Godfather of house Frankie Knuckles overleden

 

 

Muzikanten en houseliefhebbers van het eerste uur rouwen vandaag om het verlies van de godfather of house, Frankie Knuckles. Hij overleed gisteravond op de leeftijd van 59 jaar. 

Eind jaren ’70 werd Knuckles bekend als vaste DJ met zijn toen vernieuwende stijl in The Warehouse in Chicago. De term house vindt waarschijnlijk ook daar zijn herkomst. Verschillende bekende namen noemen hem grondlegger van house. Op diezelfde plek kreeg de DJ zelfs een eigen straat: Frankie Knuckles way. Hij werd wereldwijd bekend met zijn remixes van de hits van grote artiesten  als Michael Jackson. Een van zijn hitsingles ‘ The Whistle Song‘  geldt voor veel houseliefhebbers als een klassieker. Ook ‘Your love‘ zal velen bekend in de oren klinken. Op Youtube staan enkele filmpjes van de Amerikaanse pionier als eerbetoon aan zijn werk. Zoals een van zijn fans zegt: ‘Gelukkig hebben we de muziek nog’

Waar Knuckles aan is overleden is niet bekend. Een aantal Amerikaanse media melden dat hij stierf aan de gevolgen van complicaties van diabetes.

 

 

 

Lees ook:Nederlandse Raffles van Exel was bevriend met Michael Jackson
Lees ook:Frankie say… I am back!
Lees ook:Michael Jackson ‘Thriller’ Flashmob op het Leidseplein
Lees ook:Het Koninklijk Huis nu ook eigen YouTube kanaal
Lees ook:Yeah Top Gear komt terug!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>