Nina Brink niet blij met biografie

Zakenvrouw Nina Brink is not amused door de vrijdag verschenen niet-geautoriseerde biografie met de titel Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady van jounalist Eric Smit. Het boek zou pas over twee weken verschenen, maar de uitgever heeft besloten het boek stilletjes eerder uit te brengen om een kort geding voor te zijn.

De zaak zou a.s. vrijdag voorkomen. Brink is niet blij met de verschijning van het boek en noemt het ‘fantasie’ van de schrijver. Een lijst van belangrijke conclusies is aan Brink voorgelegd. Brink eiste echter inzage in het hele manuscript en twee maanden leestijd. Dat hebben de uitgever en de auteur geweigerd. Brink is volgens betrokkenen niet uit op een algeheel verbod van het boek. Smit schreef eerder over Nina Brink en heeft al meerdere claims van Brink aan zijn  broek hangen. Zo schreef hij over haar vermeende SM-praktijken. Nina Brink heeft een relatie met presentator Pieter Storms.

Het is de vraag of het kort geding van Nina Brink tegen Prometheus en de auteur nog doorgaat, nu het boek al is verspreid. De eerste druk is met ruim 15.000 exemplaren relatief omvangrijk voor een boek over de zakenwereld. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Lees ook:Nina, de onweerstaanbare opkomst van een power lady
Lees ook:Dochter Robert ten Brink doet mee aan The Voice of Holland
Lees ook:Belinda Meuldijk moet huis Rob de Nijs verlaten!
Lees ook:Madonna’s broer ontvangt Peter van der Vorst
Lees ook:Pieter Storms sloeg Jort Kelder na uitzending DWDD

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nina Brink niet blij met biografie

  1. RF

    sm.pieter storms als slaafje.what else.kwetsbaar zijn kan ze niet

      /   Reply  / 
  2. Annemarie

    Huh?!? Waarom zou Nina Brink een boek dat door een ander geschreven is over hààr leven eerst eisen te willen inzien voordat het uitgegeven wordt? Daar heeft zij niks over te zeggen; het is de visie van de auteur en ze moet zich er niet mee bemoeien! Natuurlijk was ze bang dat er vervelende dingen over haar werden gezegd in dat boek maar heeft zij die slechte reputatie niet te danken aan haar eigen gedrag?? We hebben in Nederland persvrijheid en daar proberen d.m.v contrôle dingen uit de stukken te laten verdwijnen die je niet aanstaan riekt eerder naar dat zij het niet hebben kan dat men niet gecharmeerd van haar is…ze kan wel aan het procederen blijven! Als Nina er problemen mee heeft met wat men over haar schrijft moet ze òf zichzelf terugtrekken uit de publiciteit of zich maar eens netjes gaan gedragen. En ze zou ook de andere kant op kunnen kijken :-) Ik weet wel een heel geschikt land voor haar; Iran. Daar waar de bevolking in een dictatuur woont en de staat alles controleert. Misschien was het communisme ook wel iets voor onze Nina, zou me niks verbazen als ze fan is van de hamer en sikkel. Ze zou het goed doen bij de Stasi of de KGB! Mens, vertrek!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>