Royalty wil expositie Jeff Koons stoppen


Prins Charles-Emmanuel van Bourbon-Parma, de zoon van prins Michel van Bourbon-Parma en prinses Yolande de Broglie-Revel, eist dat de expositie van kunstenaar Jeff Koons in het Paleis van Versailles wordt stopgezet. De prins roept in een open brief aan president Nicolas Sarkozy op de “schending van het werk en de nagedachtenis van Lodewijk XIV en Marie-Antoinette” te stoppen.

Als rechtstreekse afstammeling van de Zonnekoning vraagt hij Sarkozy de naar zijn mening schandalige objecten van Jeff Koons uit Lodewijks paleis te verwijderen. Het Paleis van Versailles staat momenteel vol met de kitcherige objecten van de amerikaanse beeldend kunstenaar Jeff Koons.

Prins Charles-Emmanuel van Bourbon-Parma is een achterneef van Carel Hugo van Bourbon-Parma, de ex-echtgenoot van prinses Irene. De Bourbon-Parma’s stammen in mannelijke lijn af van Lodewijk XIV.

Lees ook:Prins Carlos Hugo begraven in Parma (zie foto’s)
Lees ook:Huwelijk Prins Carlos uitgesteld i.v.m. gezondheidstoestand Carlos Hugo
Lees ook:Prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme (80) overleden
Lees ook:Prins Caroline getrouwd met Albert Brenninkmeijer
Lees ook:Huwelijk Prins Carlos en Annemarie, de foto’s!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>