Bill Gates niet meer de rijkste

Het is bijna niet te geloven, maar toch waar: iemand heeft Bill Gates van de eerste plaats gestoten in de lijst met rijksten de aarde. Forbes heeft vandaag zijn lijst met miljardairs bekend gemaakt en daaruit blijkt dat Bill niet langer op 1 staat, maar op nummer 2! De nummer 1 notering gaat naar Carlos Slim Helu.

Carlos Slim Helu is een telecom- en mediatycoon uit Mexico. Zijn vermogen wordt geschat op 53,5 miljard dollar, wat 500 miljoen dollar meer is dat dat van Bill Gates. Verder weinig bekende namen in de top 10. Op nummer 17 is Liliane Bettencourt van L’Oreal te vinden, goed voor 20 miljard. Chelsea’s Roman Abramovich staat met dik 12 miljard op nummer 50. Pas ver in de 300 zien we échte bekende namen zoals Steven Spielberg, die goed is voor 3 miljard en verderop in de lijst nog Oprah Winfrey met 2,6 miljard. Die stellen in vergelijking met Bill en Carlos dus weinig voor.

Hoogstgenoteerde Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken. De dochter en erfgename van de bierbrouwer staat op 103 met een geschat vermogen van 7 miljard dollar.

Lees ook:Quote 500: Wat verdienen the rich en very rich?
Lees ook:Bill Gates schenkt 28 miljard aan Goede Doelen!
Lees ook:Familie Brenninkmeijer nog steeds het rijkst
Lees ook:Duitse prins is jongste miljardair
Lees ook:Bono de rijkste muzikant door Facebook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>