Update: The Fat Duck sluit deuren door voedselvergiftiging!


2 maart – Bizar nieuws: het op één na beste restaurant ter wereld, The Fat Duck in het Engelse Bray, heeft zijn restaurantdeuren sinds vorige week dinsdag gesloten. Een veertigtal gasten is misselijk geworden en hebben de afgelopen weken mogelijk een voedselvergiftiging opgelopen!

Het Britse restaurant The Fat Duck is eigendom van de topkok Heston Blumenthal. Het staat bekend vanwege zijn moleculaire keuken. Er wordt momenteel onderzocht waar de gasten mogenlijk ziek door zijn geworden. De eerste test van de voedselveiligheid waren negatief. De oorzaak is nog niet achterhaald en het restaurant was ook afgelopen weekend nog steeds gesloten.

Blumenthal was twee weken geleden nog in Nederland om het restaurant van zijn voormalige sous-chef, François Geurds, Ivy in Rotterdam te openen. Paul de Leeuw is lyrisch over het Britse restaurant en zei onlangs in De Wereld Draait Door: “Als je van eten houdt, moet je daar zeker eens gegeten hebben”.

Update 6 maart:

Het aantal mensen dat ziek is geworden na een dineetje in het Britse sterrenrestaurant The Fat Duck, is opgelopen tot ongeveer vierhonderd. Onderzoeken hebben uitgewezen dat van voedselvergiftiging geen sprake is. In de Britse media gonst het van de geruchten over sabotage bij het toprestaurant.

Lees ook:Sluiting kost The Fat Duck meer dan 170.000 euro
Lees ook:El Bulli sluit de deuren
Lees ook:Duurste restaurant opent op Ibiza
Lees ook:Take That concert geannuleerd door voedselvergiftiging Robbie
Lees ook:Familie van BN’ers achter de potten en pannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>