Jaap Rijnbende ontwerpt trouwjurk Nurlaila Karim

Met nog maar drie maanden te gaan, is Nurlaila Karim razend druk met de laatste voorbereidingen van haar Grote Dag. Op vrijdag 17 september geven zij en Muriël Wolda elkaar het jawoord in Delft. Nurlaila heeft niemand minder dan Jaap Rijnbende gevraagd voor deze speciale gelegenheid de trouwjurk te ontwerpen.

Nurlaila en Jaap kennen elkaar al een aantal jaren. In 2006 verraste de modeontwerper het exotische theaterdier zelfs met een prachtige jurk voor de première van ‘The Wiz’, de swingende feel good musical waarin Nurlaila de hoofdrol vertolkte. “Voordat ik met ‘The Wiz’ begon, is een goede vriendschap ontstaan”, vertelt de aanstaande bruid. “Jaap heeft al meerdere jurken voor me ontworpen, voor zowel premières als optredens. Hij weet precies wat ik zoek en laten we eerlijk zijn: Jaap’s ontwerpen zijn altijd prachtig en bijzonder!”

De geliefde modeontwerper begint helemaal te stralen bij het horen van Nurlaila’s lovende woorden. “Toen zij me vertelde dat ze door Muriël ten huwelijk was gevraagd en mij vervolgens verzocht om haar trouwjurk te ontwerpen, flitsten er meteen geweldige ideeën door me heen”, gebaart Jaap enthousiast. “Gezien haar karakter moet het een krachtig, eigentijds en lief ontwerp zijn. En tegelijkertijd een beetje praktisch, want als je op je eigen trouwdag je kinderen niet kunt optillen, wordt het minder leuk. Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat haar kersverse echtgenoot van de jurk zal vinden”, zegt Jaap geheimzinnig, die verder niets over zijn ontwerp wil loslaten.

In de Nederlandse showbizz is Jaap allang geen onbekende meer. Veel sterren uit – onder andere – het theatervak hullen zich in zijn verrassende creaties, waarmee ze keer op keer schitteren op de rode loper. Naast zijn haute couture collectie is bruidsmode zijn specialiteit. In 2006 schreef Jaap hierover zelfs een boek, getiteld ‘Ja, ik wil… de mooiste trouwjurk van de wereld’. Die wens komt uit voor Nurlaila als zij op 17 september een ongetwijfeld oogverblindende bruid is.

Foto: Angel Mulder

Lees ook:‘Niet Maria Karin maar Mary Borsato maakte jurk Yolanthe’
Lees ook:Modehuis Alexander McQueen maakt jurk Kate
Lees ook:De Smurfen veroveren Nederland!
Lees ook:Michael Barnaart van Bergen: niet pretentieus, maar met klasse
Lees ook:Jurk Kate niet aan te slepen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jaap Rijnbende ontwerpt trouwjurk Nurlaila Karim

  1. mevis

    Wat jammer dat ze allen vergeten zijn hoeveel leed zei heeft aangebracht door mijn oom zijn huwelijk kapot te maken.
    Daar rept niemand geen woord meer over wat voor slettenbak deze vrouw is.ach wat zegt men altijd money make the world goes around!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>