Goudstaven succes bij Harrods

De verkoop van goudstaven bij het Londense warenhuis Harrods blijkt een groot succes. De goudstaven van 100 gram zijn het populairst. Volgens de New York Times staan de klanten op de benedenverdieping van Harrods in de rij. De economische onzekerheid zorgt voor veel verkoop van de staven.

Bij Harrods kan goud worden gekocht van 1 gram tot 12,5 kilo. Klanten kunnen voor 250 euro per jaar direct een kluis kopen bij Harrods om daarmee de Britse belastingdienst buitenspel te zetten. Goud is op dit moment een betere investering dan aandelen of vastgoed. De kleinste staaf van 1 gram kost ongeveer 32 euro. Voor de duurste staaf, met een gewicht van 12,5 kilogram betaalt men rond de 275.000 euro. Uiteraard is dit per dag afhankelijk van de koers van het goud.

Lees ook:Al-Fayed verkoopt Harrods voor 1,7 miljard
Lees ook:Btw-fraude met luxe jachten
Lees ook:Geen ‘Lolavie’ voor Jennifer Anniston
Lees ook:De duurste oordopjes ter wereld
Lees ook:Deurwaarder legt beslag op panden Ruud Gullit

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Goudstaven succes bij Harrods

 1. Vrijdenker(?)

  Goud is in! Beleggen in goud is nu een winstgevende zaak. Verwachting is dat goud in de toekomst zich niet meer laat leiden door een finanaciële crisis, maar dat de vraag steeds meer verband gaat houden met vraag en aanbod. India en China hebben een enorme behoefte aan goud. Niet uitsluitend bestemd voor sierraden, maar ook voor electronisch/technische onderdelen. Beleggen in goud kan physiek, maar ook in goudmijnen of een Goudrekening. Goudmijnen zijn riskant, door sluitingen van mijnen (uitgeput). Goudrekeningen zijn veelal gekoppeld aan de koers in VS-Dollars. Risico wordt hier eveneens beïnvloed door valutarisico. Voordeel, geen BTW verschuldigd.
  Oud goud:
  Inleveren bij juwelier, zoals niet meer gbruikte of defecte sierraden leveren nu een aardig (spaar-)centje op. Let op verwachting is wel dat er nog stijging van de goudprijs plaats zal vinden. Garantie kan ik niet geven. Pak indien je geld hard nodig heb nu je kans!

    /   Reply  / 
  1. Vrijdenker(?)

   (Vervolg, goud is in).Voor alle zekerheid nog het volgende. Ik onafhankelijk Heb geen commerciële belangen in bemiddelaars van aan- of verkoop in goud.

     /   Reply  / 
 2. Marlies

  goed sinterklaaskado :)

    /   Reply  / 
 3. hannah gelmers

  ja inderdaad zou ik ook wel willen hebben :)

    /   Reply  / 
 4. Erik

  Zo kocht ik voor mijn bergen goud (;-)) een goede kluis bij Kluis-kopen.nl.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>