Update: Taakstraf geeist voor naaktfotoverspreider Manon Thomas

27 maart – De man die sexy foto’s van Manon Thomas van haar computer wist te halen en deze op het web heeft gezet, moest vandaag in de rechtbank verschijnen. Er werd een taakstraf tegen hem geëist en tevens een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, een boete van 250 euro en een schadevergoeding van 5.000 euro.

De oud-buurman van Manon Thomas, Peter F., kreeg de foto’s in bezit via het draadloze netwerk van zijn buurvrouw. Volgens de verdachte had hij de foto’s al in 2005 van het netwerk gehaald. In dat jaar waren er nog geen wetten rondom cybercrime. Het OM kon niet bewijzen dat het netwerk beveiligd was en vroeg daarom vrijspraak op het punt van computervredebreuk. De foto’s verschenen in 2007 op het internet.

De strafeis is voor belediging en schending van het auteursrecht en het portretrecht. De verdachte wordt niet bestraft voor het inbreken op de computer. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Update 9 april:
De man die de naaktfoto’s van Manon Thomas op internet heeft verspreid heeft vandaag inderdaad 180 uur taakstraf gekregen voor zijn daad. Hij moet Manon ook een schadevergoeding van 5000 euro betalen. Overigens was RTL Boulevard zo brutaal om de foto’s vandaag te tonen in hun uitzending, gedeeltelijk afgedekt dat wel, maar we snappen de woede van Manon maar al te goed. Niet zo netjes… Gevalletje bord voor je kop?

Lees ook:Zaak naaktfoto’s Manon Thomas weer voor de rechter
Lees ook:Vier jaar voor naaktfoto’s Manon Thomas
Lees ook:Constanza Breukhoven niet de bak in!
Lees ook:Carla Bruni-Sarkozy wint zaak rond naaktfoto
Lees ook:Vanessa Hudgens sleept site voor gerecht ivm naaktfoto’s

1 Reacties // Reageer

One thought on “Update: Taakstraf geeist voor naaktfotoverspreider Manon Thomas

  1. aa

    eigen schuld van haar moet ze maar niet zo dom zijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>