijk!”.
Natuurlijk.
Hij vindt dat het allemaal wel wat dramatischer mag, vliegen is al zo fucking veilig.

Net als ik de dop van mijn kabouterwijntje opendraai belanden we in hevige turbulentie. Even verderop valt een blikje cola. Bang kijk ik op en zoek de met gel gestileerde wimpers van de steward. Op dat moment schudt het vliegtuig nog een keer heen en weer en maakt hij een Jos Brink-achtig hupsje, waarna hij met beiden hakjes weer op de ‘grond’ beland. Het tafereel zag eruit alsof hij een klein beschaafd windje liet.
Poef. Hij bukt en pakt met zijn wijsvinger en duim het blikje cola van de grond. Even denk ik de in Bangkok gebleekte anus door de stof heen te kunnen zien. Angst doet rare dingen met je en ik wend mijn hoofd af.

Vanuit mijn nieuwsgierige ooghoeken zie ik dat hij weer rechtop is gaan staan en zijn one man show hervat.
“Cabin crew prepare voor landing”.
Ik durf niet naar zijn gulp te kijken en drink van mijn kabouterwijn.
“Cabin crew take your seat”.
Ik neem nog een slok en mijn blik zoekt nu een uitweg naar buiten. Madurodam wordt steeds groter. Bijna thuis.
Als we zijn geland pakt hij nog één keer de mic. Nadat hij ook de Engelse versie heeft afgerond staan zijn mondshoeken nog wel omhoog, maar zijn ogen triest.
The Show is over.

We landen op de Polderbaan en hij zet het polderbaanbandje aan.
“You can dance, you can jive, having the time of your life
See that girl, watch that scene, diggin’ the Dancing Queen….”
Zijn ogen beginnen weer te lachen. Morgen heeft hij weer twee voorstellingen: Stockholm en Madrid staan op het programma…


Patricia van Liemt is 32 jaar en woont in Amsterdam. Ze is getrouwd met Pieter en heeft eind maart 2010 een dochter, Maria, op de wereld gezet. Ze is DJ, had een eigen programma bij onder meer 100%NL en Wild FM en is momenteel naast Jeroen van Inkel te horen op Q Music. Naast het schrijven van columns is ze bezig met het afronden van haar eerste roman.

Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs Take That
Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs WK
Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs De president
Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs. De Dood
Lees ook:Patricia’s Post: Glamour vs De Calorie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Patricia’s Post: Glamour vs. De Steward

 1. Sandra

  HAHAHA Ik vlieg zelf en denk een collega erin te herkennen :-)

    /   Reply  / 
 2. Marleen

  Leuk geschreven en heel herkenbaar inderdaad!

    /   Reply  / 
 3. Suzan

  Een in Bangkok gebleekte anus! *valt van stoel van de lach*

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>