Koningin Rania onderscheiden door YouTube


Ze is zonder twijfel de mooiste en modernste koningin, Koningin Rania van Jordanië. Ze heeft op YouTube haar eigen videoblog. Deze is nu door YouTube onderscheiden. In haar dagelijkse videoblog probeert zij stereotypen over Arabieren en de islam onderuit te halen en een dialoog tussen de verschillende culturen op gang te brengen.

In de clip waarin zij de Visionary Award accepteerde richtte Rania zich duidelijk tot het Amerikaanse publiek en parodieerde zij de ‘Late show with David Letterman’ door ‘tien redenen’ te noemen voor het vijf maanden lang bijhouden van een eigen webserie. Dit doet ze vooral met veel humor.

Rania begon met haar dagelijkse webcast, die liep van maart tot augustus, toen de moslimwereld in commotie verkeerde door de internetvertoning van Geert Wilders antikoranfilm ‘Fitna’. De echtgenote van koning Abdullah II geldt als een rechtenactiviste. Zij maakt zich onder andere sterk voor onderwijs, microkredieten en armoedebestrijding.

Lees ook:Het Koninklijk Huis nu ook eigen YouTube kanaal
Lees ook:Koningin Beatrix is vandaag 72 geworden
Lees ook:Video: BN’ers over aftreden Koningin Beatrix
Lees ook:Kroonprinses Victoria van Zweden zwanger
Lees ook:Koningin viert Koninginnedag in De Rijp en Amstelveen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Koningin Rania onderscheiden door YouTube

  1. Pingback: Het Koninklijk Huis nu ook eigen YouTube kanaal | Glamour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>