Harry Mulisch (83) overleden

Schrijver Harry Mulisch is overleden. Pas deze week werd bekend dat de schrijver aan kanker leed en zijn gezondheidstoestand zeer slecht was. De afgelopen dagen ging dan ook al een aantal malen het gerucht dat Mulisch overleden was. Dit werd vervolgens weer tegengesproken. De schrijver overleed in zijn woning in Amsterdam.

Harry Mulisch werd geboren in Haarlem op 29 juli 1927. Hij debuteerde als schrijver in 1947 met het verhaal ‘De kamer’ in Elseviers weekblad, waarvoor hij ook reportages schreef over het proces tegen de Duitse oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann in 1961. Hij verwierf  internationale bekendheid met ‘De Aanslag’ uit 1982. Van ‘De Aanslag’ werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Het boek, over de represailles tegen een Haarlemse familie naar aanleiding van een aanslag op een collaborateur, een politie-officier en NSB-lid, werd ook verfilmd.

Lees ook:Dood Marc van Uchelen blijkt zelfmoord
Lees ook:Herman Pieter de Boer (85) overleden
Lees ook:Sylvia Kristel (60) overleden
Lees ook:Schilderijen Hitler verkocht voor 105.000 euro
Lees ook:Martin Bril (49) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>