Familie Brenninkmeijer nog steeds het rijkst

Morgen ligt hij weer in de winkel: de Quote 500. De lijst der rijksten van Nederland. De rijkste Nederlanders worden steeds rijker. Houdt dit ook in dat de armste Nederlanders armer worden? Hoe dan ook, onverslagen op nummer 1 staat nog steeds de familie Brenninkmeijer.

De familie achter het C&A concern mag zich met een vermogen van 21 miljard nog steeds op nummer 1 vinden in de Quote 500. Zij laten de andere rijken op grote afstand achter, want de nummer twee mag ‘slechts’ 4,3 miljard op zijn naam schrijven. Dit is de Familie van der Vorm van investeringsfonds HAL (ontstaan uit de verkoop van de Holland America Line in 1988). Zij stonden in 2009 nog op nummer 3, dus zijn hiermee de huidige nummer 3 Cahrlene de Calalho-Heineken met 3,8 miljard euro voorbij gestreefd, die dertien jaar lang de nummer 2 van Nederland was qua rijkdom.

Op 4 vinden we Frits Goldschmeding (Uitzendbureau Randstad), altijd nog goed voor een slordige 2,3 miljard euro en op nummer 5 de Familie De Rijcke (oa Kruidvat), met 1,9 miljard euro. Het gezamenlijk vermogen van de rijken komt in editie 2010 uit op €135.588.000.000, dat is 6,6% hoger dan vorig jaar.

Bekijk de volledige top-500 op de website van Quote.

Lees ook:Quote 500: Wat verdienen the rich en very rich?
Lees ook:Koninklijke familie heeft last van de crisis
Lees ook:Bono de rijkste muzikant door Facebook
Lees ook:Bill Gates niet meer de rijkste
Lees ook:Ronald de Boer is boos op Quote

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>