Marcel is de nieuwe zanger van DI-RECT!

In een zinderende finale vanavond werd de nieuwe zanger van DI-RECT bekend gemaakt. We voorspelden het al eerder op onze zustersite Musicalblog: Marcel Veenendaal is de nieuwe zanger van DI-RECT! Ondanks zijn clowneske gedrag bleek hij met zijn ijzersterke stem toch de meest geschikte zanger voor de band. Hiermee Sven, die toch in eerste instanie meer bij de band leek te passen, bandloos achter latend.

In een afgeladen Paard in Den Haag hebben de twee overgebleven kandidaten Marcel en Sven gestreden voor de overwinning. Tijdens de finale van Wie Is DI-RECT?, gepresenteerd door Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, was het aan Jamie, Spike en Bas om de moeilijke beslissing te nemen. De band is nu na een tijd van onzekerheid weer compleet en kan gaan beginnen aan een nieuw hoofdstuk uit hun carrière.

Samen met Marcel behoort toetsenist Vince van Reeken nu ook tot de vaste bezetting van DI-RECT. Na een intensieve samenwerking als co-writer en toetsenist is Vince vanaf nu een vast bandlid en bestaat DI-RECT vanaf heden uit 5 bandleden. DI-RECT zal zeer binnenkort de studio in duiken om te werken aan een nieuw album dat begin 2010 uit zal komen. De eerste officiële show met Marcel zal zijn op de Nationale Nieuwjaarsnacht in Rotterdam die live wordt uitgezonden door RTL5. DI-RECT gaat daar op het grootste varende podium van Europa op de Maas bij de Erasmusbrug in Rotterdam een optreden verzorgen.

Na zijn musicalcarriere – Marcel speelde onder meer in de musicals The Wiz, Jesus Christ Superstar en Hair – kan Marcel zich dus nu gaan storten op een carriere in een rockband. Ook ex-zanger Tim Akkerman was bij de finale aanwezig. Marcel was helemaal overdonderd door zijn winst en wist niet meer dan “te gek!” uit te brengen. Een cursusje interviewtechniek lijkt een volgende stap voor Marcel…

Foto: Angel Mulder

Lees ook:BN-ers logeren bij Di-Rect
Lees ook:Tim Akkerman stapt uit Di-Rect
Lees ook:Di-Rect gaat op BNN op zoek naar nieuwe zanger
Lees ook:Nieuwe K3-zangeres in oktober al op tour
Lees ook:‘Joan Franka haalt de finale niet’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Marcel is de nieuwe zanger van DI-RECT!

 1. saskia

  Ik had al gehoopt en verwacht dat Marcel het zou worden ;) Voor deze toestand had ik niet zo veel met de band, maar de kans is groot dat ik nu wel een plaat van Di-rect ga kopen…

    /   Reply  / 
 2. Juul

  Ik vond Di-rect al een leuke band, maar nu ben ik helemaal verkocht. Wat een stem heeft die gozer zeg. Marcel je bent een mega zanger. Ik weet zeker dat hij Di-rect doet groeien en stijgen op de lijsten!!!

    /   Reply  / 
 3. Geertje

  Waanzinnig goed zanger!! Jammer dat de media zo moet zeiken over zijn blowen en zijn onwennigheid met intervieuws etc. Dat verdient hij niet.
  Marcel bijdrage zorgt ervoor dat Direct beter wordt al ze ooit zijn geweest.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>