Jort opende Glamour op de Golven


Tv-presentator en oud-hoofdredacteur van Quote Jort Kelder opende vanmiddag samen met Frits Loomeijer, directeur van het Maritiem Museum Rotterdam, de tentoonstelling Glamour op de Golven – luxe scheepsinterieurs in het Maritiem Museum Rotterdam.

Liefhebbers van de ‘Titanic’ opgelet! Wil je weten hoe de eersteklas hutten van dit fameuze schip er uitzien of heb je altijd al eens naar binnen willen gluren op een luxe privéjacht? Je kan het allemaal zien op de tentoonstelling Glamour op de Golven. Nederland is namelijk al meer dan een eeuw toonaangevend als het gaat om de vormgeving en uitvoering van scheepsinterieurs. De Nederlandse luxe jachtbouw behoort tot de top-tien in de wereld en heeft een naam hoog te houden, van de allerbeste vaklieden tot de duurste materialen.

Een andere grootheid in de wereld van de custom-made privéjachten, zeker in Amerika, is Feadship – First Export Association of Dutch Shipbuilders. Verbluffende rijkdom, technische hoogstandjes of een knap staaltje vakmanschap. Uiteenlopende aspecten van zes luxe scheepsinterieurs uit het heden en verleden zijn te bewonderen. Het luxe superjacht ‘Wedge Too’, waarvan het interieur is ontworpen door Philippe Starck, blijkt maar liefst 32 verblijven te bevatten; de badkamers zijn ingericht met marmeren wanden en wastafels. Zelfs een achtpersoons whirlpool aan dek ontbreekt niet.

Op het privéjacht ‘Piet Hein’, het huwelijksgeschenk van het Nederlands volk aan prinses Juliana en prins Bernhard, proeft de bezoeker de koninklijke luxe aan boord; esdoornhouten betimmeringen, mokkakleurige vloerbedekking en de beroemde stalen buismeubelen van de bekende Hollandse ontwerper ir. Sybold van Ravesteyn. Aan de expositie wordt meegewerkt door bekende bedrijven uit de branche als De Klerk Binnenbouw en Oortgiese. De tentoonstelling Glamour op de Golven duurt t/m 7 maart 2010. Voor meer informatie en openingstijden: www.maritiemmuseum.nl

Lees ook:118.000 bezoekers voor schedel Damien Hirst
Lees ook:A’dam: Man & Mode (win kaarten!)
Lees ook:Sjeik Dubai koopt langste privéjacht ter wereld
Lees ook:Te koop: jacht van Saddam Hoessein
Lees ook:Als een vis in het water

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>