Je ziet door de bandjes de BH niet meer!

Op 24 november a.s. ontmoeten Marlies Dekkers en het succesvolle lingeriemerk Sapph elkaar in de rechtbank. De reden voor deze lingerie-oorlog? Het BH-bandje. Jawel, zoiets simpel als een BH-bandje kan blijkbaar zorgen voor een heuse oorlog in de wereld van de bodyfashion.
 Een terechte claim van Marlies Dekkers of complete onzin? Wij nemen de zaken eens nader onder de loep…

Heeft de notorious Marlies Dekkers dan zoveel invloed op de lingeriemarkt of is er mondiaal simpelweg sprake van een bandjes-hype? Van een trend, zoals er na de eerste jeans van Levi Strauss ineens overal spijkerbroeken verschenen en ook de allereerste naaldhak mondiaal werd omarmd?

We kennen het BH-bandje in verschillende verschijningsvormen. Zo is er het enkele bandje, het dubbele bandje, het gekruiste bandje en het ‘whatever hoe dan ook’ geknoopte bandje. Marlies Dekkers claimt zonder scrupules patent te hebben op het BH-bandje, althans op het gebogen bandje net boven de cup en het smalle bandje en gekruiste bandje ter accentuering van het vrouwenlichaam.


De zakenvrouw van 2007 ziet het liefste dat alle lingeriemerken die ‘Marlies Dekkers’ bandjes gebruiken door de rechter aan eh… banden worden gelegd. Maar mevrouw Dekkers, dát zijn er nogal wat! Wel eens gegoogled? Je ziet door de bandjes de beha bijna niet meer. Het lijkt waarachtig wel een trend, die bandjes. Triumph, Marie Jo, Agent Provocateur, ja zelfs Yolanthe Cabau van Kasbergen (voor Livera) werkt met ‘Marlies Dekkers’-bandjes!

Sterker nog, sommige lingeriemerken gebruikten al ‘Marlies Dekkers’-bandjes nog voordat Marlies Dekkers ze gebruikte. Nog voordat Marlies Dekkers geboren werd zelfs! Je komt de geclaimde bandjes namelijk ook tegen op lingerieadvertenties uit de jaren vijftig, bij oude lingerie van topontwerpster Chantal Thomass, en ook de stoute Bettie Page was gek op Marlies Dekkers-bandjes. En hé… draagt de keurige actrice Helen Mirren nu ook al lingerie van Dekkers? Dat kan toch zeker niet… want de film, waarin ze dat doet -  The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover – is uit 1989 en Dekkers studeerde pas af in 1991.

Dichterbij huis komen we een beha tegen die is gemaakt door de Nederlandse lingerie-ontwerpster Joke van den Berg, die begin jaren negentig furore maakte met haar merk ‘True Falsies’. Een BH, die ze speciaal voor een act op een party had gemaakt, bestaat uit allerlei elastieken bandjes. Een feest van herkenning, want deze kinky beha lijkt verdacht veel op Dekkers latere ‘spider-bra’.

De vraag die de diva met al haar claims dan ook onvermijdelijk over zichzelf afroept is: hoe exclusief zíjn haar ontwerpen nu eigenlijk? Of heeft de in 1991 cum laude afgestudeerde Brabantse zich mogelijk ook laten inspireren? Zoals eigenlijk iedereen zich in de mode bewust of onbewust laat inspireren…

Wij zijn enorm benieuwd hoe de rechter hierover over drie weken gaat oordelen. Wij zouden bijna zeggen: case closed!

Lees ook:Rechters in de knoop met BH-bandjes
Lees ook:Marlies Dekkers voor de rechter gesleept
Lees ook:Marlies Dekkers legt beslag op panden Rob Heilbron
Lees ook:Hoger beroep in lingerie-oorlog
Lees ook:Marlies Dekkers bijna gearresteerd tijdens premiere SATC 2

1 Reacties // Reageer

One thought on “Je ziet door de bandjes de BH niet meer!

 1. Corset-lover

  Zoals op bijgevoegde foto duidelijk te zien is, hoe meer bandjes , hoe kleiner de cups zijn !
  De functie van de BH was, is en blijft nog altijd de borsten voldoende te ondersteunen . Zo’n bandje wat langs de bovenkant van de cups loopt heeft totaal geen functie , hoe meer bandjes hoe minder de steeds kleiners cups ondersteuning aan de borsten geven .
  De cups moeten groot genoeg om de borsten geheel te omsluiten, voorgevormd en degelijk gevoerd zijn om hun steungevende vorm te behouden . De beugels moeten zowel aan de zijkanten als in het midden hoog doorlopen zodat de borsten ook aan de zijkanten voldoende steun hebben . Het middenstukje,het driehoekje tussen de cups vanaf de onderkant BH tot geheel boven aan toe waar de beugels elkaar nagenoeg raken .
  De zijpanden beginnend van de bovenkant beugels – onderkant cups met stevige randen aan de bovenkant naar achteren toe iets schuin aflopend onder de oksels door naar het achtpand overgaand in voldoende hoge mate om minimaal 3 á 4 rijen haak-oogsluitingen te kunnen voorzien . De schouderbanden breed genoeg om het draagvlkak op de schouders te verdelen , stevig en beslist niet rekbaar of elastisch voldoende met afstelmogelijkheid om de schouderband strak af te stellen , het gewicht van de borsten in de cups hangen eraan . Enkel deze BH’s , voluit , deze BUSTEHOUDERS houden de buste , de borsten stevig op hun plaats , goed hoog en goed uitstekent naar voren .

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Marlies Dekkers voor de rechter gesleept | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>