Al-Fayed verkoopt Harrods voor 1,7 miljard

Warenhuis Harrods in Londen is niet langer eigendom van Mohamed Al-Fayed. De Egyptische miljardair heeft het beroemde luxe warenhuis verkocht aan Qatar Holding wat eigendom is van de koninklijke familie van Qatar.

Het verkoopbedrag zou officieel nog niet bekend zijn gemaakt, maar de BBC meldt dat het warenhuis verkocht zou zijn voor 1,7 miljard euro. Harrods is gevestigd aan de luxe straat Brompton Road in de Londense wijk Knightsbridge. In het gebouw bevindt zich onder meer een beeld van Prinses Diana en Dodi Al-Fayed, de zoon van Mohamed, die samen om het leven kwamen in Parijs. Het warenhuis trekt 15 miljoen bezoekers per jaar.

Harrods was 25 jaar eigendom van Mohamed Al-Fayed. Volgens Ken Costa, voorzitter van Lazard International, heeft hij nu besloten met pensioen te gaan en meer tijd aan zijn kinderen en kleinkinderen te besteden. Hij kocht het bedrijf in 1985 voor 714 miljoen euro.

Lees ook:Eva Herzigova opent de ‘Harrods Summer Sale’
Lees ook:Goudstaven succes bij Harrods
Lees ook:Sjeik van Qatar betaalde 80 miljoen voor Hôtel Lambert
Lees ook:Jerry Hall opent met dochter Lizzy de Harrods Sale
Lees ook:Kate Moss bij opening TopShop

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Al-Fayed verkoopt Harrods voor 1,7 miljard

  1. Pingback: Eva Herzigova opent de ‘Harrods Summer Sale’ | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>