Sharon Schrijft: Op reis

We zijn weer thuis! And it is good to be home Vooral als je ziek bent. Manlief nam de bacillen vanuit Holland mee en die vierden eenmaal feest in het warme en vochtige klimaat in Jakarta. Tijd voor ziek zijn was er niet want onze agenda zat bomvol. Familie en vrienden ontmoeten, zingen en veel vliegen van eiland naar eiland stonden op het programma.

Zo kwamen we vanuit Holland aan in Jakarta om daar in het weekend te zingen in JPCC (Jakarta Praise Community Church). Een moderne jonge kerk van zo’n 10.000 man. Op maandag vlogen we naar Bali voor 4 dagen zon, zee en strand en dat was heeeerlijk Wel merkte ik op dat Hawaii mijn beeld heeft verstoord… het was namelijk niet zo mooi als op Hawaii :p Was dat even flauw.

Op vrijdag vlogen we terug naar Jakarta om over te stappen op onze vlucht naar Ambon (de Molukken). Daar waren we door de Rock Church uitgenodigd om te zingen en dat was gaaf! Molukkers in Nederland zijn over het algemeen erg muzikaal en kunnen vaak goed zingen. Nu zaten we op een eiland waar zo’n beetje iedereen muziek maakt en mooi zingt en dat was overweldigend. Niet alleen het talent maar ook hun wijze van muziek maken… met heel hun hart. Als zij zingen dan voel je het. Het zijn niet meer de noten die je hoort maar hun hart. Daarnaast zijn het warme en uitbundige mensen die een tragisch verleden achter zich hebben gelaten. Oorlog tussen moslims en christenen hebben het eiland verscheurd, maar waar vergeving en compassie zijn kan er weer worden opgebouwd en dat gebeurt nu!  Vanuit Ambon vlogen we terug naar Jakarta om daar weer 5 dagen te verblijven. Mijn man is Indonesisch en hij heeft veel familie en vrienden wonen in Jakarta. Bizar is het om erachter te komen dat wij onze vrienden en familieleden uit Indonesië vaker zien dan sommige van onze vrienden/familie in Nederland…

Wat ontzettend leuk en ontroerend was, was om ons sponsorkindje Anton van Compassion te ontmoeten. Hij woont in een Kampung (sloppenwijk) in Jakarta. Tja, dat is weer het andere gezicht van Jakarta..naast het zakendistrict en dure shoppingmalls heb je ook sloppenwijken :s Kleine Anton is vier jaar oud en heerlijk ondeugend. Nadat we zijn huisje hadden bezocht, een huisje wat bestaat uit een kamer en een soort van keukentje, namen we het hele gezin (Mama, Anton en zijn elf jarige broer, acht jarige zus en zes jarige zus) mee naar een mall waar we gingen eten en hun wilden verwennen. Zo kochten we met Moeder boodschappen voor het gezin en mochten de kids helemaal los gaan in een speelhal. Het was zo gaaf de kinderen te zien genieten en dingen te zien doen die ze normaal nooit kunnen doen. Eerst twijfelde ik nog of we ze wel mee moesten nemen naar een shoppingmall. Dat laat zo’n groot verschil zien met waar zij vandaan komen en wat er allemaal mogelijk is maar nu niet binnen hun handbereik ligt. En toen wees Gilbert mij op iets. De kinderen hebben nu iets om over te dromen. Compassion zorgt voor onderwijs en helpt de ouders het hoofd boven water te houden. Daarnaast kunnen kinderen als ze talent hebben  gaan studeren. Dan is winkelen in een shoppingmall ineens wel een mogelijkheid… Dromen hebben is belangrijk. Groot dromen is ook niet verkeerd. Wat eerst onmogelijk leek kan mogelijk worden als je de kansen die je aangeboden krijgt durft aan te pakken en bereid bent hard te werken. Deze kinderen hebben nu iets om naar vooruit te kijken. En we zijn van plan vaker te komen
Singapore was de laatste bestemming van onze werk-vakantie. Singapore is wat mij betreft de shopping en glamour city van Azië. Orchard road is een lange straat met 22 shoppingmalls! Denk dan aan een gebouw als de Bijenkorf maar dan tien keer groter en luxer… De D&G’s, LV’s, Prada’s en Gucci’s vind je overal. Als je van shoppen houdt dan is dit thé place to be. Singapore is een land wat bestaat uit een stad en grenst aan Maleisie. Hier een kleine impressie: http://www.youtube.com/watch?v=va9awWNjInE&feature=related
Naast shoppen en mensen ontmoeten mochten Gilbert en ik zingen in de City Harvest Church, een kerk van zo’n 30.000 leden.  Wat was dat een ervaring! De hele setting deed me sterk denken aan optreden tijdens X-Factor. Groot podium, groot multimedia scherm, een zee van mensen en veel camera’s. Pastor Kong Hee en zijn vrouw Sun Ho zijn ook lieve mensen met veel talent en een groot doorzettingsvermogen. Sun is een wereldberoemde popartiest die vooral in Azie en Amerika bekend is. Hier haar indrukwekkende muzikale carrière: http://en.wikipedia.org/wiki/Ho_Yeow_Sun. Ontzettend gaaf dus om haar te ontmoeten!
Liefs,
Sharon

Lees ook:St Barths is ‘the place to be’
Lees ook:Sharon Schrijft: vakantie- en huwelijksperikelen
Lees ook:Katie Price dronken op Ibiza
Lees ook:Sharon Schrijft: Aloha Hawai’i
Lees ook:Stiefbroer kroonprinses Mette-Marit gedood op Utoya

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sharon Schrijft: Op reis

 1. Nathaly

  Sharon, Wat een mooi verhaal en wat een indrukwekkende reis. Dit zal zeker indruk in je ziel achterlaten. Mooi dat je dit hebt kunnen doen. Lieve groet en veel succes.

  Nathaly

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Sharon Schrijft: Op reis – Blog.nl (Blog) | Maleisie Trends

 3. Pingback: Sharon Schrijft: Op reis – Blog.nl (Blog) | Indonesie Trends

 4. SPAM

  Mooi verhaal inderdaad. Inspirerend ook. Ik zou graag een keer zo’n zelfde reis maken. Veel succes verder met alles.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>