De duurste woningen staan in Blaricum


In Blaricum stonden in 2008 wederom de duurste woningen van Nederland. Hoewel een huis in de Noord-Hollandse gemeente vorig jaar gemiddeld 40.000 euro minder kostte dan in 2007, moesten kopers doorgaans toch gemiddeld 764.500 euro neertellen voor een woning. Dat blijkt uit vrijdag gepresenteerde cijfers van de website Woningmarktcijfers.nl op basis van gegevens van het Kadaster.

Ook vorig jaar bekleedde Blaricum de bovenste plaats in de lijst. Onder meer Paul de Leeuw en Gordon zijn inwoners van deze duurste gemeente. Op de tweede en derde plaats staan Bloemendaal en Laren, waar een stulpje vorig jaar respectievelijk gemiddeld 760.600 en 685.700 euro kostte. Van de in totaal 182.392 huizen die in 2008 in Nederland werden verkocht, waren 1188 panden duurder dan 1 miljoen euro. In 2007 lag dit aantal nog op 1250. Het grootste deel van de miljonairswoningen staat in Noord-Holland. De minste staan in Groningen en Friesland, die samen slechts drie huizen van boven het miljoen tellen.

De goedkoopste gemeente van Nederland is de Groningse plaats Reiderland. De stad was in 2007 haar toppositie in deze lijst kwijtgeraakt, maar stond vorig jaar weer ferm aan kop. Een huis in Reiderland kost gemiddeld 142.600 euro. Tweede en derde in dit klassement waren Delfzijl en Pekela, waar kopers voor een woning 153.300 euro neertellen. Massaal naar Groningen verhuizen dan maar?

Lees ook:Slecht jaar voor duurste huizen van Amerika
Lees ook:U2 verdiende in 2009 meer dan 108 miljoen dollar
Lees ook:Ronald de Boer is boos op Quote
Lees ook:Financiele problemen voor Marco Borsato
Lees ook:Bonnie St. Claire moet naar Almere…

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De duurste woningen staan in Blaricum

 1. David

  Waarom staat er bij dit artikel een foto van het gemeentehuis van Blaricum? Had dan de buurvrouw ervan genomen: Anita Meyer.

    /   Reply  / 
  1. Angel Mulder Auteur

   Tja, ik denk dat Anita een foto van haar huis niet echt op prijs had gesteld ;)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>