Geen Stijl moet links naar Playboy foto’s verwijderen

Een opvallende uitspraak vandaag in de zaak van Playboy tegen website Geen Stijl. De rechter heeft bepaald dat Geen Stijl op de website niet mag linken naar de Playboy foto’s van Britt Dekker, die vorig jaar waren uitgelekt.

Als Geen Stijl deze links niet verwijdert, riskeren ze een dwangsom van 50.000 euro met een maximum van een miljoen euro. Dit meldt website Tweakers. Ook de proceskosten a 28.000 euro zijn voor rekening van Geen Stijl.

Geen Stijl plaatste de naaktfoto’s niet op de eigen website, maar linkte naar deze foto’s op een andere website. Volgens de rechter maakte de site de foto’s daarmee wel toegankelijk voor een nieuw publiek, waardoor toch een inbreuk op de auteursrechten werd gemaakt. Overigens linkte Britt Dekker in een tweet op Twitter ook zelf naar de foto’s.

Het is de eerste keer dat een hyperlink op een website wordt bestraft. Geen Stijl is logischerwijs not amused.

Foto: Playboy.nl

Lees ook:Foto’s Playboy Britt Dekker alweer gelekt
Lees ook:De eerste Playboyfoto van Britt Dekker!
Lees ook:Video: Britt Dekker zegt ja tegen Playboy
Lees ook:Video: Britt Dekker onthult kerstnummer Playboy
Lees ook:Video: ‘Britt Dekker naakt in Playboy’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>