Sneller een vers sapje!

Alhoewel iedereen al reikhalzend uitkijkt naar de lente, is de winter voorlopig nog niet voorbij. Menigeen zal al te kampen hebben gehad met snotterende neuzen of erger nog, geveld zijn geweest door een griepje. Tijd voor de hoognodige vitamientjes. Hoeveel verser kan je het hebben dan versgeperste sinaasappels? Wij testten de duo citruspers van Trebs…

Een citruspers dus. Hoe bijzonder kan deze zijn, zou je denken. Toch is deze citruspers anders dan andere. Allereerst bevat deze pers twee perskegels, waardoor je dus 1 sinaasappel in één keer kan persen. Ook zit er een geïntegreerd snij-systeem in. Terwijl je de ene sinaasappel perst, snijdt het apparaat de volgende al voor je door. Geen snijplank en mes dus om vuil te moeten maken. Alles wordt gedaan in het apparaat, dus geen geklieder op het aanrechtblad.

Je hoeft ook geen druk uit te oefenen op de sinaasappel zoals je dat met een ‘reguliere pers’ doet. Je sluit gewoon het deksel en het apparaat perst de citrusvrucht binnen enkele seconden. Ondertussen is de volgende sinaasappel dus al gesneden, dus je kan meteen weer verder met persen. Alles wordt opgevangen in een uitneembare schenkkan van 500 ml.

Het enige nadeel is het reinigen van het apparaat. Heb je een vaatwasser, dan is het geen probleem, want de vuile onderdelen kunnen allemaal zo in de vaatwasser. Maar met de hand is het toch wat lastiger reinigen.

Het design is niet heel erg indrukwekkend. Het apparaat is helemaal in wit kunststof uitgevoerd en geen mooi plaatje in de keuken, maar het gaat uiteindelijk om de werking en die is super. Wij hebben nog nooit zoveel sinaasappeltjes geperst!

Qua vormgeving niet zo bijzonder, maar qua functionaliteit krijgt deze pers een dikke 10!

De Trebs Duo Citruspers is rond de € 50, – en is verkrijgbaar bij Makro, Media Markt en enkele webwinkels. Meer informatie vind je op www.trebs.nl

Lees ook:Een gladdere en stralende huid door Visapure
Lees ook:Wordt een chefkok in je eigen keuken!
Lees ook:Tien parels in een oester gevonden
Lees ook:Prinsesjes ook fan van Nederlands elftal (zie foto’s!)
Lees ook:Video: de huwelijkskus van Jan Smit en Liza

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>