Keith Bakker voor vijf jaar de cel in

Het is voorlopig even over en uit met de hulpverlening van verslavingsgoeroe Keith Bakker. De 51-jarige Keith hoorde vandaag vijf jaar cel tegen hem uitspreken voor het seksueel misbruik van een aantal vrouwelijke patiëntes. Daarnaast mag hij 10 jaar lang niet meer als hulpverlener werken. Het Openbaar Ministerie eiste zeven jaar.

Bakker is onder meer schuldig bevonden aan verkrachting van drie meisjes. De zaak kwam eind 2010 aan het rollen, in april 2011 is Bakker opgepakt.  Keith heeft de meeste feiten toegegeven, maar heeft altijd met klem ontkend dat hij de vrouwen heeft gedwongen of bedreigd, laat staan verkracht. Volgens advocate Oldenburg is Bakker in de meeste gevallen “gezwicht voor de verleiding”. Bakker zelf heeft verklaard dat hij destijds “totaal de weg kwijt was” en verslaafd was aan seks.

Lees ook:Video: Keith Bakker bekent seksuele grenzen te hebben overschreden
Lees ook:Vrouw Lange Frans met pistool op de foto!
Lees ook:Karen Mulder opgepakt wegens stalking
Lees ook:Video: De onzekere babes van RTL
Lees ook:Nederlandse Playmate Iris Bakker in Duitse én Amerikaanse Playboy

1 Reacties // Reageer

One thought on “Keith Bakker voor vijf jaar de cel in

 1. Mario 500

  Je kunt nooit beweren dat Keith Bakker geen succes heeft gehad bij vele gezinnen met zijn onorthodoxe therapie. Hier wordt geen melding over gemaakt, en voel ik mij teleurgesteld.

  Als hij “labiele” meisjes inderdaad heeft misbruikt dan heb ik en iedereen terecht twijfels over zijn integriteit. Iedereen kan weten dat deze meisjes zeer beinvloedbaar zijn en daarnaast spreken wij hier niet over jonge kinderen maar over onvolwassen dames met een emotioneel tunnelzicht.

  Als zijn straf erop zit dan zal hij waarschijnlijk nooit meer zijn oude therapie kunnen vervolgen vanwege het onbreken van een bewijs van goed gedrag. Wel kan hij een boek schrijven als evaluatie van zijn therapie waar anderen zijn onorthodoxe therapie kunnen gebruiken en deze integreren in hun behandeling. Er zijn nog zoveel pubers welke aangepakt dienen te worden zodat zij niet terug vallen in hun oud gedrag, lettend op de normen en waarden in onze maatschappij.

  De eerste keer toen ik een uitzending zag van de therapie van Keith Bakker dacht ik dat noem ik nu aanpakken, geen soft approach maar een strakke discipline en het bijbrengen van verantwoordelijkheid

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>