Het strand van Dubai is een groot toilet

Een deel van het exclusieve strand Jumeirah in Dubai is gesloten, omdat het er te ongezond zou zijn. Een manager van een zeilclub laat op Times Online weten dat er te veel Escherichia coli zit. Dit blijkt uit testen die ze regelmatig uitvoeren. Slecht nieuws voor Dubai dat zich graag voordoet als hét vakantieoord waar toeristen gegarandeerd elke dag kunnen genieten van de zon en een heldere zee…

Het strand wordt omringd door verschillende hotels. De lokale autoriteiten krijgen veel kritiek omdat ze niet optreden als vrachtwagens menselijk en industrieel afval in de oceaan komen lozen. Het is ook een bewijs dat de Verenigde Arabische Emiraten de snelle ontwikkeling van Dubai niet kunnen volgen. Ze slagen er niet in om de megastad milieunormen op te leggen, tot grote woede van de buitenlanders die de stad aantrekt.

De manager van de zeilclub merkte een paar weken geleden al dat er iets mis was met het strand. De geur was ondraaglijk en het water had een bruinachtige kleur. Hij struikelde zelfs over het toiletpapier dat op het strand was aangespoeld. Tussen de rotsen ontdekte hij een afvoerbuis die afval in zee spuwde. Hij volgde de buis en kwam kilometers verder terecht in een industriële zone met fabrieken die hebben bijgedragen tot de snelle groei van Dubai. Daar zag hij hoe het rioolafval van de 1,3 miljoen inwoners van de stad in pijpen werd geloosd. Eén van die pijpen leidde naar het strand waar zich zijn zeilclub bevindt.

Hij verzamelde bewijsmateriaal en stapte naar de overheid. Die negeerde hem tot hij met zijn verhaal de media opzocht. Dubai legt overtreders nu zware boetes op. Dubai garandeert toeristen inmiddels dat het water weer proper is, maar volgens eigen testen blijkt dat het water nog steeds bacteriën en menselijke uitwerpselen bevat. Klinkt als een droomvakantie-oord… ahum.

Lees ook:Gekoeld strandje in Dubai
Lees ook:Het meest luxe passagiersvliegtuig ter wereld
Lees ook:Willem-Alexander en Máxima vieren oudjaar in Dubai
Lees ook:Burj Dubai vandaag geopend
Lees ook:Sjeik Dubai koopt langste privéjacht ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>