Did Sid kill Nancy? (zie de beelden!)


Vandaag op twee februari, 30 jaar na de dood van Sid Vicious, verschijnt er een nieuwe film met de titel Who killed Nancy, die een nieuw licht moet schijnen op de zaak van Sid & Nancy. Vermoorde Sid zijn vriendin Nancy Spungen? Of…?

Op 2 februari 1979 werd de 21-jarige Sid Vicious dood gevonden in een appartement in Greenwich Village, New York door zijn moeder Anne Beverley. Hij was nog maar net op borg uit de gevangenis en had daarom een feestje gegeven. De punkrocker werd ervan verdacht zijn vriendin Nancy in oktober te hebben vermoord. Vicious, die eigenlijk John Ritchie heette, overleed aan een overdosis. Zaak gesloten. Iedereen nam daarna maar aan dat Sid inderdaad Nancy (20) had vermoord. Maar was dat ook wel zo?

Het lichaam van Nancy werd gevonden op 12 oktober 1978 in een hotelkamer in het Chelsea Hotel in New York. Ze had alleen haar ondergoed aan en had steekwonden in haar buik. In de film Who killed Nancy komen er diverse theorieen voorbij die de onschuld van Sid aantonen. Zo zou Sid te stoned zijn geweest en op 30 pijnstillers meer dan zeven uur van de wereld zijn geweest, waardoor het onmogelijk kon zijn dat hij bij kennis was toen de moord plaatsvond. Ook verdween er $ 24.000 aan kontanten in de nacht dat ze vermoord werd. Sommige getuigen in de film noemen de naam van ene Michael als moordenaar. Deze Michael zou na de moord met de bankbiljetten hebben lopen wapperen.

De film is vanaf vrijdag a.s. te zien in Londen. Of de film ook in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend. Hieronder in ieder geval wat stukjes uit de film. Sex, Drugs & Rock’n'Roll…

Lees ook:Geen zelfmoord, maar moord op Carradine?
Lees ook:Peter R. de Vries: ‘Dader moord Marianne Vaatstra opgepakt’
Lees ook:Resten Natalee Holloway gevonden?
Lees ook:Vermoedelijke moordenaar Jasmine Fiore pleegt zelfmoord
Lees ook:2009: Zij die ons zijn ontvallen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Did Sid kill Nancy? (zie de beelden!)

 1. André de Hooge

  Dat Sid dit heeft gedaan, heb ik ook altijd betwijfeld!!! ‘t Is wel lekker makkelijk he om zonder enig “bewijs” gelijk de dader aan te wijzen??? Dat vind ik gewoon kortzichtig!!!!

    /   Reply  / 
 2. krotat

  sid zou nooit zoiets doen

  RIP.

    /   Reply  / 
 3. Ollie

  Dat Sid dit heeft gedaan, heb ik ook a

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>