Pin-up model Bettie Page overleden

Bettie Page, de Amerikaanse pin-up uit de jaren vijftig en moeder aller stoeipoezen, is gisterenavond in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. Eerder deze maand werd zij al  in het ziekenhuis opgenomen na een hartaanval. Ze werd 85 jaar oud.


Bettie Page was één van de voortrekkers van de seksuele revolutie in de jaren zestig. Als pin-upmodel kreeg ze nationale bekendheid met foto’s in tijdschriften waarop ze enkel een bikini of lingerie droeg. In 1955 poseerde ze naakt in Playboy, ze was een van de eerste Playmates of the Month. Page was ook de vrouw die in het puriteinse Amerika een lans brak voor seksspelletjes als bondage, SM en fetisjisme. Nadat ze echter in de jaren zestig de Heer zag en zich bekeerde tot het christendom en als missionaris in Angola ging werken, raakte ze in de vergetelheid.

Sinds haar hartaanval werd veel gespeculeerd over de toestand van Page. Haar impresario Mark Roesler zei dat Page niet meer bij bewustzijn is geweest sinds de hartaanval van negen dagen geleden.

Lees ook:UEFA voorzitter Platini opgenomen in ziekenhuis
Lees ook:Hans Kazan in ziekenhuis na hartaanval
Lees ook:Miljonair Maup Caransa (93) overleden
Lees ook:Sugar Lee Hooper (62) overleden
Lees ook:Comedian Mel Smith (60) overleden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pin-up model Bettie Page overleden

  1. André de Hooge

    Gecondoleerd!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>