Ophef om bezoek Willem Holleeder aan College Tour

Met verbazing is er gereageerd op de bekendmaking dat niemand minder dan topcrimineel Willem Holleeder te gast zal zijn bij het programma College Tour. In het programma worden onder leiding van Twan Huys door studenten vragen gesteld aan veelal inspirerende gasten. Zo waren onder meer Richard Branson, John de Mol, Dalai Lama, Desmond Tutu en Johan Cruijff eerder te gast in het programma.

Met ontsteltenis en verbazing is dan nu ook gereageerd op het aankomende optreden van Holleeder in dit programma. Opmerkingen als “moet je een crimineel een podium geven” en “vreemde keuze van de NTR” zijn niet van de lucht. Ook Charles Groenhuijssen laat zich hier over uit: “Heftig debat over top-crimineel Willem Holleeder in TV-show: Van de zotte. Volgende gast Marc Dutroux?”. Peter R. de Vries denkt daar anders over: “#College_Tour Het is onzin dat de pers #Holleeder verheerlijkt. Ik ken niemand die zo lang zoveel slechte publiciteit heeft gehad als hij. Het is niet bij voorbaat gezegd dat #College_Tour goed uitpakt voor #Holleeder. Hij neemt ook een risico…”

In een reactie reageert NTR op alle commotie:

Willem Holleeder is een van de meest omstreden criminelen van de afgelopen decennia. Hij heeft veel maatschappelijke beroering teweeg gebracht. Hij is veroordeeld voor zijn daden en heeft zijn straffen uitgezeten. Holleeder heeft tot nu toe nog geen interview gegeven, waarin hij over zijn leven en daden vertelt. Dat maakt hem uit journalistiek oogpunt een geschikte gast voor een kritisch en openhartig interviewprogramma als College Tour. Holleeder heeft zijn straf uitgezeten en wordt op dit moment niet vervolgd. Hij staat ook niet terecht in het nu lopende liquidatieproces. Een crimineel verleden is voor de NTR geen reden om iemand voor altijd op een zwarte lijst te plaatsen. Lees de hele reactie hier.

College Tour met Willem Holleeder wordt op 11 oktober opgenomen en uitgezonden op vrijdag 12 oktober, 20.25 uur, Nederland 3

Lees ook:‘Gesprek met Holleeder in College Tour viel tegen’
Lees ook:Willem Holleeder op bezoek bij Ruud de Wild
Lees ook:Willem Holleeder weer vrij man
Lees ook:Holleeder meldt zich bij de politie na bedreiging Peter R. de Vries
Lees ook:‘Willem Holleeder krijgt pak slaag bij Joffers’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ophef om bezoek Willem Holleeder aan College Tour

  1. Paperproof

    Geef een crimineel een podium en je hebt criminele journalistiek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>