Juwelenroof van 40 miljoen in Londen (zie de video!)


Heel Engeland is in rep en roer na een brutale juwelenroof in hartje Londen. Bij Graff Jewelers, waar onder meer Madonna, Paris Hilton, Sir Elton John, Elizabeth Taylor en Victoria Beckham klant zijn, in New Bond Street maakten twee mannen voor 40 miljoen pond (46,6 miljoen euro) aan juwelen buit. Het is de op een na grootste buit ooit bij een overval in Groot-Brittannië. De overval had al plaats op 6 augustus, maar de politie maakte het nieuws gisteren pas bekend.

Twee sjiek gekleedde en ongemaskerde mannen werden binnengelaten in de winkel. Met handwapens bedreigden ze het personeel en gingen ervandoor met 43 juwelen. Niemand werd gewond, maar een vrouwelijke winkelbediende werd door het tweetal uit de winkel gesleurd. Ze vuurden een schot af in de grond om het publiek af te schrikken. De overvallers zouden ontsnapt zijn door gebruik van vier voertuigen. Na de overval stapten ze in een blauwe BMW, vlak na het geloste schot. De BMW zou de juwelen over hebben gegeven aan een motorrijder. Daarna zouden de inzittenden van de BMW overgestapt zijn in een Mercedes die richting Berkeley Square. In Farm Street zouden ze overgestapt zijn in een Ford Galaxy of VW Sharan.

Ze namen 43 exclusieve items mee, waaronder diamanten oorbellen, een ketting met diamanten bloem en een horloge ter waarde van 3 miljoen pond. In 2003 werd dezelfde winkel ook al overvallen, toen door de beruchte Pink Panther bende die voor 23 miljoen pond buit maakte. Normaliter wordt de winkel alleen op afspraak geopend, maar het personeel had de overvallers waarschijnlijk aangezien voor VIPs.

Een ooggetuige filmde het geheel vanaf de overkant van de straat. Zie het filmpje hieronder.

Lees ook:80 Miljoen buitgemaakt bij juwelier in Parijs
Lees ook:Video: Elizabeth Taylors juwelen 20 miljoen waard
Lees ook:Juwelen van Deborah Kerr geveild voor 50.000 pond
Lees ook:Pokertournooi Fatima Moreira de Melo overvallen (zie video!)
Lees ook:Verloren juwelen ter waarde van 7 miljoen in kast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>