Verloren juwelen ter waarde van 7 miljoen in kast

Een schoonmaakster van een Haags hotel heeft in 2006 een fortuin aan sieraden gevonden. De vrouw vond tijdens werkzaamheden in de lounge van het hotel een fluwelen zakje met daarin wat sieraden. Niet wetende dat deze een zeer grote waarde hadden.

Na de vondst gingen de juwelen met een geschatte waarde van maar liefst 7 miljoen euro de gevonden voorwerpenkast in van het hotel, om vervolgens na zes maanden verdeeld te worden onder het personeel. De schoonmaakster nam haar eerlijk gevonden fluwelen zakje met inhoud mee naar huis en daar lag het setje jaren in de kast.

In oktober vorig jaar besloot ze om de twee oorclips, twee ringen en twee halskettinkjes te laten taxeren door een juwelier. De man sloeg bij het zien van de juwelen steil achterover: alleen de 5-karaats roze diamant in een van de kettinkjes was al 4 miljoen euro waard. De andere juwelen schatte de taxateur op nog eens 3 miljoen euro. De Haagse legde haar schat in een bankkluis en stapte naar de politie.

De sieraden bleken eigendom aan de toenmalige ambassadeursvrouw van de Verenigde Staten, Arnall. Deze gaf de sieraden in 2006 op als gestolen bij de politie. De verzekering keerde het echtpaar daarop 3 miljoen euro uit. De schoonmaakster hoopt op 10 procent vindersloon, maar omdat de juwelen nu van een buitenlandse verzekeringsmaatschappij zijn, is die niet verplicht om te betalen. De heer Arnall (foto) is inmiddels overleden.

Lees ook:Winona Ryder doet weer de grote verdwijntruc
Lees ook:80 Miljoen buitgemaakt bij juwelier in Parijs
Lees ook:Video: Elizabeth Taylors juwelen 20 miljoen waard
Lees ook:Peperdure sieraden Back Street Boy verdwenen
Lees ook:Juwelenroof van 40 miljoen in Londen (zie de video!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>