Dave’s Column: Boer zoekt…

Door de mega hype ontkom ik er niet aan om ook een stuk aan Boer zoekt Vrouw te wijden. Iedereen heeft het erover bij de koffieautomaat en iedereen heeft een mening, zo ook ik…
Vooropgesteld: ik kijk de serie, daar kom ik, in tegenstelling tot velen, gewoon voor uit.

Uiteraard wilde ik na de kijkcijfers van voorafgaande seizoenen ook wel eens weten wat dat nu precies was en uiteraard wijkt mijn mening af, mijn relaas:

Yvon Jaspers is top! De ideale schoondochter toont betrokkenheid en empathie voor haar serie en ik zou geen andere of betere presentator kunnen bedenken. Wanneer er onbegrip of verdriet is, biedt Yvon haar schouder en haar ervaring met boeren. Na 5 minuutjes met Yvon kan iedere agrariër er weer tegen en schijnt de zon weer over de akker of varkensstal.
De boeren zijn natuurlijk zorgvuldig gecast; een paar zijn goed te doen en in mijn optiek zijn een paar van hen er uiteraard tussen gepropt om mij te irriteren en dat lukt, met verve!

Boer Richard is zo’n vent die redelijk goed te doen is. Hij heeft echt een megabedrijf met honderden koeien en hij heeft volgens mij zijn zaakjes goed voor elkaar. Hij kiest doorgaans aantrekkelijke vrouwen met inhoud die hij bij de kennismaking steevast van een dirty line voorziet, de stouterd! Bij boer Richard krijgen de vrouwen in bedekte termen te verstaan dat die bedstee er uiteraard niet is om alleen in te slapen. Richard kom er wel.

Boer Frank is ook nog wel te pruimen. De 26 jarige Limburger heeft, net als Richard, een goeie kop en kiest ook aardige, niets-aan-de-hand dames, die zijn eenzame bestaan in de geitenfarm wel zouden kunnen veraangenamen.

De narigheid begint eigenlijk bij boer Gijsbert. Optisch één van de aantrekkelijkste boeren heb ik me laten vertellen, maar Gijsbert is een goorlap. Het oplettende oog ziet dat de boerderie van Gijsbert ranzig is. Overal ligt bende en ouwe meuk. Overal staat verwrongen metaalzooi en overal ligt stront. In zijn keuken verzamelt hij papier, kranten en folders en alvorens daar te gaan eten, trekt een rat er nog een overall aan lijkt me. Dat moeten “de vrouwen” van Gijsbert toch ook zien? Gijsbert is een boer van de oude stempel: ”een goeie kut mot stinken”, maar of ie daar volle zalen mee trekt, ik betwijfel het….

De enige vrouw, of wat daar voor door moet gaan, is (kaas) boerin Annemarie. Annemarie doet volgens mij mee aan het programma omdat zij omgekocht is. Annemarie wil eigenlijk helemaal geen mannen over de vloer, want Annemarie is druk. Druk met oude-, jonge- en pitjeskaas. Annemarie toont in deze serie net zoveel interesse in haar mannen als Connie Breukhoven in kleingeld.
Annemarie heeft ook een neus. Annemarie heeft een grote neus. Annemarie heeft een grote spitse neus waar zij ’s ochtends het graan mee tussen de tegels uit kan pikken en Annemarie leeft maar voor 1 ding: kaas maken. Nou ben ik een kaasliefhebber, maar daarvoor hoef ik gelukkig niet een week bij Annemarie in huis aanwezig te zijn.

Annemarie valt ook niet op mooie jongens. “Lilluk zoekt lilluk” zei een oude Brabantse tante eens tegen me en ze heeft gelijk. Annemarie heeft van al haar mannen in Johannes echt een geweldig lelijke meneer voor de serie gekozen. Hij lijkt op “Beaker” uit de Muppet Show. Kent u hem nog,  de assistent van de chemicus Dr Bunsen Honeydew, die alleen maar “mi mi mi” kon uitbrengen? Dat is Johannes! Arme Johannes…
Annemarie moet niets weten van mannen en ik raad Annemarie aan een mooie dildo te maken van oude kaas, 2 daagjes uit laten harden en haar probleem is opgelost.

De serie heeft echter ook een debiel. Wat zeg ik? De serie heeft een randdebiel!
Boer nummer 5 is Boer Marcel, de reden dat ik wekelijks voorwerpen naar de tv smijt.
Boer Marcel is een rukker, een half autistische Limburgse rukker!
Bij boer Marcel vraagt ook niemand zich af waarom hij aan dit programma meedoet, want
Marcel was zonder dit programma namelijk nooit aan een vrouw gekomen! De enige keer dat Marcel een vrouw aanraakt is wanneer hij er 275 euro per uur voor betaalt. Boer Marcel lult een vreemd accent en ziet er niet uit, alle ingrediënten voor een lang en eenzaam leven, maar nee, door BZV krijgt die gek nog een kans op een partner ook en dat zou dus verboden moeten worden!

Gelukkig selecteert Marcel, net als Annemarie, zijn partners niet op schoonheid, maar dat laat zich raden. Marcel verheugt zich op zijn (overigens imposante) hoeve in het gezelschap van Marita, Ksenia en Sonja. Sonja leek mij wel een aardige kandidate voor Jan Lul, want Sonja past wel bij hem op de 1 of andere manier en zij is overigens de enige vrouw die openlijk haar verliefdheid heeft geuit tegen deze genetische dwaling en ze kreeg daarvoor de juiste beloning: ze werd naar huis gestuurd! Marcel wilde niets van Sonja en Marcel wil ook niets van Marita.

Marcel heeft ooit eerder een vriendin gehad, leer ik van de website. Marcel valt op Poolse dames en laat er tussen “zijn vrouwen” nu heel toevallig een Poolse mevrouw zitten… Marcel heeft bij voorkeur het liefst een weduwe zodat hij geen last heeft van de ex partner! (bent u er nog?)
En dus is Ksenia is al vanaf de 1e seconde zijn favoriet, want Pools, weduwe en de Nederlandse taal niet machtig en dus kan Ksenia niet filteren dat Marcel dom, Limburgs en onsamenhangend leutert. Ksenia vindt Marcel “look” en zal uiteindelijk ook wel bij hem blijven. Nu maar hopen dat zij niet samen gaan “noken” want op dat product zit natuurlijk geen weldenkend mens te wachten!
Marcel is ergernis en dikke, sadisme opwekkende irritatie.

Marcel voelt zich een bink, een Limburgse Don Juan die mag kiezen uit drie vrouwen en dat terwijl Marcel nog nooit uit vrouwen heeft kunnen kiezen! Alleen in zijn natte dromen mocht Marcel kiezen en dus zet de serie zet Marcel op een voor hem onbekend dwaalspoor en stuurt hij de meest voor de hand liggende naar huis, Marcel is confuus want hij begeeft zich al weken op onbekend terrein. “Ik snap het allemaal niet meer”, riep de vertwijfelde Sonja en ze heeft gelijk.

Tot overmaat van ramp blijkt Marcel nu ook nog eens het programma te saboteren. Marcel heeft namelijk zijn bruid al ingelijfd en dat terwijl Marita nog op de aardappelboerderij rondloopt. Marcel is dus op de Poolse zaken vooruit gelopen en Marcel wordt dus de “persona non grata” van Boer zoekt vrouw en zo is er dus toch nog een stukje gerechtigheid.

Is het alweer zondag?

Dave

Lees ook Boer Zoekt Vrouw deel 2

Over Dave:
Dave Heijnerman begon zijn carriere in 1989 als plugger bij Dino Music en werkte daar o.a. samen met Rene Froger en Ruth Jacot. Samen met DJ Sven presenteerde hij het radioprogramma  ‘Sven & Dave’ op Radio 3 voor BNN. Later openden zij ook nog ‘Mediacafé Sven & Dave’. Hierna ging Dave bij de televisie werken als redacteur en regisseur en presenteerde een item in “Men’s Talk” en confronteerde later BN’ers met de roddels in de bladen in het programma ’Niets dan de waarheid’ bij Veronica. Daarna presenteerde Dave ook nog “De Reisleider” bij SBS 6. Op Glamourblog.nl schrijft Dave columns, waarin hij, zoals we gewend zijn van (Sven en) Dave, wederom geen blad voor de mond neemt. Lees hier alle columns van Dave voor Glamourblog.

Lees ook:Dave’s Column: Boer Zoekt Vrouw 2
Lees ook:‘Boer Zoekt Vrouw’ Marcel woont al samen
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw boerin Annemarie bevallen van zoontje
Lees ook:‘Onze’ Dave in Gooische Mannen!
Lees ook:Boer Peter en Hanneke uit elkaar

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Dave’s Column: Boer zoekt…

 1. rob

  Echt briljant en je slaat de spijker op zn kop…chateau jongen

    /   Reply  / 
 2. mirjam

  Ha Dave
  oh man oh man wat heb ik gelachen met je rubriek zeg, maar het is wel de kei harde waarheid.
  de manier waarop je het zegt, is een groot vet compliment waard. wat een mensen kennis heb je !

    /   Reply  / 
 3. heleen

  je had het niet beter kunnen verwoorden. Ik heb me slap gelachen om de manier waarop je het schreef, maar ik ben het helemaal met je eens

    /   Reply  / 
 4. lisette

  Ik vind het erg raak geschreven, maar wel erg hard voor de personen om wie het gaat!!! Het zijn ook mensen hoor. Maar ja, ze weten waar ze aan beginnen, zou je denken.

    /   Reply  / 
  1. Wim

   Dat ze weten waar ze aan beginnen zal absoluut zo zijn, maar dat lijkt me toch nog geen reden zo over anderen te praten/schrijven. Zoals met name Marcel de grond ingetrapt wordt, is m.i. mensonterend en daarmee toon je naar mijn idee ook wel de tekortkomingen van jezelf aan. Dus Dave, misschien een idee om eens aan je sociale vaardigheden te werken?

     /   Reply  / 
 5. FlinkeJongen

  Ik vind jouw trouwens ook een echte rotkop hebben Dave.

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Dave’s Column: Boer Zoekt Vrouw 2 | Glamour

 7. Wim

  Er zitten wat leuke stukjes in, waarmee je de spijker wellicht op de kop slaat. Maar waarom dat allemaal zo grof moet, ontgaat mij. Vooral, maar niet alleen, het bericht over Marcel is wel erg mensonwaardig. Zeker is dat jij absoluut gaven hebt Dave, want één daarvan is dat je geen respect voor anderen kan opbrengen, en of je daar nou volle zalen mee trekt….

    /   Reply  / 
 8. Esther

  Alles goed en wel dave, maar ik denk toch echt dat jij niet de juiste persoon bent om iemand om zijn uiterlijk te beoordelen, ja, Annemarie heeft geen kleine neus, maar jij bent ook niet echt moeders mooiste, en dan zeg ik het nog “netjes”….

    /   Reply  / 
  1. Wim

   Hetgeen ik ook ronduit absurd vindt, is de opmerking dat Marcel, omdat hij er niet leuk uit zou zien, geen vrouw verdient. Ik denk dat iedereen, ongeacht zijn/haar uiterlijk etc. recht heeft op liefde en genegenheid van anderen. Het lijkt mij dan ook dat Dave niet de persoon is om uit te maken wie dat wel of niet verdiend.

     /   Reply  / 
 9. harpoen

  als er iemand leleijk is dan ben jij het wel! zeker vaker gehoord in je leven dat je anderen zo nodig af moet kankeren. ik zou die rotkop maar gauw weghalen van je blog!

    /   Reply  / 
 10. Stef

  Smaken verschillen Dave. Ik vind Annemarie een aantrekkelijke vrouw met mooie ogen en er zijn er hier meer die dat vinden. Ze heeft een positieve uitstraling en pakt de dingen aan. Ik kan dat niet van jou zeggen helaas. Als ik naar je foto kijk beleef ik iets lafs.

    /   Reply  / 
 11. LIDA

  KLEINE DONDERSTEEN X

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>