80 Miljoen buitgemaakt bij juwelier in Parijs


Drie mannen hebben de chique juwelierswinkel Harry Winston in Parijs overvallen. Zij zijn er vandoor gegaan met sieraden met een totale waarde van ongeveer 80 miljoen euro. Dat meldde de krant Le Parisien vrijdag. De overval werd op donderdag door drie gewapende mannen gepleegd.
Ze stalen vrijwel alle juwelen die waren uitgestald in de etalages bij de juwelier in de Avenue Montaigne. Volgens Franse media is het in Frankrijk niet vaak voorgekomen dat dieven bij een juwelier zo’n grote slag sloegen.

Een politiebron zei dat de dieven de namen van enkele medewerkers van de zaak kenden. Ook wisten ze waar ze moesten zoeken naar juwelen die niet waren uitgestald. De overval zou slechts enkele minuten hebben geduurd. De overval duurde slechts enkele minuten. De juwelenrovers vulden enkele tassen met sieraden en losten geen schot tijdens de overval.

De daders wisten de beveiliging om de tuin te leiden door zich voor te doen als twee stellen. Twee criminelen waren verkleed als vrouw. In eerste instantie repte de politie van een buit van 62 miljoen euro. Later werd dat bedrag bijgesteld tot 80 miljoen euro. Het zou gaan om de met voorsprong grootste buit ooit tijdens een juwelenroof.

De keten van Harry winston Juweliers werd in 1916 geopend. Ze noemten zichzelf “The King of Diamonds”. Onder andere Jackie Kennedy was een van de vaste klanten. Ook Richard Burton kocht er regelmatig. Hij kocht er vooral veel voor Elizabeth Taylor, zijn vrouw, in 1969.

Lees ook:Juwelenroof van 40 miljoen in Londen (zie de video!)
Lees ook:Verloren juwelen ter waarde van 7 miljoen in kast
Lees ook:Inbrekers huis Wesley en Yolanthe blijken Roemenen
Lees ook:Huis Johan Cruijff voor een half miljoen leeg geroofd
Lees ook:Peperdure horloges voor voetbal-paar

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “80 Miljoen buitgemaakt bij juwelier in Parijs

  1. Jaques

    80 miljoen? De andere nieuwsbronnen maken melding van een buit ter waard van 50 miljoen. Wat weet u dat de anderen niet weten?

      /   Reply  / 
  2. Angel Mulder Auteur

    Het ANP bericht zegt 80 miljoen. Kijk ook maar bij andere nieuwsbronnen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>