‘Twaalf doden bij schietpartij prèmiere Batman The Dark Knight Rises’ (zie video!)

Bij een schietpartij in de de bioscoop tijdens de premiere van de nieuwe Batman-film ‘The Dark Knight Rises’ zouden minstens tien mensen om het leven zijn gekomen. Zo’n 30 a 40 mensen zouden zwaar gewond zijn geraakt.

Een man zou volgens berichten geschoten hebben tijdens de voorstelling, maar andere berichten zeggen dat politiescanners een bomexplosie melden. In een parkeergarage zou een tweede bom gevonden zijn. Er zou inmiddels een verdachte opgepakt zijn. De Batman-film ging om middernacht lokale tijd in prèmiere. In Denver is het zeven uur vroeger dan in Nederland. De film was nog maar vijf minuten bezig toen de man het vuur opende. Hij zou een zwart masker hebben gedragen en droeg een kogelvrij vest.

Update 11:50 uur: Inmiddels spreekt men over 14 doden. Een gewapende man met een gasmasker op zou gas naar binnen hebben gegooid en schoot daarna met een halfautomatisch geweer en een pistool op – ogenschijnlijk – willekeurige mensen. Het jongste slachtoffer zou slechts zes jaar oud zijn.

Update 12:15 uur: De dader zou een 24-jarige man uit Aurora zijn. Zijn auto wordt momenteel onderzocht op mogelijke explosieven en andere spullen.

Update 15:00 uur: Het aantal doden is bijgesteld naar 12. De reden waarom eerder werd gesproken over 14 is niet bekend gemaakt. De dader had behalve een verkeersovertreding geen strafblad. Zijn motief is nog niet bekend. De naam van de dader is James Holmes. Zijn foto is inmiddels vrijgegeven.

Update 20:10 uur: Er is een persconferentie gegeven. Hierbij is weinig nieuwe informatie naar buiten gekomen. Er zijn in totaal 71 mensen neergeschoten in de bioscoop in Aurora, daarvan zijn twaalf mensen om het leven gekomen. Tien lichamen liggen nog in het theater. De schutter gaf zich zonder problemen over. Holmes had een halfautomatisch geweer bij zich, een AR-15; een shotgun (40 Glock), en er is nog een Glock in zijn auto gevonden.

Zie hieronder videobeelden van de complete chaos.

Via 9News zijn live-beelden te bekijken:

Lees ook:Peter R. de Vries: ‘Dader moord Marianne Vaatstra opgepakt’
Lees ook:Filmpje: Schokkende beelden uit Apeldoorn
Lees ook:Update: Ferrari van Jamiroquai t.w.v. 1 miljoen gesloopt
Lees ook:Regilio Tuur loog over hulp Hudson-crash
Lees ook:Update: Perez Hilton mishandeld door Will.I.Am!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>