Miljonair Maup Caransa (93) overleden


Zakenman en miljonair Maurits ‘Maup’ Caransa is vrijdag op 93-jarige leeftijd overleden. Hij werd steenrijk door de handel in Amsterdamse horecapanden. Het is onbekend waaraan hij is overleden.

Caransa had veel horecavastgoed in Amsterdam had. Hij was al bekend als rijke zakenman, maar werd pas landelijk groot nieuws toen hij in 1977 werd ontvoerd. De ontvoering duurde vijf dagen, waarna hij ongedeerd werd vrijgelaten. De miljonair onderhandelde zelf met zijn kidnappers en betaalde 10 miljoen gulden aan losgeld, nadat zijn ontvoerders 40 miljoen hadden geëist. Sinds zijn ontvoering leidde hij een teruggetrokken leven.

Zijn rijkdom sprak in de jaren zestig en zeventig tot ieders verbeelding. De naam Caransa was in Nederland in feite synoniem voor miljonair. Zijn ontvoerders zijn nooit gevonden. Caransa heeft hen ook nooit gezien. Ze droegen constant bivakmutsen en praatten met hem door een babyfoon

Lees ook:De Heineken Ontvoering
Lees ook:Gerrit van der Valk (80) overleden
Lees ook:Rolls Royce Maup Caransa wordt geveild
Lees ook:Pin-up model Bettie Page overleden
Lees ook:Rutger Hauer wordt Freddie Heineken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>