De rode loper onder de loep

Glamourlovers opgelet, we hebben een leuke televisietip voor je: De laatste vijftien jaar is er mega-industrie ontstaan op basis van de rode loper, of, om in glamour termen te blijven: ‘The Red Carpet’. Modeontwerpers weten dat rode loper foto’s van hun jurken meer bekendheid en dus meer geld opleveren voor hun merk/modehuis dan alle modeadvertenties en modeshows bij elkaar. Want het publiek kickt nu eenmaal meer op foto’s van een favoriete actrice in een mooie jurk dan op gewone reclame.

In het Oscar weekend van 2010 werpt AVRO Close Up een kritische blik op het glamour fenomeen, de rode loper, waarachter een miljardenbusiness schuil gaat. AVRO Close Up brengt de documentaire ‘De rode loper’ zondag 7 maart om 18.15 uur op Nederland 2.

De modehuizen vechten om de gunsten van de actrices. Jurken, sieraden, eindeloze sessies om te passen (Penelope Cruz mocht maar liefst vier keer langs komen bij Chanel om een jurk te kiezen voor de Oscars van 2009, maar uiteindelijk koos ze voor een jurk van een ander modehuis), kappers, reisjes en verblijven in luxe-hotels, champagne, etentjes… alles wordt de dames in de schoot geworpen. Met in het gunstigste geval als kers op de taart een lucratief contract voor een reclamecampagne voor een modehuis of merk.

In het kielzog van deze deals ontstaat werkgelegenheid voor een heel leger aan persoonlijke stylisten, televisiepresentatoren, mode- en celebrity bloggers etcera, etcera, etcera. Ondertussen verdienen de actrices tegenwoordig meer dan de helft van hun inkomen door middel van ‘red carpet appearances’ en reclame. De makers van de documentaire ‘De rode loper’ kijken kritisch naar dit fenomeen en laten iedereen aan het woord: modeontwerpers Marc Jacobs, Roberto Cavalli en Karl Lagerfeld, celebrity-blogger Perez Hilton, E-Channel presentatrice Guliana Rancic, actrices Monica Bellucci, Mila Jovovich en Anna Mouglalis, filmregisseur James Gray, moderedacteuren Anne Slowey en Joe Zee (beiden van de Amerikaanse Elle), evenals superstyliste Mary Alice Stephenson.

AVRO Close Up ‘De rode loper’:  zondag 7 maart om 18.15 uur bij de AVRO op Nederland 2.

Lees ook:Glamour op de Musical Awards loper
Lees ook:Bridget stijlvol langs de rode loper van de Oscars
Lees ook:Premiere Jersey Boys, op de rode loper (zie foto’s!)
Lees ook:Premiere Zorro, de rode loper
Lees ook:Glamour op de rode loper bij de Golden Globes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>