Sharon Schrijft: Van X Factor naar Popstars…

Hi! Ik ben Sharon Kips. Velen kennen mij van X Factor 2007, maar ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die mij nog niet kennen dus zal ik mij even voorstellen…

In 2007 won ik de eerste editie van het RTL4 talentenjacht programma X Factor. Dankzij een meerderheid aan stemmen (75%) mocht ik de show winnen van mede finalist Richy Brown. Eenmaal van de buis af krijg je als winnaar een platen- en managementcontract en dan begint je zangcarrière. Als eerste mocht ik drie weken na mijn winst mijn eerste album opnemen en daarna volgden het geven van interviews voor kranten, tijdschriften en tv. Daarnaast mocht ik in heel het land optreden. Helemaal te gek natuurlijk, maar voor je geest bijna niet te volgen. Het eerste half jaar na mijn winst was mijn leven op zijn zachts gezegd hectisch. Mijn agenda zat bomvol en dankzij de hype kon ik ook niet meer incognito over straat of normaal uit eten met mijn familie. En dat vond ik van tijd tot tijd best moeilijk. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben eigenlijk best wel verlegen als ik niet op een podium sta.

In de jaren na X Factor moest ik leren de plotseling verkregen bekendheid een plekje te geven in mijn leven. Ik vond dat mijn talent niet is wie ik ben, maar de buitenwereld ziet dat wel zo. En toen de hype voorbij was, verdween ik voor het oog van het grote publiek en de media, maar gelukkig zag de bühne mij nog vaak genoeg Zo heb ik in binnen- en buitenland mogen zingen. Daarnaast heb ik vorig jaar december mijn tweede album met eigen geschreven songs mogen uitbrengen. Artiest zijn is een leerproces en gaat gepaard met vallen en opstaan, bij- en afleren.

Dankzij mijn deelname aan Popstars mag ik weer voor een groot publiek verschijnen en daarmee doen wat ik het liefst doe: zingen met heel mijn hart. Ik moet zeggen dat het wel een opluchting is, dat ik sinds afgelopen maandag dat masker af mocht doen, want het is niet bepaald leuk om in je eentje te zitten in een kamer tijdens de opnames. En dan kan de kamer nog zo mooi zijn, een lekkere bank hebben, waar je kan zitten en kunnen ze nog zo goed voor je zorgen (want dat deden ze zeker wel), maar alleen is ook zo alleen. En dan natuurlijk ook iedere keer weer hetzelfde standaard verhaal ophangen als iemand vraagt of je Mystery Popstar Rood bent. Maar ondanks dat vond ik het ook weer een hele bijzondere ervaring.

En natuurlijk zijn er ook leuke lach momenten tijdens mijn tijd als Mystery Popstar, ik denk bijvoorbeels aan de opnames voor de uitslag. Toen zat ik weer eens afgezonderd in mijn kamertje, toen er plots iemand over de gang kwam rennen en hard klopte op mijn deur. De vraag was of ik zo snel mogelijk wilde komen, want ze waren me vergeten te halen voor de onthulling. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en dankzij de magie van TV hoefde je niet zo lang te wachten als de mensen in de zaal

Naast Popstars mag ik ook nog steeds regelmatig optreden. December wordt een mooie maand. Op 1 december mag ik optreden tijdens het World AIDS Day Gala in Kaapstad, Zuid-Afrika en wanneer ik weer terugkom in Nederland mag ik meedoen aan een mooie kersttour. En alsof dat niet genoeg is, komen er nog enkele mooie kerstconcerten, waar ik mijn steentje aan mag bijdragen. Genoeg te doen dus, maar daar zal ik de volgende keer wel weer meer over schrijven.

Liefs,
Sharon

Foto: Eljee Bergwerff

Lees ook:Robbie Williams blundert weer bij X Factor
Lees ook:Sharon Schrijft: Popstars, wie gaat er winnen? Dean of Simone
Lees ook:Sharon Schrijft: Popstars zonder masker
Lees ook:Sharon Schrijft: Kerst
Lees ook:Sharon Schrijft: Wat gebeurt er na Popstars?

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Sharon Schrijft: Van X Factor naar Popstars…

 1. Sandra

  Echt waanzinnig dat Sharon weer volop in de spotlights staat.

  DIE STEM!!! Ik vond haar album fantastisch. Deze kreeg helaas niet de aandacht die het zeker verdiende, in deze lastige platenindustrie. Maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen: DIE STEM! Ik heb Sharon geregeld live mogen bewonderen en ik heb zelden iemand zo constant loepzuiver horen zingen, hoe hoog de noot dan ook.

  Kortom; ik ben fan, kom maar door met meer Sharon!

    /   Reply  / 
 2. sjoerd

  Ik vind het belachelijk dat ze weer meedoet aan Popstars en zeker niet eerlijk tegenover de andere kandidaten…. Ik hoop dat Simone wint.

    /   Reply  / 
  1. Mompy

   Wij vinden het SUPER dat ze meedoet ! Ze heeft namelijk niks te winnen dus alléén maar te verliezen. Dus wij hopen dat ze ook POPSTAR wint en dat het haar verder heel goed af gaat!

     /   Reply  / 
 3. Sandra

  Vind ik ook. Het is logisch dat je als artiest de spotlights wel moet zoeken en behalve 0,5 minuut bij DWDD kan je nauwelijk meer ergens je talenten meer kwijt op tv. Ik geniet in ieder geval van haar deelname!

    /   Reply  / 
 4. Sandra

  PS dat het niet eerlijk zou zijn tegenover anderen geeft aan dat je haar stiekum dus ook ONWIJS goed vindt.. :-)

    /   Reply  / 
 5. ron vlaar

  ach ze wint toch niet ik ken de mensen achter popstars..

    /   Reply  / 
 6. ron vlaar

  zoals ik al zei, ze ligt er mooi uit, had ze in 2007 maar haar kansen moeten pakken, of had ze nou echt het idee dat als ze nu won het wel ging maken, ga toch weg man.. haha

    /   Reply  / 
 7. Sandra

  Lekker positief sta jij in het leven Ron.. ;-)

  Ik ben benieuwd hoe jij je zou gedragen; op een podium geplempt worden, zo van: ‘ok, nu ben je bekend, ga het maar doen nu..’ Om artiest te zijn heb je een leerweg nodig. Als je dat voor de deelname aan zo’n programma nog niet hebt doorlopen, dan start dat daarna pas. Het zoeken naar een eigen imago/identiteit, het bepalen van je muziekkeuze’s, het zoeken naar het juiste team om je heen van managers, boekers, A&R manager, platenlabel, en weten hoe je de pers te woord moet staan.

  Jij bent dus iemand die vind dat een artiest zoals Sharon en vele andere voorbeelden dat dus meteen maar in zich moet hebben en slechts 1 kans krijgen om zich te bewijzen.. triest. Ik snap heel goed dat je eerst je weg moet bepalen en daarna pas je plannen kunt trekken. Exposure is erg belangrijk voor welke artiest dan ook, dus dan is zo’n programma inderdaad een makkelijke manier om die spotlights weer te vinden. En nu is het kwestie van doorpakken..

  Sharon: heel veel succes! Ik heb alle vertrouwen in dat het je zal lukken, ik heb mogen getuige hoe je bent gegroeid.

    /   Reply  / 
  1. Robin

   Ben het met je eens Sandra, maar zo ‘werkt’ dat blijkbaar bij veel mensen..als je het niet direct maakt in NL wordt je door vele als ”afgeschreven” ”mislukt” en ”kans gehad” bestempeld dat is echt triest.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>