Di-Rect gaat op BNN op zoek naar nieuwe zanger


De media stonden er bol van: het plotselinge vertrek van leadsinger Tim Akkerman bij DI-RECT. Voor de overige bandleden een enorme klap, want ineens stond hun toekomst op het spel. Maar Spike, Bas en Jamie zijn nog lang niet klaar met hun mega-succesvolle Haagse rockband en gaan samen met BNN op zoek naar een nieuwe zanger.

Die moet niet alleen muzikaal perfect bij de band passen, maar ook dagen achtereen met de mannen in een stinkende tourbus kunnen zitten. De 9-delige serie is vanaf zondag 13 september te zien bij BNN op 3. Wie deel wil nemen aan het programma kan zich inschrijven via di-rect.bnn.nl.

Uitverkochte festivals, internationale tours, een goed gevulde prijzenkast en bijzondere vriendschappen. DI-RECT ging in tien jaar door diepe dalen, maar had vooral hoge pieken. Des te groter was het drama toen leadsinger Tim Akkerman plotseling uit de band stapte om een solocarriere te beginnen. Teleurgestelde fans bij het laatste concert: ‘Is dit het einde van DI-RECT?’. De drie overgebleven bandleden kwamen al snel tot de conclusie dat ze door willen rocken en op zoek gaan naar een nieuwe zanger. Een zware klus, want de nieuwe frontman moet heel wat in huis hebben. Hij moet een vette stem hebben, een podiumbeest zijn en een klik hebben met de overige bandleden.

Het BNN-programma over de zoektocht naar de nieuwe frontman begint met een uitzending over tien jaar DI-RECT. Daarna volgen vier ‘docusoap’-afleveringen waarin Spike, Bas en Jamie telkens met twee geselecteerde kandidaten on the road gaan. De kandidaten leven drie dagen lang het Rock ’n Roll bestaan van DI-RECT: op elkaars lip in een tourbus, optreden en tot diep in de nacht stappen. De verliezende kandidaten kunnen direct hun spullen pakken, de winnende kandidaten mogen zich gaan bewijzen tijdens de laatste vier afleveringen. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga nemen de presentatie van deze afleveringen voor hun rekening. De kijker kan een muzikale afvalrace verwachten met live optredens, waarin Spike, Bas en Jamie bepalen wie uiteindelijk wint en die droombaan in de wacht sleept: hij wordt de leadsinger van DI-RECT.

Lees ook:Marcel is de nieuwe zanger van DI-RECT!
Lees ook:Tim Akkerman stapt uit Di-Rect
Lees ook:BN-ers logeren bij Di-Rect
Lees ook:Aerosmith zanger Steven Tyler stopt er mee
Lees ook:BN’ers helpen ex-daklozen met kerstsingle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>