Dave’s Column: Wie trouwt mijn zoon?

Heerlijk, heerlijk, heerlijk! Wat is mijn haatbatterij toch weer bijgeladen door een stukje reality televisie! Ultieme dank ben ik verschuldigd aan de programmamakers van RTL4 die mij deze week het programma ‘Wie trouwt in godsnaam mijn loserzoon?’ voorschotelden. Mijn writersblock was in vier luttele minuten opgelost en mijn vingers jeukten om dit epistel in elkaar te typen.

Wie trouwt mijn zoon? is een programma over vrijgezelle zonen die om vrij evidente redenen nog bij hun ouders in huis wonen en maar geen leuke vrouw of man aan de haak kunnen slaan. Liefdes- en koppelinstituut Robert ten Brink ontvangt in een statig landgoed 4 hetero-zonen en 1 knipnicht geflankeerd door hun ultieme gruwelmoeders. De bedoeling is om aldaar te speeddaten met 10 “ik krijg al 8 jaar geen e-mail op Relatieplanetvrouwen” en 10 lieve, dikke en soms kalende knip- en dansnichten om uiteindelijk met 5 van deze wanhoopspersonen verder te mogen gaan praten om ‘de ware’ over te houden aan het einde van dit programma.

Zo zijn daar Hilbert en zijn moeder Irma uit het Oosten des lands. Mama Irma zegt, in prachtig onverstaanbaar Nederlands, dat zij hoopt dat Hilbert niet met “een 1 of andere chagrijnige, hoog uit de, verwaand ding in huis te komen” en de martelgang is bij mij aldus in gang gezet!
Wat een hart gelag moet het zijn wanneer de dames, die een weekje gaan resideren met kandidaat Hilbert, er achter gaan komen dat de glamour van het programma een genadeloos contrast is met de sneue werkelijkheid in Borne (wie komt er niet?). De ‘prins’ die met zijn moeder aan kwam rijden in een Porsche Panamera heeft thuis een Renault Twingo uit 1962 met een vlaggetje van FC Twente op de achterruit! Hilberts’moeder Irma lijdt in mijn optiek aan het “ik probeer me 20 jaar jonger te kleden, maar dat helpt geen fuck syndroom” en hijst haar oude vellenlijf ter aanmoediging in een lederen motorpak in haar vrije tijd. Hilbert is een boerende,  hersenloze Tukker die het verstand en de empathische back- up ontbeert om überhaupt ooit langer dan 12 minuten geanimeerd met een vrouw te kunnen praten.

Op de nieuwsgierige vraag van 1 van de dames aan Hilbert: “waarom doe jij mee aan dit programma?” antwoordde de over het paard getilde lul: “ik ben door mijn ouders opgegeven” en illustreerde hiermee direct zijn diep trieste gemoedstoestand.
Hilbert heeft echter een geweldig “pluspunt” waar de dames vast rillingen rond de schaamlippen van zullen krijgen: hij is bedrijfsleider bij Cafe De Snee in Schubbekutteveen, bekend om zijn frikandelvreetwedstrijden en de populaire dart- en sjoelavonden op dinsdag.
Hilbert heeft de contactuele eigenschappen van een posthoornslak en daardoor een zwaar misplaatste arrogantie en Hilbert gaat het programma net zo single verlaten als toen hij erin stapte…

De afvaardiging uit Heerhugowaard zijn Tim, een vrolijke, lieve knipnicht, en zijn moeder Ingrid en ik verdenk Ingrid er direct van om padden- en vleermuizensoep te koken in een muffe kerker onder hun doorzonwoning. Ingrid is een enge, opdringerige en vooral onbeschaamd domme, vooringenomen vrouw die een leven vol teleurstellingen achter de rug heeft wat genadeloos ten uitdrukking komt in haar levenloze, harde gezicht. Het ritje in de Panamera moet haar goed gedaan hebben want ik verdenk Ingrid er tevens van zich doorgaans voort te bewegen op een bezemsteel. Ingrid sabelt alle potentiële schoonzonen bruut neer binnen de eerste 4 seconden na binnenkomst. Ingrid moet misschien wel een heel klein beetje verschrikkelijk geslagen worden dat zij zich op zo’n misselijkmakende manier aan Nederland durft te tonen! Volledig ongegeneerd kachelt zij iedere kandidaat af die zich binnen het gezichtsveld van haar oogappel begeeft, zonder opgaaf van reden, enkel en alleen gebaseerd op uiterlijk. Ingrid is een hele enge, nare, gemene vrouw die vroeger vast en zeker haar hamsters heeft gemarteld en die een lang, slepend, seksloos leven ook nog gecompleteerd zag met de ultieme frustratie van een vrijgezelle homozoon.

Tim is een verschrikkelijk leuke vent en het totale contrast op zijn moeder. Tim kan vast geschikte mannen vinden, maar iedere relatie is gedoemd te mislukken zodra de heren de horror moeten ondergaan van een ontmoeting met de haatdragende en ultiem gemene Ingrid. Superlatieven schieten mij even tekort en de diplomatieke moraal verbiedt mij om nog langer synoniemen op te schrijven over moeder Ingrid, maar als ik het wel had gekund denk ik dat Ingrid de verloren gewaande dochter is van Jeffrey Dahmer, maar gelukkig ben ik zo verstandig om dat niet op te schrijven.

Kandidaat nummer 3 is Jeroen, uit het Brabantse Maurik, die vergezeld wordt door zijn moeder Josien. Jeroen is 34 jaar en hij moet ook leven met de griezelige tussenstand in zijn leven nog bij zijn ouders te wonen. Waarom dit nog steeds zo is wordt al snel duidelijk. Jeroen is namelijk een half autistische en lispelende debiel die “moeilijk kan communiceren met vrouwen en snel zenuwachtig wordt”. Dat dit het understatement van de eeuw is wordt pijnlijk duidelijk in de vijf gênante minuten televisie die volgen. We blijken hier namelijk te maken te hebben met een kruising tussen een mens en een vingerplant!
Moeder Josien spreekt vooraf nog even de bemoedigende woorden: ”as ut hier nie gao lukken dan wit ik ut ok nie meer” wat veel zegt over haar verwachtingen richting haar ruggengraatloze, vrijgezelle nakomeling. Jeroen wil vooral “schik maoken” met een vrouw wat wederom veel zegt over zijn herseninhoud en uitdrukkingsgave. Mama Josien kan niet ook bedenken of uitspreken wat haar zoon te bieden heeft op de gestelde vraag, wat aan de vooravond van Jeroens’ date-avontuur direct een duidelijke illustratie is waarom deze heer nog steeds vrouwloos is. Jeroen heeft inderdaad NIETS te bieden en is een domme, onbeholpen, Koeterwaals lullende mongool die met de realiteit moet leren leven dat sex voor hem gewoon 375 euro per uur zal blijven gaan kosten.
Josien gaat vrolijk door met non-diplomatie en zegt over haar zoon: “ik vind je een schat van een jongen, maar zou je niet als man willen hebben” en bezegelt hiermee wederom het lot van haar kansloze verwekking. Zelden heb ik zulke plaatsvervangende schaamte gehad als bij de speeddating van Jeroen, wat een volslagen sneue idioot is deze man, maar wat heerlijk dat ik het op mag schrijven! Jeroen heeft in mijn optiek meer kans op een relatie met een cavia dan met 1 van deze (aantrekkelijke) dames.

Met een hartslag van 180 aanschouw inmiddels ik de aankomst van Lars en Arina uit Zoetermeer en mijn teleurstelling is groot want Lars blijkt een leuke vent te zijn en zijn moeder is een intelligent ogende vrouw. Godzijdank komt de aap alsnog uit de, strapless, mouw van moeder Arina als zij de bloedfanatieke en vreselijk enge zin uitspreekt: “kinderen voor Lars te willen omdat de garantie gezet moet worden voor, meer, kleinkinderen”! Gadverdamme! Moeder Arina wenst dus een hok vol kleinkids en juniorhengst Lars zal aan de bak moeten, of ie nu wil of niet! Neuken voor oma zal je kreng!
Ik denk overigens dat Lars zich niet zal conformeren aan dit dubieuze staaltje van vermenigvuldigings-demagogie en lekker zijn eigen weg zal gaan. Lars is ok, die komt er wel!

“Saving the best for last” is wat de programmamakers voor ogen gehad moeten hebben bij de introductie van Elmer en zijn moeder Anneke uit Rotterdam. Anneke is een gratige balletdanseres, die tegenwoordig schildert en kleding ontwerpt op haar 65 jarige leeftijd, en spreekt de profetische woorden: ”alleen het beste is goed genoeg voor mijn zoon” uit. Ook hier is de toon weer gezet! Anneke is een bazige en zeer griezelige dame die alle andere moeders doet verbleken.
Anneke zegt op zoek te zijn naar een vrouw voor haar kind! De karakterloze sukkel die zich helaas haar zoon moet noemen heeft geen enkele inspraak en totaal geen recht op een mening en ook moeder Anneke maakt zich schuldig aan ‘beoordeling op de 1e blik’. Ook zij laat zich, hoegenaamd nog grover en kwetsender dan moeder Ingrid van Tim, de knipnicht, uit over de dames die haar zoon ontmoeten. Elmer scoort intussen dikke punten door tegen 1 van de dames te zeggen dat hij “later graag een geit wil hebben die hij graag ziet verstijven en omvallen als hij hem laat schrikken”! Waar zit ik in godsnaam naar te kijken???!

Mama Anneke blijkt een kruising te zijn van Cruella Devil en een seriemoordenares. Zij ontstijgt alle moeders die haar voorgingen in negatieve zin. Zelden zag ik zo’n verschrikkelijke, haatdragende, vooringenomen takkentrol! Respectloos fileert zij alle dames die revue passeren en vindt haar kind voor niemand goed genoeg. De dames zijn in haar optiek, dom, dik, lelijk, aanstootgevend en onverzorgd. Het is werkelijk te genant voor woorden!
Elmers’ empatische vermogen bereikt het trieste dieptepunt wanneer één van de vrouwelijke kandidaten vertelt over haar moeder die borstkanker heeft en haar vader die een hartinfarct heeft gehad door hier gevoelig op in te haken met de vraag: ”heb je nog hobbies?”, ik geloof inmiddels dat ik stapelkrankzinnig aan het worden ben! Deze mensen wonen in dit land en spreken mijn taal! Dit kan niet waar zijn!
Volledig lamgeslagen krijg ik als bonus ook nog een scene van Elmer en Anneke samen in bad! Een moeder die met haar zoon in bad gaat? Ex-fucking-cuse me???? Wat is dit voor incestueus excuus voor een Tiroler pornofilm waar ik naar zit te kijken?

Ik stel voor om volgende week weer te gaan kijken naar “Wie trouwt mijn zoon?”, maar ik wil wel graag een paar kleine aanpassingen in het format doorgevoerd zien worden; Ik wil moeders Ingrid en Anneke zien op een afgelegen eiland in de Stille Zuidzee met 28 grootgeschapen negers die een jaartje of 6 verstoken zijn geweest van vrouwelijk gezelschap.
Ik wil dat mijn donkere broeders net zo ongegeneerd, al dan niet rectaal, lichamelijk uiting geven aan hun brute instincten als de dames in kwestie, verbaal, uiting gaven bij het aanschouwen van de 10 potentiele schoondochters.
Pas dan kijk ik weer naar “Wie trouwt mijn zoon?” en dan neem ik die idiote zonen wel op de koop toe…

Dave


Over Dave:
Dave Heijnerman begon zijn carriere in 1989 als plugger bij Dino Music en werkte daar o.a. samen met Rene Froger en Ruth Jacot. Samen met DJ Sven presenteerde hij het radioprogramma  ‘Sven & Dave’ op Radio 3 voor BNN. Later openden zij ook nog ‘Mediacafé Sven & Dave’. Hierna ging Dave bij de televisie werken als redacteur en regisseur en presenteerde een item in “Men’s Talk” en confronteerde later BN’ers met de roddels in de bladen in het programma ’Niets dan de waarheid’ bij Veronica. Daarna presenteerde Dave ook nog “De Reisleider” bij SBS 6. Op Glamourblog.nl schrijft Dave columns, waarin hij, zoals we gewend zijn van (Sven en) Dave, wederom geen blad voor de mond neemt. Lees hier alle columns van Dave voor Glamourblog.

Lees ook:‘Onze’ Dave in Gooische Mannen!
Lees ook:Video: Dave Roelvink oraal bevredigd in jacuzzi
Lees ook:Dave’s Column: Boer zoekt…
Lees ook:Dave’s Column: Jort slaat door
Lees ook:Dave’s Column: Verering…

37 Reacties // Reageer

37 thoughts on “Dave’s Column: Wie trouwt mijn zoon?

 1. Monique

  Zo, hier zit echt geen woord Spaans bij! ik heb ook zitten kijken en dezelfde plaatsvervangende schaamte gevoeld en mezelf verwonderd over zoveel dommigheid.Ik kreeg er rode vlekken van in mijn nek, maar soms is dat soort tv kijken juist lekker. En het is in ieder geval ideaal columnvoer.

    /   Reply  / 
 2. Sharron

  Ik moest al lachen over dit programma…. vond het echt hylarisch gewoon. Maar deze colum heeft het nog meer toegevoegd. De uitspraken wat hierin worden genoemd en waar ik het in totaal 100% mee eens ben waren echt lach wekkend, had tranen in mijn ogen. Super gewoon. Vooral Mamma knipnicht het verwonderde mij dat haar zoon toch nog zo leuk uitziet. Toen zij op tv kwam en ze lachte… dacht ik dat directe afstammeling was van een paard alleen het gehinik was uitgebleven. Al hoe wel paarden zijn toch wel mooie beesten hun gebit tien maal beter als Mamma knipnicht.. voor 2 seconde dacht ik toen ze haar bek opendeed en haar tanden groot in beeld kwamen dat mijn TV het zou begeven. Maar gelukkig alles is nog heel, kan ik nog de komende weken verder kijken.

    /   Reply  / 
  1. Randy

   Ja dit voegt nog meer hilariteit toe aan wat Dave schreef echt zo gelachen om die teksten go on :D

     /   Reply  / 
 3. freddy kruger

  Als je zo over mensen schrijft ben je feitelijks nog erger dan alle moeders en zonen samen. Althans zoals jij er over schrijft dan. Je hekelt iedereen dat ze een mening hebben op het eerste gezicht, maar zelf doe je niet anders.
  Echt een collum van een geflopt B artiestje

    /   Reply  / 
 4. Imke

  Wat ben jij een mafkees/triest figuur die geen leven heeft en zulke dingen gaat schrijven. Jij bent zelf zo’n viezie kwal( zo zie je er ook uit) die totaal geen zelfrespect heeft en daarom andera mensen(die je niet eens echt kent) naar beneden haalt en voor schut zet. Alleen maar om jezelf beter te voelen. Beetje zielig, een zogenaamde ‘volwassen’ man die dit soort dingen schrijft. Wat een carrieretijger! Triester kan niet. Ik zeg: Grootste kwal eerste klas. Zoek een leven!

    /   Reply  / 
 5. Elise

  Nou moet ik toch even zeggen dat ik het behoorlijk wat vind dat iemand bij binnenkomst gelijk al haar vervelende gebeurtenissen op tafel gooit (ik haak in op het verhaal van de vrouwelijke kandidaat die vertelt over haar ouders). Tuurlijk, heel erg dat ze dit in haar leven moet meemaken, maar het is nogal schrikken als iemand dat als eerste vertelt. Op een eerste date trek je toch niet meteen al je kleren uit??
  Wat betreft dat bad – vond ik ook erg vreemd. Maar zal wel weer zo’n idee van de productie zijn geweest, aangezien er natuurlijk ook een cameraploeg bijzat…
  Elmer, Tim, Lars lijken me alledrie niks mis mee. De overige zonen heb ik inderdaad plaatsvervangende schaamte bij.
  En het blijft reality-tv he… Iedereen wordt uit z’n tent gelokt. En er wordt geknipt en geplakt totdat het iets van geworden is waar Nederlandse kijkers van smullen. Er moet commentaar geleverd worden!! En hier is weer zo’n commentaar, dus: missie geslaagd :-)

    /   Reply  / 
 6. Emmy

  Ik wist niet wat ik zag toen ik naar: “wie trouwt mijn zoon”keek. ik zou me als zoon me kapotschamen als mijn moeder zich zo zou opstellen. Om wie zijn geluk gaat het hier eigenlijk?? Aks moeder zijnde zou ik me kapotschamen dat ik blijkbaar de zeer verkeerde opvoedkundige skills heb benut! Ze hebben hun zoon niet tot zoon opgevoed maar tot speelbal/leeghoofd/onzelfstandige…..En ik denk dat dit was eerder voor hun eigen gemak dan omwille van hun zoon

    /   Reply  / 
 7. Ria

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Dahmer

  Gemeen, smerig en laag aan neergeschreven taal wat op ALLE collumns staat van deze Dave.
  Als geen ander moet deze Dave weten hoe T.V. gemaakt wordt, jij komt tenslotte ook uit deze wereld.

  Ik heb bij wikipedia J.D. opgezocht, schandalig om iemand hier mee te vergelijken.

  Over jouw profiefoto Dave kan ik zelfs als ik wil ook wat zeggen, sjaaltje, glad koppie, ik begin haast te denken dat jij wel HEEL graag bij de laatste 5 van de knipnicht {om jouw woorden maar te gebruiken} had willen zitten.

  En dan deze smerige taal wat uit jou hersens en pen vloeit.

  Een afgelegen eiland in de Stille Zuidzee met 28 grootgeschapen negers die een jaartje of 6 verstoken zijn geweest enz.

  Schandalig wat een taal, en wat een rascisme.

  Jan Wolkers was bij jou nog een nette echte schrijver, jij zal met jouw schrijfgedrag niet verder komen dan deze kladdige kladjes.

  Ria

    /   Reply  / 
  1. Simon

   Moeder van 1 van de moeders???

     /   Reply  / 
 8. miss x

  ugh! Op zich vind ik de show best grappig. Ik bedoel, beetje meelachen, plaatsvervangend schamen, best lekker soms.

  Alleen die Hilbert, echt, ik weet niet wat het is met die vent maar ik krijg zo’n naar gevoel bij hem. Zn hele doen en laten, gatverdarrie. Gek eigenlijk, dat je zo’n hekel kunt hebben aan iemand die je niet eens persoonlijk kent…

    /   Reply  / 
 9. delirious

  Deze column is net als het programma, voor sommige mensen leuk, voor anderen misselijkmakend… Wanneer je de de tekst hierboven herkenbaar vind en eigenlijk alleen maar kijkt om mensen uit te lachen of commentaar te leveren, is dat ook triest. Als je het programma serieus neemt en deze tekst kwetsend vindt, is er misschien ook iets mis met je. (als je het mij vraagt) Het is tvvvvvv, net als grappige, irritante of lompe reclames op tv blijven hangen en discussies opleverd bij de kijkers. Beetje jammer dat de inhoud van steeds meer programma’s zogenaamd herkenbaar moeten zijn voor de kijker. Terwijl het ondertussen gaat over: Leedvermaak om mensen met wat minder snapvermogen, Lachen om de ordinaire types, Vooral veel sex, drugs, overgewicht en mensen die in geldnood zitten… Daar moet tv-land het tegenwoordig van hebben, en ach de kudde kijkt gewoon met zijn allen omdat ze waarschijnlijk niets beters te doen hebben. Nog mooier; er over mee kunnen praten de volgende dag!

  Je kan nog beter een soap volgen en weten dat t een uitvergroot beeld is van de werkelijkheid, dan naar dit soort pruttel kijken, na die tijd iedereen erover horen lullen en beseffen dat je onderdeel begint te worden van een bekrompen mensheid…

  “Sometimes I wonder whether the world is being run by smart people who are putting us on or by imbeciles who really mean it.”

    /   Reply  / 
  1. D

   Zeg, vraagje: Heb jij een leuk leven?
   Lijkt mij niet! Doe eens niet zo serieus joh. Je moet toch toegeven dat het een kansloos programma is. En hoezo de makers ook eens onder de loep nemen. Die mensen willen toch zelf deelnemen aan zo’n programma? Die willen niets liever dan hun 5 minutes of fame en realiseren zich niet hoe ze voor lul staan. Je moet helemaal niet aan dit soort programmas mee willen doen. Dat zegt genoeg over deze mensen. Zij zijn de imbeciles who really mean it (en jij ook trouwens :-) ).

     /   Reply  / 
 10. mamarazzi

  Mijn grote dank voor deze blog!!!

  Heb vandaag weer gekeken naar WTMZ en plof zowat uitelkaar van frustratie om zulke domme, nare, grensoverschrijdend bemoeizuchtige, kwetsende moeders met hun al even bizarre

    /   Reply  / 
 11. mamarazzi

  Ga hier nog even door:

  …incestueuse relatie met de zonen.

  Je verwoordt alles wat ik hierover dacht/ denk en voel.

  En wat betreft die negers:
  Ik stem voor!

    /   Reply  / 
 12. Querida

  Ik vind het een geweldig programma, je lacht je tich suf! Vooral jeroen, gewoon sneu met zo een moeder!

    /   Reply  / 
 13. carien

  jemig wat ben jij een ontzettende lul zeg
  vind het zelf ook een kansloos programma, maar waarom ben je zo ontzettend grof?!
  heb alleen maar het stukje van hilbert gelezen en voel me gewoon persoonlijk aangevallen omdat je meteen een paar keer hun accent belachelijk maakt (ja ik woon ook in twente)
  en controleer trouwens eerst ff je artikel voordat je ‘m plaatst
  gelag is niet met een “g” en een renault twingo uit 1962 lijkt me een beetje onwaarschijnlijk
  maar ja….jij zal je artikel wel ondersteboven hebben getypt, want een 9 is natuurlijk een 6 als je ‘m omdraait, he!

    /   Reply  / 
  1. Bob

   Hier de grammatica-politie,

   In tegenstelling tot uw suggestie schrijft men ‘gelag’, in dit verband, wel degelijk met een ‘g’ op het eind. Gelag komt van ‘liggen’ en duidt op de ‘ligging’, d.w.z. de ‘toestand’ of het ‘lot’ van een bepaalde zaak. Een ‘hard gelag’ betekent dan ook ‘een zware toestand’ of ‘een hard lot’. Het heeft in ieder geval niets te maken met ‘lachen’ of zelfs met de afrekening die men in horeca gelegenheden ook wel placht aan te duiden met ‘gelag’.

     /   Reply  / 
 14. carien

  ow en hij is geen bedrijfsleider in Cafe De Snee in Schubbekutteveen(??), maar assistent-bedrijfsleider van Café de Geus in Enschede
  research research research…

    /   Reply  / 
  1. Randy

   Je trekt echt volle zalen Carien. Snap je niet dat het satirisch is en dat Dave ook wel weet waar die tukker werkt zo zie je maar weer domheid siert de mens pfff

     /   Reply  / 
   1. D

    Zeg Carien, ik vind jou wel wat voor die Hilbert! Beide KANSLOOS!

      /   Reply  / 
 15. Miranda

  Wat een heerlijk stukje, en zo vreselijk waar! Ik heb er waarlijk van genoten, veel meer dan van het programma zelf waar ik echt met kromme tenen van plaatsvervangende schaamte naar heb gekeken. Wat erg dat er zulke moeders bestaan…

    /   Reply  / 
 16. Toontje

  Haha, het is geheel duidelijk hoe Dave erover denkt en wat zijn persoonlijke mening over hun allen is. Begrijp wel dat de programma makers enkel dit “soort” mensen in hun uitzendingen willen hebben, hoe extremer hoe hogere kijkcijfers gescoord.
  Vooral het laatste, dit deel :
  Ik stel voor om volgende week weer te gaan kijken naar “Wie trouwt mijn zoon?”, maar ik wil wel graag een paar kleine aanpassingen in het format doorgevoerd zien worden; Ik wil moeders Ingrid en Anneke zien op een afgelegen eiland in de Stille Zuidzee met 28 grootgeschapen negers die een jaartje of 6 verstoken zijn geweest van vrouwelijk gezelschap.
  Ik wil dat mijn donkere broeders net zo ongegeneerd, al dan niet rectaal, lichamelijk uiting geven aan hun brute instincten als de dames in kwestie, verbaal, uiting gaven bij het aanschouwen van de 10 potentiele schoondochters.
  Om in Dave’s stijl te blijven heb ik een aanvulling:
  de hoerenzonen van deze moeders alles maar dan ook alles laten aanschuowen wat die grootgeschapen negers met hun voortplantingsdrang allemaal met die 2 moeders klaarmaken, kapotneuken.

    /   Reply  / 
 17. Randy

  Ik heb me kapot gelachen op jouw stukje tekst hier geweldig jij omschrijft helemaal hoe ik het voelde toen ik de aflevering bekeek.
  Chapeau!!

    /   Reply  / 
 18. delirious

  Triest, heel triest dit… Haal dan ook lekker de programma-makers door de stront. Maar dat durft de zogenaamde (ik kan elke vrouw krijgen met mijn waterige drank-oogjes) bekende nederlander niet…
  Dat je ooit met Patty Brard van bil ging zegt toch al genoeg over dat zijn hersens een beetje kapot gezopen zijn. Dus lieve mensen ga dit soort uitspraken nu niet aanmoedigen of hem een schouderklopje geven voor deze ronduit asociale teksten/uitspraken. Je wil qua denk-niveau toch echt niet met deze ezel vergeleken worden of wel?
  Je kan allemaal een mening hebben over iemand die op tv verschijnt, maar als je niet kan bedenken dat alles geknipt geplakt en uitvergroot wordt en dat de deelnemers aan het einde vd rit weinig te zeggen hebben gehad over hun deelname, dan heb je toch echt iets minder snapvermogen dan goed voor je zou zijn. Zetten sommige deelnemers zich voor schut… ja, is dat lachen… ja. Maar geil je erop en vind je jezelf daardoor oh zo stoer om iemand helemaal met de grond gelijk te maken, dan ben je in mijn ogen door en door triest. Vind je het niks kijk dan niet, kijk je wel alleen om iemand af te maken daarna dan zegt t toch echt meer over jezelf!

    /   Reply  / 
 19. Miranda

  @delirious:
  Probeer eens thee te drinken i.p.v. azijn, en kijk eens op Marktplaats of je ergens voor een prikkie wat gevoel voor humor op de kop kunt tikken. Adem in, adem uit…

    /   Reply  / 
 20. Makuip

  Dit programma had beter kunnen heten ‘moeder zoekt nieuwe moeder voor hun slapjanus’. Wat ellende.

    /   Reply  / 
 21. Franska

  Heb werkelijk strak gelegen van deze column, en neem nu zeker de moeite al je andere colums te lezen. Het heeft iets van van de columns van Youp van ‘t Hek, die ook zo mooi kan verwoorden wat elke nederlander met een beetje realiteitszin denkt als ze dit programma zien. Hoop op nog meer van dit soort tenenkrommende programma’s, kan er erg om lachen. Hopelijk ook nog meer colums van Dave, heb hem zelfs uitgeprint en aan mijn moeder (mede-tenenkrommer) laten lezen en hoorde haar door de dikke betonnen muur lachen..

    /   Reply  / 
 22. querida

  Dave ik vind je ijzersterk. Iedereen schrijft over iedereen, zo gaat dat nou eenmaal als je met je koppie op tv bent! Doe maar lekker hoor, als je maar niet heeeel naar wordt..hahaha! maar laat die mensen maar kletsen, het is toch ook idd tenenkrommend, commentaar is geheel op zijn plaats!

    /   Reply  / 
 23. Marlies

  Fantastisch!!! Ik hou der van… Stelletje stakkers allemaal, en als ik zo’n moeder zou hebben… Gosh, dan had ik mezelf voor adoptie opgegeven.. Eerluk whear

    /   Reply  / 
 24. Cel

  Ik zit ziek thuis en zie dit programma in de herhaling voor het eerst zojuist voorbijkomen. Wat een verschrikking. Wie wil er uberhaupt een kerel die een keuze voor een vrouw moet maken IN OVERLEG met z’n mama! En sorry, maar als je na je 25e uberhaupt nog thuis woont..

  Maar ik hoef niets meer te zeggen, Dave haalt de woorden uit mn mond. BRILJANT!

    /   Reply  / 
 25. Monika

  Volgens mij ben je te kortzichtig ingesteld en heb je maar één aflevering bekeken van deze serie. Want hieruit blijkt dat de moeder van Tim totaal geen heks is op een bezemsteel. Ze is een lief en een hartelijke vrouw!
  Verder ben ik het met je eens dat het qua opzet een triest programma is, maar blijkbaar wil het nederlandse publiek dit soort programma’s op tv. Dus geef de schuld niet aan de programmamakers maar gewoon aan jezelf!

    /   Reply  / 
 26. Laura

  Geniaal! Echt geniaal! Als die Lars voor die Miranda kiest overigens. Dan is Lars ook een mislukkeling die alleen naar zijn moeder luistert!

    /   Reply  / 
 27. Sabine

  De tranen lopen over mn wangen….. Helemaal geweldig!

    /   Reply  / 
 28. Anneke IJpelaar

  Empatisch vermogen is er in ieder geval wel bij de columnschrijver, alleen hanteerd deze totaal de verkeerde definitie. Ridicuul vind ik jou stukje te noemen en vooral de houding die je aanneemt ten opzichte van de spelers in dit programma (lees: acteurs). Elmar is absoluut niet karakterloos en heeft juist een zeer eigen mening welke ik corrigeer wanneer ik denk dat dat nodig is. Dat zouden meer moeders moeten doen. Je zoon of dochter op pad sturen met de boodschap “zoek het maar uit” is pas fout. Dan krijg je afgrijselijke fiasco’s op de wereld, maar daar zul jij ongetwijfeld meer van weten dan ik. Anneke.

    /   Reply  / 
  1. Danielle

   Je bent de meest enge en manipulatieve moeder die een kind kan hebben. Iedere normaal denkende volwassen zoon zou dat zelf inzien. Elmer is niet volwassen en zal dat ook nooit worden. Hij mag geen eigen keuzes maken want daar heeft hij een moeder voor. Elmer zal niet karakterloos zijn maar door moedertje lief lijkt dat zeker zo. Maar ach een ring rijker en Elmertje niet kwijt. Samen in de limo en de rest van de enge scenarioos die door mijn hoofd gaan zal ik hier niet neerzetten. Denk dat veel mensen die deze moeder/zoon relatie hebben gevolgd dat zelf wel kunnen bedenken……En Dave….Je hebt dit stuk geweldig geschreven!!

     /   Reply  / 
 29. Broek

  Ik heb het programma nog nooit gezien, maar deze column is briljant geschreven met geniale woordkeuze! En inderdaad, adem in adem uit zoals iemand hier al zegt…ik kan hier wel om lachen. Je zou er bijna het programma voor gaan terugkijken op Programma gemist….en dat alleen maar door dit stukje!

    /   Reply  / 
 30. Robbert

  Hey Dave,
  Was op zoek naar je zus ; Sabine. Ik zag ze maar herkende ze niet direct. Donker en kort haar??? En toch was het ze; Laat ze me maar effe bellen : 06xxxxxx als ze wil. (telefoonnummer ivm privacy verwijderd – red.)

  gr, Robbert

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>