Miljardair springt voor de trein


De Duitse miljardair Adolf Merckle, is maandagavond overleden, nadat hij voor een trein is gesprongen. Zijn familie heeft bevestigd dat er sprake is van zelfmoord. De aanrijding vond gisteravond plaats vlak bij Merckles woonplaats Blaubeuren. Merckle, die naar verluid een vermogen had van zo’n €8 miljard, is 74 geworden.

De miljonair verloor vorig jaar honderden miljoenen met aandelen Volkswagen. Hierdoor was hij in grote liquiditeitsproblemen gekomen en zijn investeringsfonds VEM, dat belangen heeft in onder meer een cementproducent en farmabedrijven, stond sindsdien op omvallen. De miljardair was al meer dan een maand in onderhandeling met diverse banken over nieuwe leningen. Deze waren echter niet happig. In een laatste wanhoopspoging dreigde Merckle dan maar VEM failliet te laten gaan, wat ook voor de banken een grote strop zou zijn. De Financial Times Deutschland melde juist maandag dat Merckle een overbruggingskrediet van €400 miljoen tegemoet kon zien. Waarschijnlijk bereikte dit nieuws Merckle niet op tijd en zag hij nog maar één uitweg…

‘De hopeloze situatie van zijn bedrijven door de kredietcrisis, de onzekerheden van de voorbije weken en zijn machteloosheid bij dit alles, hebben deze gepassioneerde ondernemer gebroken waardoor hij zich van het leven ontnomen heeft’, luidt het in een mededeling van de familie van Merckle. Heel sneu dat een kredietcrisis ook nog eens levens moet kosten…

Lees ook:Duitse prins is jongste miljardair
Lees ook:Kasteeltje van Carla Bruni – Sarkozy weer te koop
Lees ook:Miljardair betaalt 1 miljoen voor Leona Lewis
Lees ook:Koninklijke familie heeft last van de crisis
Lees ook:Miljonair wil mindering alimentatie door kredietcrisis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Miljardair springt voor de trein

  1. André de Hooge

    Superklote!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>