Merrel Westhoff is Dutch Model of the Year


Tijdens het modegala van de Dutch Model Awards in het Fashion Museum in Amsterdam zijn de topmodellen van Nederland bekroond met een onderscheiding. Merrel Westhoff, die op billboards van modemerk G-Star Raw over de gehele wereld is te zien, werd uitgeroepen tot Dutch Model of the Year.

Westhoff kreeg de onderscheiding uit handen van couturier Addy van den Krommenacker. Van den Krommenacker werd tot twee keer toe in Italië uitgeroepen tot beste buitenlandse ontwerper. Het ambassadeurswerk van Yke Sturm voor het Rode Kruis werd beloond met de Talent Award. Sturm kwam voor de uitreiking over vanuit haar woonplaats New York. Ook haar schrijverswerk werd door de jury van de Dutch Model Awards geroemd.

Het vakmanschap van couturier Paul Schulten werd verzilverd met de titel Dutch Designer of the Year. Volgens de jury heeft Schulten een vaste signatuur in het Nederlandse modelandschap. De couturier, die dit jaar 25 jaar in het vak zit, nam de titel over van wijlen Percy Irausquin. De Style Award ging naar lingeriemodel Wendy Dubbeld, de Cover Award kreeg Gabriela Riedi die de covers van Nouveau, Collignon Magazine en Miljonair Magazine sierde. Ook schitterde Riedi als het campagnegezicht van de Miljonair Fair. Riedi kreeg de prijs uit handen van couturier Monique Collignon.

Sofie Kraay-Nuijten kreeg de Catwalk Award uit handen van couturier Sheguang Hu. Sofie Kraay-Nuijten heeft de onderscheiding te danken aan haar onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen na een zeer moeizame periode vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Sofie Kraay maakte vorig jaar haar comeback op de catwalk van couturier Hu. Kraay-Nuijten is getrouwd met SBS-presentator Hans Kraay jr.

Davine Daamen ging er met de eerste publieksprijs vandoor. Topmodel Doutzen Kroes werd eerder deze maand in de schijnwerpers geplaatst met de Lifetime Achievement Award. Deze ging vorig jaar naar Frederique van der Wal. De onderscheidingen voor de Dutch Model Awards werden dit jaar ontworpen door de ontwerpers van Swarovski die speciale tiara’s maakten uit zuiver kristal.

Lees ook:Inge de Bruijn stijlvolste persoonlijkheid van 2009
Lees ook:Video: Anna Drijver is stijlicoon
Lees ook:Ans Markus “Most Invited” BN’er
Lees ook:Gary Barlow en Robbie Williams geëerd met GQ award
Lees ook:Berber Esha Janssen debuteert op de catwalk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>