Rubriek: Patricia’s Post

Patricia’s Post: Glamour vs Take That

Ik was het meest verliefd op Gary en Howard, maar eigenlijk waren ze alle vijf leuk. Ik had ook aandelen in de Hitkrant, want als zij er in stonden kocht ik minstens vier stuks. Stel dat de poster per ongelijk zou scheuren… Zij waren mijn centerfolds. Een nietje door de gespierde buik van Jason liet mijn tienerhart sneller kloppen. De puberale hormoonhuishouding die zich de laatste paar jaar had aangediend, spatte bij het aanzien van deze vijf goden bijna uit elkaar. Ik denk dat ik serieus mijn beste vriendin nog zou verraden om maar even bij hun in de buurt te mogen zijn. Ze aan te raken…
Lees verder

Patricia’s Post: Glamour vs. De Steward

“Hello you little monsters, welcome on this flight. This is gonna be the ride of your fucking life…” Ik weet zeker dat hij dit veel liever zou willen zeggen dan “Goedemiddag, welkom op deze vlucht”. De tekst is zó niet glamourous, iets wat hij wel is.

Alles aan hem is symmetrisch. Over elke gekamde haar is zorgvuldig nagedacht en iedere porie is brandschoon. Net als hij nog even zijn nagelriemen checkt, schalt er een donkere George Clooney-achtige stem door de krappe ruimte: “Hello this is your captain speaking”…  Aangezien mijn ogen precies op gulp-hoogte zitten, denk ik daar een kleine beweging te zien. Een blos die door zijn Indische gebruinde huid heen komt, geeft aan dat ik hoogstwaarschijnlijk gelijk heb.
Lees verder

Patricia’s Post: Glamour vs. De Dood

In de eerste instantie denk je dat er niets glamourous aan de dood is, maar het is druk bij de V.I.P-rij voor de hemelpoort. Celebrities die het tijdige voor het eeuwige inruilen, blijken vaak heel veel geld te verdienen en Forbes magazine komt elk jaar met een nieuwe lijst wie er postuum het meest verdiend.
Lees verder

Patricia’s Post: Glamour vs De Calorie

Het tikkeltje ordinaire, maar zeer nostalgische raketje staat met stip op nummer 1. Voor maar liefst 40 calorieën kun je jezelf te buiten gaan aan een heus ijsje. Maar of het heel erg glamorous is…

Het is zomer dus staat alles weer in het teken van De Calorie. Tussen alle herhalingen op televisie door wordt je dood gegooid met de dame in de rode jurk. ‘Ik wil vanavond een toetje’, zegt ze met een zeurderige stem. Dan knalt de voice-over er overheen dat je gewoon een toetje kunt nemen, als je maar wel je dag begint met Kellogs special K. Nou, ik eet dat spul al maanden en pas nog steeds niet in dat stomme rode jurkje. Zap.

Lees verder

Patricia’s Post: Glamour vs De president

Hij is single, normaal van postuur en is geboren op Valentijnsdag 1967. Ik schat hem in op Dior-Fharenheit-dragende man. Een klassieke geur, die hij al jaar en dag draagt. Ooit gekregen van zijn eerste vriendinnetje en omdat moeders het ook lekker vond ruiken, is hij het maar blijven dragen. Volgens Dior zijn dit dappere mannen, die vol in het leven staan en benieuwd zijn naar de toekomst. Precies wat een president beoogt, als je het mij vraagt. De frisse aroma’s van cederhout, viooltjes en muskaatnoot verdrijven binnenkort misschien de harde tonen van de Old Musk van Balkenende uit het torentje.

Lees verder

Patricia’s Post: Glamour vs WK

Nog heel even en dan ruil ik mijn Chardonnay-tje tijdelijk in voor een koud biertje. Elke twee jaar veranderen voor een korte periode mijn smaakpapillen. Bij de aanblik van elf zwetende mannen, hun tegenstander en een bal verander ik in ‘one of the guys’, maar de glamour always stays. Om mijn getailleerde vintage oranje YSL T-shirt recht aan te doen, googel ik altijd vlak voor een wedstrijd nog even wat buitenspel is. Toch wordt dit WK anders, ik ben namelijk bang dat de glamour ver te zoeken zal zijn.

Lees verder