Willem Duys (82) overleden

Presentator en tv-icoon Willem Duys is woensdagnacht op 82-jarige leeftijd overleden. Dinsdag 31 mei werd bekend dat het erg slecht ging met de oud-presentator. Hij zou een aantal dagen eerder in het ziekenhuis terecht zijn gekomen met een ernstige longinfectie. De familie had toen nog alle hoop dat het goed zou komen.

Willem Duys maakt in 1959 zijn tv-debuut. Hij brak pas echt door in 1963 met de talkshow Voor de Vuist weg, waarin de kom met de goudvis op tafel kenmerkend waren. In 1974 won hij de Gouden Televizier Ring. In het begin van de jaren tachtig was Willem Duys een vast panellid in de quiz Babbelonië met onder meer Jos Brink en Lous Haasdijk, die beiden inmiddels overleden zijn. Op 27 juni 1999 nam Duys afscheid, na een carrière van 40 jaar als presentator van de AVRO.

Op 17 mei j.l. besteedde De Wereld Draait Door de hele uitzending aandacht aan Willem Duys. Duys was hierbij zelf ook aanwezig. Hier werd ook duidelijk dat de gezondheid van de presentator niet al te best was. Zie de uitzending hieronder.

Lees ook:TV-personality Lous Haasdijk (71) overleden
Lees ook:Ingetogen uitvaart Willem Duys (zie foto’s)
Lees ook:Uitvaart Willem Duys vandaag in Blaricum
Lees ook:Acteur Kees Brusse (88) overleden
Lees ook:Nina Brink niet blij met biografie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Willem Duys (82) overleden

 1. Henrica

  Veel sterkte aan de familie, zijn vrienden en collega’s.
  Hij was een aardige man met pit, en heeft vele op weg geholpen succes
  voor wie het van hem overneemt.
  Maar je kunt het vast anders had hij je niet gekozen.

  Vriendelijke groet, Henrica

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>